دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 آبان 1400 - 14:47
خیاطیان:

مأموریت مرکز بررسی‌های استراتژیک استفاده از ظرفیت شبکه نخبگانی است

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری گفت: مهم‌ترین مأموریت مرکز بررسی‌های استراتژیک استفاده از ظرفیت عظیم شبکه نخبگانی در کشور است.
کد خبر : 621920
مرکز بررسی‌های استراتژیک



به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، بنا به اعلام روابط عمومی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، نخستین نشست هم‌اندیشی نقش‌آفرینی مراکز علمی و اندیشگاهی در دولت سیزدهم با حضور صادق خیاطیان و جمعی از مدیران مراکز علمی و اندیشگاهی منتخب کشور در مرکز بررسی‌های استراتژیک برگزارشد.


در این نشست خیاطیان به مهم‌ترین مأموریت‌های مرکز بررسی‌های استراتژیک در دوره جدید اشاره کرده و افزود: مهمترین مأموریت مرکز بررسی‌های استراتژیک استفاده از ظرفیت عظیم شبکه نخبگانی در کشور است.


رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در ادامه به تبیین محورهای اصلی مأموریت‌های مرکز که مورد تایید ریاست محترم‌جمهوری قرار گرفته است پرداخت و حضور کانون‌های تفکر را جهت تحقق این مأموریت‌ها امری مهم دانست.


خیاطیان نخستین ماموریت مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری را تبیین و ترویج گفتمان دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: همه می‌دانید هر دولتی با یک شعار وارد عرصه عمومی می‌شود و سعی می‌کند حول محور آن گفتمان فعالیت کند. دولت سیزدهم با شعار دولت مردمی سرکار آمده است، و این شعار نیز به دلیل ویژگی‌های بارز شخصیت رئیس‌جمهور یعنی مردمی بودن ایشان است. در ادامه رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری افزود: همه تلاش ما اینست که بتوانیم گفتمان «دولت مردمی» را در شئون مختلف نظیر اقتصاد، فرهنگ، سیاست و امنیت و نظریه‌پردازی و تبیین کنیم.


خیاطیان محور دوم ماموریت‌های مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری را توسعه شبکه نخبگانی کشور عنوان کرد و ادامه داد: ریاست محترم جمهور توجه ویژه‌ای به بهره‌مندی دولت از شبکه نخبگانی در رابطه با دولت دارند و در این رابطه میتوان گفت مزیت مرکز بررسی‌های استراتژیک این است که می‌تواند پل ارتباطی میان نخبگان و دولت باشد.


با توجه به اهمیتی که رئیس‌جمهور برای گزارش‌های کارشناسی قائل است، فرصت مغتنمی برای نقش‌آفرینی مشورتی موثر کارشناسان و نخبگان فراهم آمده است و مرکز بررسی‌های استراتژیک قویا به دنبال این است که با تسهیل ارتباط دولت و نخبگان و طراحی ساز وکارهای مشخص، این امکان بالقوه را به فعلیت برساند.


وی محور سوم ماموریت‌های مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری را ایفای نقش مشورتی در حوزه‌های راهبردی عنوان کرد و گفت: از آنجا که مرکز بررسی‌های استراتژیک یک نهاد مشورتی برای رئیس‌جمهوری است، برای نمونه اولین ماموریت ویژه‌ای که ریاست‌جمهوری به ما محول کردند، ارائه یک طرح علمی جهت احیای زاینده‌رود است.


خیاطیان محور چهارم ماموریت‌های مرکز بررسی‌های استراتژیک را رصد سیمای عمومی دولت عنوان کرد و گفت: دولت باید از نظرات مردم، دانشگاهیان و شبکه نخبگان مطلع شود تا دریابد سیاستی که دنبال می‌کند از نظر بخش‌های مختلف جامعه چگونه تفسیر می‌شود.


در ادامه جلسه مدیران برخی از مراکز علمی و اندیشگاهی مدعو به ارائه خلاصه‌ای از توانمندی‌های جامعه علمی و اندیشگاهی کشور پرداختند و راهکارهایی جهت افزایش تعاملات این مراکز با مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری ارائه کردند.


از دیگر موضوعات مهم بیان شده توسط مدیران مراکز علمی و اندیشگاهی حاضر در جلسه میتوان به حفظ حقوق معنوی مراکز علمی، ارتقا نقش مرکز بررسی‌های استراتژیک در تصمیم‌گیری‌های هیات دولت، حرکت به سمت شکل دهی زیست بوم حکمرانی با نقش‌آفرینی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری و همچنین کمک به ارتقا دستاوردهای مراکز علمی اشاره کرد.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب