علوم اسلامی با خلق الگوهای نو علوم انسانی را به آفاق جدید میرساند
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آیتالله علیرضا اعرافی در نشست هماندیشی «چگونگی تحول در علوم انسانی» که صبح امروز در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد، گفت: علوم اسلامی باید در روششناسی، تحقیق و بررسی در علوم انسانی نقش داشته باشد، حوزه مبانی نیز تاثیرگذار است. نگاه علوم اسلامی به هستی، معرفت و حقایق عالم الگوهای نو خلق میکند و علوم انسانی را در بستر آنها به آفاق جدید میرساند. در آیات، علم است که مسیری را برای خود انتخاب میکند و برای هدفگیری از اندیشههای دینی و علوم اسلامی بهره میبرد، حضور مستقیم معارف اسلامی در قلمرو مسائل و نظریات علمی است.
وی افزود: وقتی روابط متقابل علوم انسانی و اسلامی مطرح میشود تاثیرات متقابلی را به دنبال دارد. اگر بخواهیم علوم انسانی را در جایگاهی قرار دهیم که با اندیشه دینی و الهی پاسخگوی نیازها باشد، باید شرایطی فراهم شود که یکی از آنها از منظر دانشهای حوزوی تحول در حوزه علوم اسلامی است، رویکرد اجتهادی در قلمرو علوم اسلامی منجر به تغییرات مثبتی خواهد شد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری در ادامه گفت: مقدماتی برای حضور قویتر علوم انسانی در حوزه علوم اسلامی نیاز است. هنگام ورود در علوم انسانی انواع فلسفههای مضاف تولید شود، مرحوم علامه طباطبائی گامهایی در حوزه فلسفه اسلامی برداشتهاند اما کافی نیست، مسئولیت این بخشها برعهده دانشگاهها، متفکران و حوزویان است.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور اظهار کرد: مقدمه دیگر حوزه فقه و امتداد آن است. کتابهای فقهی میتواند به بخشهای ناظر به علوم انسانی پاسخ دهد و مستلزم آن است که حداقل ۲۰ قلمرو دیگر ایجاد شود و کتابهای دیگری نیز منتشر شوند. حوزه فقه مهمترین نقطهای است که باید به گسترش مرزها، نظریات و گرایشهای جدید پرداخته شود. در حوزه علوم قرآن و تفسیر المیزان علامه طباطبائی نیز شاهد نقطعه عطف هستیم.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/