دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 آبان 1400 - 11:25
ستاره‌شناسان اختراع کردند؛

پیشی گرفتن تلسکوپی با ارزش ۱۱ میلیارد دلار از تلسکوپ هابل

ستاره‌شناسان تلسکوپی به ارزش ۱۱ میلیارد دلار اختراع کرده‌اند که می‌تواند سیاره‌های دور و کم‌نور را نیز تشخیص دهد.
کد خبر : 619982
فضا 1



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از اینترستینگ اینجینیرینگ، ستاره‌شناسان یک تلسکوپ جدید فضایی پیشنهاد کردند که توانایی‌های آ بسیار فراتر از توانایی هابل است. اگرچه هابل نخستین تلسکوپ فضایی نیست ولی یکی از بزرگ‌ترین و پرکاربردترین‌ تلسکوپ‌های فضایی به‌شمار می‌آید. حال ستاره‌شناسان تلسکوپ‌ جدید توسعه داده‌اند که عملکردی بهتر از هابل دارد. تلسکوپ پیشنهادی ستاره‌شناسان به قدری قدرتمند است که می‌تواند سیاره‌های دورتر را که ۱۰میلیارد بار کم‌نورتر از ستاره میزبان‌شان هستند را تشخیص دهد.


آکادمی‌های ملی علوم، مهندسی و پزشکی به تازگی بررسی‌های ۱۰ ساله خود را در حوزه نجوم و فیزیک نجومی منتشر کرده‌ که به ASTRO ۲۰۲۰ معروف است. همچنین محققان برنامه‌هایی برای دهه آینده و سرمایه‌گذاری در تجهیزات و پروژه‌های نجومی طراحی کرده‌اند. یکی از توصیه‌های برجسته در این تحقیقات طراحی رصدخانه بزرگی است تا تلسکوپ جدید با تلسکوپ فضایی هابل جایگزین شود. هابل در سال جاری با مشکلات تکنیکی متعددی مواجه شده است.


Astro ۲۰۲۰، پیشنهاد ساخت یک تلسکوپ جدید و عظیم را داده که ۱۱ میلیارد دلار هزینه دارد. این تلسکوپ در مطالعه نوری، مادون قرمز، طول موج‌های فرابنفش و اجسام تاریک، سیارات فراخورشیدی قابل سکونت، ستاره‌های نوترونی، بقیه اجرام کیهانی و پدیده‌ها کاربرد دارد.


ستاره‌شناسان از دانشگاه کالیفورنیا گزارش‌های اخیر را یک دیدگاه بلندپروازانه و الهام‌بخش در حوزه نجوم و فیزیک نجومی در دهه آینده می‌دانند. ستاره شناسان می‌توانند رصدخانه بزرگ پیشنهادی خود را جایگزین تلسکوپ هابل کنند که به پایان زندگی خود نزدیک می‌شود. تلسکوپ هابل در سال ۱۹۹۰ برای اولین بار به فضا پرتاب شد و تاکنون بیش‌ از ۱.۵ میلیون مشاهده از اجرام کیهانی انجام داده است.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب