ناگفتههای عارف از انتخابات دوره هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا به نقل از امیدنامه، محمدرضا عارف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیداری با اصحاب رسانه و دانشآموختگان علوم سیاسی اظهار کرد: برای اصلاح طلبان بحث درباره مسائل مختلف جامعه حیاتی است. جریان اصلاحطلب برای اینکه راه خودش و مسیر آینده انقلاب را روشن کند به بحثهای چالشی نیاز دارد.
وی در ادامه با اشاره به اجرایی شدن برجام، یادآور شد: باید به مناسبت اجرایی شدن برجام و لغو تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران، تشکر کنم از همه عزیزانی که این پروژه ملی و مهم را مدیریت کردند اعم از وزیر محترم امور خارجه، کارشناسان خبره هستهای و جناب آقای دکتر صالحی که در یک پروژه سنگین انصافا شاهکار کردند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: دوستانی که در مذاکرات بینالمللی شرکت کردهاند فضای این جلسات را درک می کنند. بخصوص در این دوره از مذاکرات که ایران با قدرتهای بزرگ جهانی روبهرو بود و اشتباهی که منافع ملی را به خطر بیندازد از سوی تیم مذاکرهکننده هستهای صورت نگرفت.
وی در ادامه به اعتماد رهبر معظم انقلاب به اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای اشاره کرد و گفت: مواضع رهبر معظم انقلاب در طول مذاکرات هستهای بسیار شجاعانه و راهگشاه بود و پشتوانه قوی برای اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای بود. باورم بر این است که در این مذاکرات دستاوردهای ارزشمندی داشتیم. البته میتوان نقد هم صورت بگیرد البته نقد باید همراه با انصاف باشد نه تخطئه تیم مذاکرهکننده هستهای که به نوعی زیر سوال بردن امنیت ملی کشور است.
لازمه حضور مردم در انتخابات، رقابت همه سلایق است
رئیس شورای سیاست گذاری انتخاباتی اصلاح طلبان در ادامه به انتخابات مجلس اشاره کرد و گفت: در آستانه رویداد بزرگ انتخابات 94 هستیم که با توجه به شرایطی که با آن روبهرو هستیم باید دستور اصلی همه نخبگان و مسئولان کشور، حضور حداکثری مردم در انتخابات باشد. ما به حضور بالای مردم در انتخابات اسفند ماه نیاز داریم. هم شرایط منطقه و هم شرایط کشورمان ایجاب میکند که مردم در روز انتخابات حضوری با نشاط و چشمگیر داشته باشد که لازمه حضور حداکثری مردم برگزاری انتخاباتی رقابتی با حضور همه سلایق موجود در نظام است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به در پیش بودن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن اشاره و خاطرنشان کرد: باید بدانیم 22 بهمن امسال یک وضعیت خاصی دارد البته مردم هر سال در 22 بهمن نشان میدهند که مسائل نظام و ارزشهای آن را با عملکرد دولتها مرتبط نمیدانند. مردم میدانند که حضور آنان پشتوانه انقلاب است و امسال به صورت خاص با توجه به شرایط منطقه و ضرورت نقشآفرینی بیشتر کشورمان در حل و فصل مسایل منطقهای در دوره پسا برجام باید حضور پرشورتری در راهپیمایی 22 بهمن داشته باشند.
عدم حفظ سرمایهاجتماعی دوم خرداد
عارف در ادامه در پاسخ به سوالی که آیا اصلاحطلبان از اتفاقات گذشته درس میگیرند و این جریان برای بررسی عملکرد خود در انتخابات مجلس چه برنامهای دارد؟ گفت: به دلایلی ما نتوانستیم سرمایه اجتماعی کسبشده در دوم خرداد را حفظ کنیم. اکثر فعالان جبهه اصلاحات وارد دولت و مجلس شدند و عملا از سرمایه اجتماعی که در دوم خرداد خلق شد غافل شدیم و نتیجه این غفلت در انتخابات 84 بروز کرد.
رئیس بنیاد امید ایرانیان با اشاره به فلسفه تشکیل بنیاد باران یادآور شد: در بنیاد باران که از مدیران دولت اصلاحات تشکیل شده است، قرار بود آسیب شناسی دوران اصلاحات صورت گیرد جلساتی هم در ابتدا با این رویکرد برگزار شد ولی در ادامه آن آسیبشناسی که مد نظر بود انجام نشد.
وی با بیان اینکه رقیب جریان اصلاحات با ترفندهای مختلف تلاش میکرد به جامعه القا کند که اصلاحطلبان از ارزشها فاصله گرفتهاند، تصریح کرد: رقیب جریان اصلاحات با توجه به امکاناتی که در اختیار داشت از جمله صدا وسیما تلاش زیادی کرد جامعه متدین کشور را به اصلاحطلبان بدبین کند در مقطعی هم تا حدودی موفق شد.
البته برخی از چهرههای جریان مقابل اصلاحات در محافل خصوصی به تدین و پایبندی اصلاحطلبان به ارزشها اذعان میکردند ولی متاسفانه در سطح رسانهای و در بین افکار عمومی به گونه دیگری سخن میگفتند.
علت انصراف عارف در انتخابات مجلس هشتم
رئیس بنیاد امید ایرانیان ادامه داد: ما باید این نگرش را عوض میکردیم امکانات نیز در اختیار ما نبود به این فکر افتادیم بنیادی را با محوریت جوانان راه اندازی کنیم که اتاق فکری در یک پروسه طولانی و نه در یک انتخابات و نه در یک دوره برای تغییر این نگرش باشد به همین دلیل بنیاد امید ایرانیان را با همراهی نسل جوان راهاندازی کردیم و تا حدودی هم در اهداف خود موفق بودیم.
عارف با اشاره به وقایع انتخابات مجلس هشتم و انصرافش در آن مقطع زمانی به دلیل تبعیت از خرد جمعی یادآور شد: در انتخابات مجلس هشتم به دنبال رد صلاحیت بسیاری از اصلاحطلبان توسط هیئتهای اجرایی انصراف دادم . این کار از سوی من انجام شد ولی برخی دوستان در عرصه ماندند اینکه تا چه میزان این اقدام درست بود باید آسیب شناسی شود.
وی به انتخابات مجلس نهم اشاره کرد و گفت: در انتخابات مجلس نهم در گروه امید ایرانیان معتقد بودیم میتوان اقلیتی تاثیر گذار در مجلس داشته باشیم ولی در نهایت تصمیم گرفته شد لیستی از سوی اصلاح طلبان در آن انتخابات منتشر نشود و نتیجه این عملکرد را در مجلس نهم میبینیم که چگونه در برابر دولت قرار دارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری سال 92 ،خاطرنشان کرد: وقتی برای انتخابات سال 92 شروع به برنامهریزی کردیم واقعا تنهای تنها بودیم بسیاری از چهرههای اصلاحطلب بیانگیزه بودند و تنها توانستیم طی جلسات متعدد با جوانان و دانشجویان که به دلیل حوادث ناگوار 88 سرخورده شده بودند آنها را به صحنه بیاوریم و همین جوانان بسیاری از اصلاحطلبان را به میدان آوردند و در نهایت در انتخابات 92 نتیجه گرفتیم.
وی افزود:بعد از 24 خرداد بسیاری از دوستان ما متوجه شدند که راهبرد گذشتهشان صحیح پاسخگو نبوده است. اصلاحطلبان نمیتوانند از مسئولیت شانه خالی کنند و کنار بکشند .کنار کشیدن و عافیت طلبی در قاموس اصلاحطلبی نیست. در ذات اصلاحطلبی تحقق آرمانهای انقلاب و حاکمیت ارشها با منشقانونی و رعایت قانون و مقررات و نگاه به آینده وجود دارد.
عارف تصریح کرد: در 24 خرداد سال 92 سرمایه اجتماعی جدیدی خلق شد. چگونگی حفظ این سرمایه مورد بحث بود. یک تجربه دوم خرداد پیش رو داشتیم که بعد از آن همه به قدرت ورود پیدا کردند و مسئولیت اجرایی گرفتند. به همین دلیل تصمیم بر این شد حداقل شخص خود من وارد قدرت نشود تا بتوانم با کمک دوستان این سرمایه اجتماعی را حفظ کنیم. با دکتر روحانی هم در این مورد صحبت کردم در بیرون از مجموعه دولت برای حفظ این سرمایه اجتماعی فعالیت کنم بهتر میتوانم در خدمت کشور و دولت باشم چون میدانستیم آن سرمایهای که به دست آوردهایم باید پایدار باشد خوشبختانه تاکنون موفق بودیم و این سرمایه اجتماعی در انتخابات اسفند به کمک جریان اصلاحطلب و اعتدالگرا خواهد آمد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به سوالی درباره ادامه فضای امنیتی در دانشگاهها،گفت: آن فضای امنیتی که در دانشگاهها حاکم بود هنوز در برخی از مراکز آموزش عالی ادامه پیدا کرده است که حتی رئیسجمهوری محترم هم نسبت به تداوم این فضا گلایه کرده است و به نظرم اگر فضای امنیتی در دانشگاهها ادامه پیدا کند با چالشهای مختلفی رو به رو میشویم و باید هر چه سریعتر فضای فرهنگی بر کلیه واحدهای آموزش عالی حاکم شود.
عارف در ادامه به برنامه اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس اشاره کرد و یادآور شد: اگر جریان اصلاح طلب عملکرد منسجمی داشته باشد و مسئولان زمینه حضور اصلاحطلبان در رقابت انتخاباتی را مهیا کنند، تا 70 درصد رأی میتواند برای اصلاحطلبان باشد.
از تمام حیثیتمان مایه میگذاریم تا پیروز انتخابات شویم
وی ادامه داد: جریانی تمام هدف خود را در زیر سوال بردن عملکرد دولت میداند و دائما میگوید باید دولت تدبیر و امید یک دورهای باشد برای همین شخصا و تمام جریان اصلاح طلب در انتخابات اسفند از تمام حیثیتمان مایه میگذاریم تا پیروز انتخابات شویم تا برنامههای جریانی که میخواهد دولت تدبیر و امید یک دورهای باشد با شکست رو به رو شود و در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 بتوانیم همان روند انتخابات سال 92 را دنبال کنیم.
رئیس بنیاد امید ایرانیان در ادامه به ضرورت تشکیل شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان اشاره کرد و گفت: ضرورت و نیاز تشکیل شورای عالی سیاست گذاری در همه محافل اصلاح طلبی مطرح شد که باید همه با هم باشیم و سازوکاری که در این خصوص اندیشیده شد این بود که شورای عالی سیاست گذاری تشکیل شود که در نهایت با تشکیل این شورا امیدواری برای همگرایی و وحدت اصلاح طلبان بیش از گذشته شد.
حق هیچکس در انتخابات از بین نرود
وی با شاره به ثبت نام گسترده نخبگان در انتخابات مجلس تصریح کرد: من نمیخواهم امتیاز حضور پرشور نخبگان در ثبت نام برای نمایندگی مجلس را به حساب خودمان بگذارم که به ما لبیک گفتند. فضای ارزشمند ، خوب، بانشاط و امیدواری که بر کشور حاکم شده است باعث شد بسیاری ازنخبگان وارد کارزار انتخابات شوند و این خیلی مایه امیدواری است و سرمایه ارزشمندی برای کشور است که هزاران نخبه در انتخابات اسفندماه ثبت نام کردهاند .
عارف به روند بررسی صلاحیت ها اشاره کرد و گفت:مقام معظم رهبری فرمودند حتی کسی هم که نظام و رهبری را قبول ندارد بیاید رأی بدهد. این سخنان این امیدواری را می دهد که بررسی صلاحیت ها در چارچوب قانون باشد و امیدوارم همه دستاندرکاران امر انتخابات با توجه به شرایط داخلی و بین المللی به گونهای عمل کنند که حق هیچکس در انتخابات از بین نرود و کلیه اقدامات فقط براساس قانون باشد.
وی همچنین درباره سهم زنان در لیستهای انتخاباتی نیز گفت: در خصوص بانوان بحثی که مطرح است بحث کارشناسی و فنی است نمی شود 50 درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی و متخصصین کشور زن باشند ولی نقش آنها در مدیریت میانی به بالا دو یا سه درصد باشد نمی شود که بخواهیم در منطقه جایگاه اول را داشته باشیم ولی تنها به اکتفاء 50 درصد نیروی متخصص مرد. پس زنان به عنوان یک وظیفه نه به عنوان یک امتیاز باید در صحنه انتخابات حضور داشته باشند. به همین دلیل حضور قابل توجه زنان در انتخابات مجلس در دستور کار گفتمان اصلاحات به صورت جدی قرار دارد.
عارف با اشاره به سیاستهای اصلاحطلبان است در پاسخ به تخریبهای رسانهای گفت: اصلاح طلبان به موضوعاتی که رسانههای افراطی برای سرگرم کردن جریان اصلاحطلب مطرح می کنند واکنش نشان نمی دهند تفکر اصلاحات مشخص است. تفکر ناب انقلاب و تفکر امام(ره) است و همیشه در چارچوب قانون و نظام حرکت کرده ایم ما به رویکرد آرامش معتقدیم و درگیر دامی که برخی رسانه ها برای ما پهن کرده اند نمی شویم .مردم جواب آنها را در اسفندماه و در انتخابات خواهند داد.
انتهای پیام/