دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آبان 1400 - 18:34

سرنوشت کرونا با ۵ میلیون جانباخته چه خواهد شد؟/ چه آینده‌ای در انتظار کشورهای مختلف است؟

بر اساس آمار رسمی همه‌گیری کرونا تاکنون بیش از ۵ میلیون نفر را به کام مرگ برده و حالا این ابهام وجود دارد که سرنوشت این ویروس در آینده چگونه خواهد بود.
کد خبر : 618840
کرونا



به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، به نقل از مدیکال اکسپرس، با توجه به اینکه در جهان به طور رسمی بیش از پنج میلیون نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند، کارشناسان می‌گویند که مسیر آینده این همه گیری تا حد زیادی به واکسیناسیون بستگی دارد.


چند نفر تاکنون بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته‌اند؟


بر اساس گزارش‌های روزانه ارائه شده توسط مقامات بهداشتی در هر کشور، تعداد واقعی تلفات بسیار بیشتر از پنج میلیون نفر است. سازمان جهانی بهداشت تخمین می‌زند که به دلیل مرگ و میر بیش از حد مرتبط با کووید-۱۹، تلفات کلی می‌تواند دو تا سه برابر بیشتر از آمار رسمی باشد.


مجله اکونومیست مرگ و میر بیش از حد را بررسی کرد و به این نتیجه رسید که حدود ۱۷ میلیون نفر بر اثر کووید جان خود را از دست داده‌اند.


پروفسور آرنو فونتانت، اپیدمیولوژیست انستیتو پاستور، به خبرگزاری فرانسه گفت: این رقم برای من معتبرتر به نظر می‌رسد.


به هر حال تعداد تلفات کمتر از سایر بیماری‌های همه‌گیر تاریخی مانند آنفلوانزای اسپانیایی ناشی از ویروس دیگری است که در سال‌های ۱۹۱۸-۱۹۱۹، ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون نفر را به کام مرگ برد و یا طی ۴۰ سال بیش از ۳۶ میلیون بر اثر ابتلا به ویروس ایدز جان باخته‌اند.


ژان کلود مانوگوئرا، ویروس شناس در موسسه فرانسوی گفت، با این وجود، کووید در مدت کوتاهی باعث مرگ و میرهای زیادی شده است.


به گفته فونتانت بدون تمام اقدامات انجام شده، به ویژه محدودیت در رفت و آمد افراد و سپس واکسیناسیون، این آمار می‌توانست بسیار قابل توجه‌تر باشد.


جانباختگان کرونایی


آیا به فلات برخورد کرده‌ایم؟


به گفته فونتانت ظهور یک ویروس معمولا در دو مرحله اتفاق می‌افتد؛ ابتدا مرحله اپیدمی انفجاری زمانی که ویروس از طریق جمعیتی که قبلا هرگز با آن در تماس نبوده است پخش می‌شود. در مرحله دوم، با ایجاد ایمنی و بومی شدن، ته نشین می‌شود.


فونتانت گفت با کووید، این اولین بار در تاریخ همه گیری‌هاست که تلاشی در مقیاس جهانی برای تسریع انتقال بین این دو مرحله انجام شده است.


او گفت: این به افراد این امکان را می‌دهد که مصونیت مصنوعی در برابر ویروسی که آن را نمی‌شناختند به دست آورند و بنابراین در ۱۸ ماه کاری را انجام دهند که معمولا سه تا پنج سال طول زمان برده و مرگ و میر بیشتری را رقم بزند. به همین دلیل است که مراحل بعدی با توجه به سطح واکسیناسیون در هر کشور و اثربخشی واکسن‌های مورد استفاده متفاوت خواهد بود. ما احتمالا با تا ایمنی کامل فاصله داریم و مسئله این است که بدانیم آیا به اندازه کافی قوی خواهد بود یا خیر. این ویروس همچنان در گردش خواهد بود. هدف امروز دیگر از بین بردن آن نیست، بلکه محافظت در برابر انواع جدی است.


فونتانت افزود: ایده این است که کووید نه به بیمارستان یا گورستان منتهی می‌شود.


چه آینده‌ای در انتظار ملت‌های مختلف است؟


انتظار می‌رود چهره همه‌گیری با موجی پس از آن تغییر کند که تاکنون در کشورهای صنعتی که اکثر مردم واکسینه می‌شوند شاهد کمرنگ شدن آن بوده‌اند. افزایش بیش از هر چیز به افرادی که واکسینه نشده‌اند، ضربه می‌زند.


فونتانت گفت: برای کشورهای صنعتی، من معتقدم که ما به سمت اپیدمی‌های فصلی کووید پیش می‌رویم که شاید کمی شدیدتر از همه‌گیری آنفلوانزا در سال‌های اول قبل از فروپاشی باشد.


او تاکید کرد ایمنی جهانی لایه به لایه ساخته می‌شود و واکسن‌ها به مصونیت در برابر عفونت‌های طبیعی می‌افزایند. کشورهای دیگری مانند چین یا هند با ظرفیت واکسیناسیون قوی می‌توانند مسیر مشابهی را دنبال کنند.


کشورهایی که راهبرد صفر کووید را برای ریشه کن کردن این بیماری اتخاذ کردند، به دلیل ماهیت بسیار مسری نوع دلتا، با شکست مواجه شدند.


فونتانت گفت: آن‌ها امروز در حال مسابقه دادن هستند تا همه را تلقیح کنند که نتیجه احتمالی آن برای مثال استرالیا و نیوزلند به سرعت بروز خواهد کرد. سناریوهای دشوارتری در انتظار مناطقی با ظرفیت محدود واکسن مانند بسیاری از مناطق آفریقا است.


به گزارش فونتانت، تجدید حیات شدید در اروپای شرقی تایید کرده است که عدم واکسیناسیون کافی افراد، جمعیتی را در معرض «اپیدمی‌های شدید با تاثیر بر بیمارستان‌ها» قرار می‌دهد؛ در حالی که افزایش کنونی موارد در اروپای غربی - با وجود سطوح بالای واکسیناسیون - باید ما را محتاط کند.


ژان کلود مانوگوئرا هشدار داد: شما نباید یک دیدگاه اروپا محور داشته باشید: در یک بیماری همه گیر، این کل سیاره است که باید در نظر گرفته شود و در حال حاضر، همه گیری متوقف نشده است.


ویروس کرونا


در مورد سویه‌های جدید چطور؟


بزرگترین ترس، ظهور انواع جدید مقاوم به واکسیناسیون است. دلتا گونه‌های قبلی از جمله آلفا را کنار زده و از انتشار سویه‌های جدیدی مانند مو یا لامبدا جلوگیری کرده است؛ اما بیش از انواع کاملا جدید، کارشناسان اکنون پیش بینی می‌کنند که خود دلتا جهش یافته و ممکن است به واکسن مقاوم شود.


فونتانت گفت: دلتا ویروس اصلی است؛ بنابراین از نظر آماری ما در معرض خطر دیدن یک نوع از یک نوع ویروس هستیم.


مقامات انگلیسی در حال نظارت بر یک نوع فرعی دلتا به نام AY۴.۲ هستند. در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر اینکه واکسن‌ها در برابر آن کارآیی کمتری دارند، وجود ندارد.


فونتانت با اشاره به تلاش‌ها برای شناسایی انواع مختلف تاکید کرد: همگامی با نظارت ژنومی مهم است. این اجازه می‌دهد تا ظهور انواع به اندازه کافی سریع شناسایی شود و بدانیم که آیا آن‌ها خطرناک‌تر و قابل انتقال‌تر هستند و آیا ایمنی هنوز موثر است یا خیر؟.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب