دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

هر گونه علامتی با وجود تست منفی کرونا تلقی شود

رئیس دانشکده ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: اکنون موجی از ویروس‌های تنفسی دیگر در کشور می‌چرخد و در تمام دنیا هم همین‌طور است برای همین است که واکسیناسیون علیه آنفولانزا هم بسیار مهم است. اما ما هرگونه علائم را باید فرض بر کووید بگذاریم و به پزشک مراجعه کنیم.
کد خبر : 618065
علیرضا ناجی



به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، علیرضا ناجی، رئیس دانشکده ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعلام اینکه بعضی از شهرها وارد موج ششم شده‌اند، گفت: اطلاعات نشان می‌دهد ما در آستانه ورود به موج ششم هستیم و باید خیلی هوشیار باشیم و اقدامات لازم را انجام دهیم تا این موج در سراسر ایران گسترده نشود.


وی با اشاره به کاهشی شدن آمار ابتلا در عین حال متذکر شد: تمکین مردم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی مدتی است که بسیار کاهش پیدا کرده است و اتفاقا یکی از موارد کمک کننده وارد شدن به موج ششم همین است. همچنین تصمیم گیری‌هایی که در سطح کلان در کشور گرفته می‌شود از جمله بازگشایی‌هایی که می‌شود نشان از این است که تفکر بر این است که کووید به مرحله مناسبی رسیده درصورتی که اصلا اینطور نیست ما همچنان در کشور گردش بالایی از ویروس را به صورت روزانه داریم و باید خیلی سریع گردش ویروس را کاهش دهیم.


رئیس دانشکده ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: ما هر روز بالای ۱۰ هزار مورد مثبت را داریم. بازگشایی‌ها هم می‌تواند به موج‌ها سرعت دهد و باعث بدتر شدن وضعیت شود. الان فصل سرماست و مردم در محیط‌های بسته بیشتر قرار می‌گیرند و ویروس کرونا هم به گونه‌ای نیست که بخواهیم با این رفتارها در کنترل آن امیدوار باشیم.


وی با بیان اینکه سویه‌های جدیدی از این ویروس آمده است، گفت: زیرشاخه‌هایی از این ویروس‌های جدید انتقال را بیشتر می‌کنند و همه اینها به ما هشدار می‌دهد که باید به رعایت پروتکل‌ها اهتمام بیشتری داشته باشیم. همچنین باید تصمیم گیری‌های مناسب در سطح کلان داشته باشیم که موجب گسترش بیشتر این ویروس نشویم.


ناجی اظهار کرد: با توجه به اینکه ویروس دلتا پلاس در کشورهای دنیا در حال گسترش است و ما هم جدا از دنیا نیستیم و با توجه به اینکه رفت و آمد زیاد داریم، جلوگیری از گردش ویروس کمتر صورت می‌گیرد. قطعا در کشور ما سویه‌هایی مانند دلتا پلاس هم وجود دارد. جدای از این هر نوع دیگری از این ویروس هم می‌تواند در کشور ما باشد.


وی با تاکید بر رعایت پروتکل‌ها و دستورالعمل‌ها در مبارزه با کووید عنوان کرد: این رعایت‌ها شامل تصمیمات به موقع و قرنطینه کردن شهرها است و اینکه باید معیارهایمان را هم تغییر دهیم. با توجه به معیارهایی که در کنترل کووید داریم در رنگ بندی شهرها در اپیدمی همیشه یکی دو هفته عقب هستیم. اینها درست نیست و باید نگاه جدیدتری نسبت به این موضوع در کشور به وجود بیاید تا اینکه وقتی وارد بحران می‌شویم به کنترل بحران نپردازیم بلکه از قبل پیش بینی و جلوگیری از بحران را کنیم.


رئیس دانشکده ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: سویه‌های جدید از دلتا نشان داده که حتی در افرادی که واکسیناسیون شده‌اند باعث آلودگی می‌شوند. اقدامات غیر درمانی در این امر در کنار واکسیناسیون بسیار مهم است. اما متاسفانه ما همیشه در تصمیم گیری‌های درست و به موقع یک مقداری سستی داشتیم.


ناجی در ادامه هر گونه علائمی با وجود تست منفی را کرونا برشمرد و گفت: با توجه به فصل سرما و طولانی بودن قرنطینه‌ها و رعایت های صورت گرفته ما ضعفی را نسبت به سایر ویروس های تنفسی دیگر هم داریم. اکنون موجی از ویروس های تنفسی دیگر هم در کشور دارد می چرخد و در تمام دنیا هم همین طور است برای همین است که واکسیناسیون بر علیه آنفولانزا هم بسیار مهم است. اما ما هر گونه علائم را باید فرض بر کووید بگذاریم و به پزشک مراجعه کنیم و درمان شویم و قرنطینه صورت بگیرد تا به دیگران انتقال ندهیم حتی اگر تست ما منفی باشد.


وی بر اهمیت واکسیناسیون تاکید و بیان کرد: ‌ مطالعات جدید نشان داده که واکسن زدن مهم است و از بیماریهای شدید، بستری شدن و مرگ و میر جلوگیری می کند ولی از عفونت جلوگیری نمی کند. با وجود واکسن ولی سطح مناسبی از واکسیناسیون در کشور انجام نشده است.


رئیس دانشکده ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی متذکر شد: تا زمانی که سطح پوشش بالایی از واکسیناسیون یعنی ۸۰ درصد را انجام ندهیم، بازگشایی‌ها و حضوری کردن مدارس و دانشگاه‌ها بسیار کار اشتباهی است و صرف اینکه کسی واکسن زده باشد یا کارت واکسن داشته باشد و ما بخواهیم به آن افراد آزادی‌های اجتماعی بدهیم، کافی نیست. کووید قانونی دارد و اجرا می‌کند و ما نمی‌توانیم با سهل انگاری از آن جلوگیری کنیم.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب