دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 آبان 1400 - 11:04

آیا شنیدن صدای ارواح امکان دارد؟

محققان با استفاده از تجارب شنیداری غیرعادی و بررسی اختلالات روانی توانستند اطلاعاتی درباره شنیدن صدای مردگان دریافت کنند.
کد خبر : 617867
مردگان

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ساینس آلرت، دانشمندان ویژگی‌های شخصیتی افرادی را شناسایی کرده‌اند که ادعا دارند صدای مردگان را می‌شنوند. بر اساس تحقیقات منتشر شده در اوایل سال جاری، این ویژگی‌ها شامل میل به شیفتگی در وظایف روزمره، تجارب شنیداری غیرعادی در دوران کودکی و حساسیت شدید به توهمات شنیداری می‌شود. یافته‌های جدید نشان می‌دهد این ویژگی‌ها در افرادی که مدعی شنیدن صدای مردگان هستند، بیشتر از افراد عادی است.


یافته‌های اخیر می‌تواند در درک بهتر توهمات شنیداری ناراحت‌کننده بیماری روانی اسکیزوفرنی به محققان کمک کند. علائم اصلی این اختلال روانی توهم، غالبا توهم شنیداری، هذیان و اختلال تفکر است. تجارب معنوی در روشن‌بینی و غیب‌شنوی، تجربه دیدن و شنیدن یک محرک خارجی از جمله رویدادهایی است که برای افراد مدعی شنیدن صدای مردگان رخ می‌دهد؛ از سوی دیگر دانشمندان حوزه انسان‌شناسی و پاتولوژیک علاقه بسیاری به مطالعه در این حوزه و بررسی بیشتر و عمیق‌تر دارند.


قصد دانشمندان از بررسی افرادی که تجربیات شنیداری یا تجربه معنوی دارند، این است که درک بهتری در این خصوص داشته باشند اما بسیاری از افراد این تجربیات را ناراحت‌کننده دانسته و آن را ناشی از بیماری‌های روانی می‌دانند. در جوامع نیز شیفتگی در سطوح بالا را با اعتقاد به ماوراء الطبیعه مرتبط می‌دانند اما حساسیت کمی در خصوص توهمات شنوایی دارند. در هر دو گروه، هیچ تفاوتی در سطوح اعتقاد به ماوراء الطبیعه و حساسیت به توهمات بصری وجود ندارد.


این نتایج نشان می‌دهد که تجربه شنیدن صدای مردگان بعید است و می‌تواند در نتیجه فشار اجتماعی، زمینه اجتماعی مثبت یا به دلیل اعتقاد به ماوراء الطبیعه باشد. به همین دلیل افراد مدعی شنیدن صدای مردگان به معنویت‌گرایی روی می‌آورند چراکه با تجربه آنها همسو است و برای آنها معنای شخصی به همراه دارد اما تمام این تجربه‌ها ناشی از تمایلات خاص یا توانایی‌های اولیه است.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب