منافع اسرائیل در حمایت از کودتای سودان است
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، پس از کودتای روز گذشته در سودان و اعلام حالت فوقالعاده در این کشور و انحلال شورای حاکمیتی و دولت، به نظر میرسد که رژیم صهیونیستی به چشم رضایت به این تحول مینگرد و آن را به نفع خود و اهدافش در آفریقا میداند.
نشریه عبری زبان اسرائیل هیوم با انتشار گزارشی در این خصوص به نقل از یک منبع آگاه رژیم صهیونیستی از تحولات سودان، نوشت: با توجه به وضعیتی که در سودان به وجود آمده، بهتر است ما از ارتش و فرمانده آن یعنی عبدالفتاح البرهان رئیس شورای انتقالی، حمایت کنیم و نه از عبدالله حمدوک نخستوزیر.
این در حالی است که عبدالفتاح البرهان که ریاست دوره انتقالی در سودان را برعهدهگرفته، دیروز، شورای حاکمیت و دولت تحت هدایت عبدالله حمدوک را که صبح روز گذشته به همراه شماری از وزرا و سیاستمداران دستگیرشده، منحل کرده است. امری که نهادها و هیئتهای مدنی آن را کودتای نظامی توصیف میکنند.
این منبع اسرائیلی میگوید: کودتا اجتنابناپذیر بود. چندین سال بود که رئیس موردحمایت ارتش از یکسو و نخستوزیر از سوی دیگر در دو جهت مخالف پیش میرفتند و واضح بود که این امر به مرحله تعیینکنندهای برسد.
وی افزود: اگرچه دو رهبر سودان یعنی البرهان و حمدوک، دریافتهاند که کشورشان باید روابط خود را با غرب تقویت کند، اما وضعیت سودان برای ما یادآور وضعیت مصر در اواخر دوره مبارک است. در میان این دو رهبر سودانی، البرهان تمایل بیشتری در مقایسه با حمدوک به عادیسازی و تقویت روابط با ایالاتمتحده و اسرائیل دارد.
در ادامه این گزارش روزنامه صهیونیستی که ترجمه عربی آن در وبگاه عرب ۴۸ منتشر شد، به نقل از این منبع، ادعاشده که ازآنجاییکه ارتش سودان قدرتمندترین نهاد در این کشور است و ازآنجاییکه البرهان فرمانده عالی ارتش است، تحولات اخیر فرصت بیشتری برای ثبات در سودان که برای منطقه حیاتی است و همچنین تقویت روابط بهویژه با ایالاتمتحده، غرب و اسرائیل فراهم میکند.
این منبع دلیل عدم گام برداشتن سودان در مسیر عادیسازی روابط با اسرائیل، عدم اقدام این کشور در جهت تقویت روابط با تلآویو و عدم بازگشایی مقر یک نمایندگی رسمی دیپلماتیک در تلآویو با وجود پیوستن این کشور به توافق عادیسازی روابط موسوم به آبراهام در دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ در آمریکا، مخالفت نخستوزیر حمدوک با این اقدامات بود.
این در حالی است که در پی تحولات روز گذشته در سودان، سفارت آمریکا در خارطوم اقدامات صورت گرفته علیه روند انتقال دموکراتیک قدرت در سودان را محکوم کرد و طی پستی در توئیتر نوشت که بهشدت در خصوص گزارشهای موجود مبنی بر اقدام نیروهای مسلح سودان علیه دولت غیرنظامی این کشور ابراز نگرانی میکند و ضمن محکوم کردن این اقدامات، از عاملان این اقدام میخواهد که از قدرت فاصله بگیرند و اجازه دهند که دولت انتقالی غیرنظامی به وظایف خود در تحقق اهداف انقلاب ادامه دهد.
سودان در تاریخ ۱۱ آوریل ۲۰۱۹ (۲۲ فروردین ۱۳۹۸) پس از تظاهرات گسترده مردمی در اعتراض به اوضاع نابسامان اقتصادی، شاهد عزل عمر البشیر رئیسجمهور سابق سودان به دستور ارتش بود.
این کشور از ۲۱ آگوست ۲۰۱۹ (۳۰ مرداد ۱۳۹۸) وارد مرحله انتقالی شد که قرار بود به مدت ۵۳ ماه ادامه یابد و در اوایل سال ۲۰۲۴ انتخابات در این کشور برگزار شود.
اما صبح دیروز رسانهها از وقوع کودتای نظامی در سودان و بازداشت نخستوزیر و تعدادی دیگر از وزرای دولت انتقالی این کشور خبر دادند.
ساعاتی بعد از انتشار خبرهای اولیه درباره کودتا در سودان، رئیس شورای حاکمیتی انتقالی سودان با اعلام وضعیت فوقالعاده در این کشور از انحلال شورای حاکمیتی و شورای وزیران سودان خبر داد و مدعی شد: ما تأکید میکنیم که نیروهای مسلح به انتقال دموکراتیک تا واگذاری قدرت به یک دولت منتخب ادامه خواهند داد. آنچه در کشور در جریان است، آینده سودان را تهدید میکند.
در واکنش به اظهارات رئیس شورای حاکمیتی انتقالی سودان، وزارت فرهنگ و اطلاعرسانی سودان اعلام کرد که این اظهارات مؤید وقوع یک کودتای نظامی در کشور است.
بنا بر اعلام وزارت اطلاعرسانی سودان، عبدالله حمدوک پس از امتناع از صدور بیانیهای در حمایت از کودتای نظامی به مکانی ناشناس منتقلشده است. نیروهای نظامی سودان، حمدوک را تحت حصر خانگی قرار دادهاند و وی را وادار کردهاند تا یک بیانیه در حمایت از آنها صادر کند.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/