دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 آبان 1400 - 20:15

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با آیت‌الله نوری همدانی دیدار کرد

دکتر طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با آیت‌الله العظمی نوری همدانی از مراجع عظام تقلید دیدار و گفت‌وگو کرد.
کد خبر : 616778
1



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی که به‌منظور حضور در نخستین همایش دبیران دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور و جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان قم به این شهر سفر کرده، ظهر امروز با آیت‌الله العظمی حسین نوری همدانی از مراجع عظام تقلید دیدار و گفت‌وگو کرد.


آیت الله العظمی نوری همدانی در این دیدار گفت: امروز جهان هرآنچه از علم و دانش دارد، مرهون تمدن اصیل اسلامی است، چون زمانی که اروپا غرق ظلمت و تاریکی بود، دانشمندان مسلمان کتاب‌های فراوانی در علوم مختلف نوشتند و کسانی چون ابوریحان، خواجه نصیرالدین طوسی، ابن سینا، جابربن حیان و... در مکتب اهل بیت (علیهم السلام) تربیت شدند.


وی خاطرنشان کرد: پرورش نخبگان علمی در کنار برنامه ریزی صحیح در استفاده از سرمایه‌های داخلی بهترین راه مقابله با تحریم‌ها و زیاده خواهی‌های استکبار جهانی است. فقاهت و تفقه در دین، مهم‌ترین موضوع در اسلام است، چون تا انسان فقیه نباشد، نمی‌تواند آموزه‌های قرآن کریم و اهل بیت (ع) را درک و سپس برای مردم تبیین کند.


آیت الله نوری همدانی بعثت پیامبر اکرم (ص) در سرزمین جاهلیت را معجزه دانست و با اشاره به کتاب جرج جرداق مسیحی درباره پیامبر اکرم (ص) افزود: او در این کتاب، از بعثت رسول خدا (ص) در حجاز، با عنوان «معجزه صحرا» تعبیر می‌کند، چون در آن زمان فرهنگ جاهلی بر حجاز حاکم بود، در حالی‌که در ایران و روم، علم و دانش رواج داشت.


آیت الله نوری همدانی با اشاره به مناظره امام رضا (ع) با علمای ادیان در خراسان بیان داشت: امام رضا (علیه السلام) در پاسخ به سئوالی درباره اثبات حقانیت پیامبر اکرم (ص) فرمودند: او فردی یتیم بود، از نظر مالی هم فقیر بود و هیچگاه نزد معلم درس نخوانده بود. در جوانی هم چوپانی و تجارت را درپیش گرفت. چنین شخصی قرآن را دریافت کرد و خداوند اینگونه حکمت و قدرت خود را نشان می دهد.


این مرجع تقلید با بیان اینکه برانگیخته شدن رسول امّی از بین مردم نوعی تمدن سازی است، بیان کرد: دانشگاه مهد تمدن سازی است و باید تلاش کنید که اسلام را به‌عنوان یک تمدن در جهان معرفی کنید. پیامبر اکرم (ص) از این جهت «رحمة للعالمین» خوانده شده که توانست مطالب علمی و اخلاقی فراوانی برای مردم بیان و حتی در عمل پیاده کند و دانشمندان به نامی چون خواجه نصیرالدین طوسی‌ها را تربیت نماید و تمدن اسلامی را بنیان گذارد.


آیت الله نوری همدانی تصریح کرد: باید ثابت کنید در دنیای تاریک آن روز، اسلام توانست دانشمندانی را تربیت کند و لذا اصل علوم به زبان عربی است، اما در جنگ‌های صلیبی و براثر غفلت مسلمانان، کتاب‌های دانشمندان مسلمان را از کتابخانه ها ربودند و به اروپا بردند، ترجمه کرده و دوباره به کشورهای اسلامی بازفرستادند و سعی کردند مسلمانان را عقب نگاه دارند، درحالی‌که همه علوم امروزی برگرفته از کتاب های مسلمانان است.


ایشان با بیان اینکه اسلام دین تمدن سازی است، گفت: امروز جهان هرآنچه از علم و دانش دارد، مرهون تمدن اصیل اسلامی است، چون زمانیکه اروپا غرق ظلمت و تاریکی بود، دانشمندان مسلمان کتاب‌های فراوانی در علوم مختلف نوشتند و کسانی چون ابوریحان، خواجه نصیرالدین طوسی، ابن سینا، جابربن حیان و... در مکتب اهل بیت (علیهم السلام) تربیت شدند.


آیت الله نوری همدانی با بیان اینکه دشمن برای ایجاد اختلاف بین مسلمانان سرمایه گذاری می کند، گفت: دشمن دنبال این است که به گونه ای بین مسلمانان اختلاف ایجاد کند که براثر تشدید اختلافات، مسلمانان به جان هم افتاده و دشمن هم منابع کشورها را غارت کند و تسلط خود را بر جهان حفظ کند.


آیت الله نوری همدانی در ادامه با اشاره به استعدادها و امکانات کشور افزود: توجه و سرمایه گذاری بر روی نیروهای جوان کشور و پرورش نخبگان علمی در کنار برنامه ریزی صحیح در استفاده از سرمایه های داخلی بهترین راه مقابله با تحریم ها و زیاده خواهی‌های استکبار جهانی است و باید از تمامی ظرفیت های موجود بهترین استفاده را کرد.


دکتر طهرانچی: احیای نقش مربی و برگزاری اردوهای تربیتی در دستورکار دانشگاه آزاد اسلامی است/ طراحی یک بسته فکری با موضوع مهدویت برای دانشجویان


در ادامه این دیدار دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: طی یک سال گذشته اولویت در دانشگاه آزاد اسلامی تنظیم و تدوین سند تحول و تعالی برای تحقق سند دانشگاه اسلامی بود. بر این اساس، برنامه راهبردی عملیاتی پنج ساله دانشگاه در ۱۰ بسته کاری و سه محور راهبردی «پرورشگر و توسعه دهنده فضای انقلابی»، «سرآمد و پاسخگو» و «کارآمد و پایدار» تهیه و هفته گذشته در مراسمی رونمایی شد.


عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال پنج چرخش تحول آفرین است، اظهار کرد: در این سند «چرخش تحول‌آفرین از آموزش حافظه‌محور به یادگیری تعالی‌بخش عمیق، کاربردی، فایده‌محور، بسترساز اشتغال دانش بنیان و افزاینده اقبال اجتماعی در کنار ارتقای شاخص کارآمادگی و مهارت‌های مورد نیاز»، «چرخش تحول‌آفرین از اقتصاد شهریه‌محور به پایداری اقتصادی مبتنی بر درآمدزایی از جریان یادگیری تحول‌آفرین و پژوهش و نوآوری کارآمد»، «چرخش تحول‌آفرین از ناکارآمدی فرهنگی و تربیتی به اجتماع تربیتی، فرهنگی و هویتی ارزش‌مدار»، «چرخش تحول‌آفرین از عرضه‌محوری مقاله‌گرا و غیرهدفمند در پژوهش و تولید دانش و فناوری به تقاضامحوری و پاسخگویی اثربخش به نیازهای علمی تربیتی محلی و ملی» و «چرخش تحول‌آفرین از رشد کمی، فیزیکی و غیرهدفمند واحدهای دانشگاهی به توسعه کیفی همراه با بازمعماری واحدها مبتنی بر توجه به بُعد مجازی» پیگیری می‌شود.


دکتر طهرانچی با اشاره به اتفاقات ناشی از همه‌گیری کرونا، گفت: این ترم چهارمین ترم تحصیلی است که دانشجویان در محیط دانشگاه حضور فیزیکی ندارند. کرونا و به تبع آن مجازی شدن آموزش‌ها باعث شد، دانشگاه و مباحث تربیتی تحت تاثیر قرار گیرد، البته این فضا در کشور ما شتابان بود و برگشت دانش آموزان و دانشجویان به فضای حقیقی آموزش نیز نیازمند توجه و دقت نظر است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه فضای مجازی و آموزش مجازی رقیب نهادهای تربیتی شد، گفت: با توجه به تحولات به وجود آمده، دیگر دانشگاه‌ها و مدارس تنها مرجع تربیت نیستند. دانشگاه آزاد اسلامی تلاش دارد تا با احیای نقش مربی و برگزاری اردوهای تربیتی، طعم شیرین حضور در فضای حقیقی و آموزش حضوری را به دانشجویان و دانش آموزان بچشاند. همت و تلاش دانش آموزان و دانشجویان در این مدت ضعیف شده، بسیاری از آنها گوشه‌گیر و از فضای اجتماعی دور شده‌اند که در این رابطه، امیدواریم بتوانیم اقدامات مثمر ثمر انجام دهیم.


وی با اشاره به برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه علوم انسانی اظهار کرد: خوشبختانه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر خسروپناه در معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی، اقدامات خوبی در این حوزه صورت گرفته و امسال نیز اولین همایش بین‌المللی علوم انسانی و حکمت اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار خواهد شد تا بتوانیم با حضور اندیشمندان جهان اسلام در حوزه مبانی نظری علوم انسانی هم اندیشی کرده و گام‌های مثبتی برداریم.


دکتر طهرانچی با اشاره به راه‌اندازی دبیرخانه مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: با توجه به اینکه در سال شمسی جاری دو نیمه شعبان داریم، از این فرصت حسن استفاده را انجام داده‌ایم تا بتوانیم یک حرکت جدی در حوزه مهدویت داشته باشیم. نگاه ما به مهدویت در عرصه تربیت اجتماعی جوانان و اتکا به کانون اسلامی و ولایت فقیه است، بنابراین برای ایام ۱۳ رجب تا نیمه شعبان فعالیت‌های مهدوی در نظر گرفته‌ایم تا در این بازه یک‌ماهه همه ۳۱ استان دانشگاه آزاد اسلامی درگیر موضوعات مربوط به مهدویت شوند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: برای موضوع مهدویت یک بسته فکری در نظر گرفته شده و در فضای حقیقی و مجازی برنامه‌های مفصلی ترتیب داده شده که به‌زودی اجرایی خواهد شد. امروز در اولین همایش دبیران دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور مقدمات این کار بزرگ آغاز شده تا بتوانیم یک گام موثر در حوزه مهدویت در عرصه دانشگاهی برداریم و در این زمینه از نکات و توصیه‌های مراجع عظام تقلید و سایر علما و بزرگان نیز بهره مند خواهیم شد.


انتهای پیام/۴۱۲۷



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب