اگر مردمیبودن دولت همراه با عمل باشد، ایدهآل است/ رئیسی به دنبال امیدوارکردن مردم به آینده کشور است
گروه سیاست خبرگزاری آنا، یکی از دغدغهها و چالشهای مهم مسئولان دولت سیزدهم از ابتدای شروع فعالیتشان، احیای امید و اعتماد جامعه است؛ به باور کارشناسان یکی از شرایط تحقق این امر، ارتباط نزدیک و صحبت صادقانه مسئولان با مردم است که برای تأثیرگذاری کامل باید با بهبود شرایط کشور در تمامی حوزهها بهخصوص در زمینه اقتصادی و معیشت مردم همراه شود.
بخش گستردهای از مسئولان دولت قبل کمتر به ارتباط با مردم معتقد بودند و در این زمینه فعالیت مطلوبی نداشتند ولی حجتالاسلام رئیسی خود و دولتمردانش را موظف کرده که از روشهای مختلف مانند سفرهای استانی، گفتوگوی زنده تلویزیونی با مردم و سایر اقدامات اینچنینی، سرمایه اجتماعی دولت را احیا کنند و مردم را در جریان امور کشور قرار دهند.
بر همین اساس و پیرامون تلاشهای دولت سیزدهم برای ارتباط نزدیک با مردم، گفتوگویی با حجتالاسلام جواد مجتهد شبستری، نماینده استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری انجام دادهایم که در زیر میخوانید:
آنا: مسئولان دولت جدید و شخص حجتالاسلام رئیسی سعی دارند تا با ارتباط مستمر، شفاف و نزدیک با مردم، سرمایه اجتماعی را احیا کنند، به نظر شما نفس ارتباط و صحبت کردن مسئولان با مردم چه اهمیتی دارد؟
مجتهد شبستری: شعاری که حجتالاسلام رئیسی قبل از انتخابات مطرح کرد، تشکیل «دولت مردمی» بود و یکی از عوامل اقبال مردم به وی نیز همین مردمی بودن و تشویق دولتمردانش به این امر است. این یک شاخصه مهم است و در سفارشهای اولیای دین هم به این نکته اشاره شده که حاکمان جامعه و مسئولان و دولتمردان خودشان را تافته جدابافته محسوب نکنند و حالت مردمی بودن خود را حفظ کنند.
مسئولان باید در کنار مردمیبودن برای حل مشکلات مردم اقدام کنند
تواضع و فروتنی در برابر مردم و اینکه حاکمان و مسئولان خودشان را خدمتگزار مردم بدانند و روحیه مردمی داشته باشند و آن را حفظ کنند، تأثیرات مثبت ملموسی در جامعه میگذارد. این قضیه هم تواضع و خدمتگزاری و روحیه خدمت را نشان میدهد و هم اثر روانی روی اجتماع و مردم میگذارد و مردم احساس نمیکنند که مسئولان آنها به فکر آنها نیستند و بعد از اینکه رأی خودشان را گرفتند و بر کرسی مسئولیت نشستند، دیگر آن سخنانی که گفتند و وعدههایی که دادند را فراموش کردند.
بیشتر بخوانید:
حجتالاسلام رئیسی دیوار را از میان دولت و مردم برداشت
سیاست منطقهمحور دولت سیزدهم بر توافق با عربستان مؤثر بوده است
البته اگر روحیه مردمی بودن و کنار مردم بودن و شنیدن حرف مردم و سعهصدری که لازم است داشته باشند، همراه با عمل باشد، حالت ایدهآل است؛ یعنی در کنار این تواضع و نشست و برخاست با مردم و داشتن گوش شنوا برای شنیدن سخنان مردم، مردم عمل را هم ببینند و حس کنند که این رفتارها نتیجهبخش است و این روحیه مردمی سبب میشود که مسئولان به وعدهها، سفارشها و سخنان گوش بدهند و عمل کنند، طبیعتاً ایدهآل خواهد بود و اثر بسیار مثبتی دارد؛ اگر در کنار مردمی بودن، این اتفاق نیفتد، باز هم خوب است که مسئول، مردمی و در کنار و همراه مردم باشد ولی این کافی نیست.
باید در کنار مردمی بودن و حفظ ارتباط گسترده با مردم، برای حل مشکلات مردم هم اقدام کرد؛ مخصوصاً امروز با وجود مشکلات اقتصادی که حل مشکلات معیشتی مردم به عنوان یک اولویت جدید از سوی دولت مطرح شده، اگر مردم ببینند که دولت در این جهت حرکت میکند و به قول حجتالاسلام رئیسی این نتایج در سر سفره مردم محقق شود و نتیجه را در سفرهشان ببینند، طبیعتاً جای خوشحالی و امیدواری است. انشاءالله این رویهای که حجتالاسلام رئیسی و دولتش شروع کردهاند، همچنان ادامه پیدا کند و آثار و برکاتش در زندگی مردم سریعتر ظاهر شود.
آنا: یکی از چالشهای دولت سیزدهم بازگرداندن امید و اعتماد جامعه است؛ شخص رئیسجمهور سعی دارد در کنار سفرهای استانی، از طریق گفتوگوی زنده تلویزیونی با مردم در هر ماه، ملت را در جریان امور کشور قرار دهد و با جامعه ارتباط برقرار کند. حجتالاسلام رئیسی در گفتوگوی زنده تلویزیونی که دوشنبه (۲۶ مهر) با مردم انجام داد، تأکید کرد که به آینده بسیار امیدوار است و سعی داشت این حس را به مردم هم منتقل کند. به عقیده شما این ارتباط با مردم و تلاش برای امیدوار کردن جامعه چه اهمیتی دارد؟
حجتالاسلام رئیسی مشکلات را به گردن دولت قبل نمیاندازد
مجتهد شبستری: این هم یک صفت مثبت و روحیه خوبی است که در آقای رئیسجمهور میبینیم که به آینده امیدوار است و مشکلات را به گردن دولت قبل نمیاندازد و به تحریمها گره نمیزند؛ البته کسی تردیدی ندارد که تحریمها مشکلاتی ایجاد میکند اما اینکه عدهای همه مشکلات را به تحریمها گره میزدند و آن را به وسیلهای برای فرار از حل مشکلات تبدیل کردند، درست نبود. بحمدالله یکی از نکات مثبت و صفات بارز و پسندیده حجتالاسلام رئیسی این است که مردم را به آینده کشور علاقهمند و امیدوار میکند. این سیرهای است که ما در فرمایشات و رفتار رهبر انقلاب مشاهده میکنیم که همیشه به آینده و جوانان امیدوارند و به مردم امید میدهند. ما هیچ وقت ندیدیم که مقام معظم رهبری سخنرانی کنند ولی از آن سخنرانی بوی یأس استشمام شود. ایشان همیشه به دنبال این هستند که مردم نسبت به آینده علاقهمند و امیدوار شوند و روحیه کار، نشاط و فعالیت مخصوصاً در نسل جدید و جوانها که دشمنان همیشه به دنبال القای یأس و ناامیدی به آنها هستند، تقویت شود. این رویهای است که رهبر معظم انقلاب دارند و حجتالاسلام رئیسی نیز همین خط را دنبال میکند؛ این رویه درست مقابل خط یأس و ناامیدی از آینده است که دشمن سعی بر القای آن به جامعه ایران دارد.
این حالت روحیه دادن به مردم که خود مسئول روحیه داشته باشد و به مردم، جوانان و نسل جدید روحیه، امید و نشاط بدهد و آنها را به فعالیت و کار و دنبال کردن مسائل و حضور در صحنه تشویق کند، بسیار مطلوب است و همان چیزی است که دشمن از آن میترسد. امیدواریم این دولت در همه زمینهها موفق باشد و این اوصاف و روحیهها همچنان تا پایان کار محفوظ باشد و سبب شود که انشاءالله مشکلات حل شود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/