دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 آبان 1400 - 14:54
دانستنی‌های علمی/۳۰۱؛

آیا سندرم بینایی رایانه‌ای باعث کوری می‌شود؟

مطالعات علمی تاکنون ارتباطی میان سندرم بینایی رایانه‌ای و بروز بیماری‌های مرتبط به چشم پیدا نکرده‌اند.
کد خبر : 616232
دید کامپیوتری

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، بسیاری از انسان‌ها بخش بزرگی از زندگی خود را صرف خیره شدن به صفحه نمایش کامپیوتر، تلفن هوشمند یا تبلت می‌کنند. نگاه کردن طولانی مدت به صفحه نمایش می‌تواند باعث سردرد، خستگی چشم و تاری دید شود که تمام آنها علائم سندرم بینایی رایانه است. چشم‌های انسان باید به صورت مداوم کار کنند تا بتوانند در زمان نگاه کردن به صفحه نمایشی که در فاصله نزدیک قرار دارد، تمرکز کنند. این امر می‌تواند دلیل اصلی بروز سندرم بینایی رایانه‌ای شود.


وقتی انسان به صورت مداوم به نمایشگرها خیره می‌شود، سه بار کمتر از حالت عادی پلک می‌زنیم، یعنی در یک دقیقه تنها پنج بار پلک می‌زنیم که باعث خشکی و خارش چشم می‌شود. با این حال محققان تاکنون نتوانسته‌اند ارتباطی میان استفاده از صفحه نمایش و بروز شرایطی که سلامت چشم را به خطر بیندازد، مانند نزدیک‌بینی یا آب مروارید، پیدا کنند. نتایج مطالعات دانشگاه ایالتی اوهایو نشان می‌دهد کودکانی که مدت زمان طولانی را صرف استفاده از کامپیوتر یا تماشای تلویزیون می‌کنند، به احتمال زیادی در آینده به عینک نیاز ندارند.


با این حال حداقل ۱۴ ساعت بازی در هفته در فضای باز احتمال نزدیک‌بینی را در آینده به طور قابل‌توجهی کاهش می‌دهد. سطح بالای نور در فضای آزاد باعث رهاسازی دوپامین می‌شود که رشد کره چشم را کاهش می‌دهد و بنابراین احتمال انحراف چشم در آینده کمتر می‌شود.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب