ایران هیچگاه دستور و پیشنهادی را به حماس دیکته نکرده است/ نگران ویرانی قدس و آوارگی مسلمانان هستم
گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، سیاست کلی جمهوری اسلامی ایران حمایت از جنبشهای آزادیبخش بهویژه جنبشهایی است که در حوزه مبارزه با رژیم صهیونیستی فعالیت میکنند. در این راستا تهران سالهاست حمایت از جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را در دستور کار خود قرار داده است. همانطور که در سالهای اخیر برخی از رهبران حماس تأکید کردهاند؛ ایران همواره از فلسطین حمایت کرده و حماس نیز از این حمایتها در حد وسیعی برخوردار بوده است.
ایران پای ثابت حمایت از مقاومت
کمکهای نظامی ایران در دو جنگ سال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ تأثیر زیادی در ایجاد موازنه قدرت در برابر ماشین جنگی رژیم صهیونیستی داشت. با وجود برخی اختلافات میان حماس با دیگر گروهها، بهطور کلی ایران و گروههای مقاومت اتحادی ناگسستنی دارند و این موضوع را می توان از سفرهای مقامهای ارشد سیاسی حماس به تهران و رایزنیهای آنها با مقامهای ارشد کشورمان ازجمله دیدار هیئت حماس با رهبر معظم انقلاب اسلامی دریافت. همچنین حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در سفر اخیر خود به لبنان دیداری با گروههای فلسطینی انجام داد.
اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس بارها بر حمایتهای ایران تأکید کرده است. وی در یکی از مصاحبههای خود گفته بود: ایران قادر به مقابله با تهدیدات آمریکایی-صهیونیستی است و ما بهعنوان بخشی از محور مقاومت در کنار ایران خواهیم بود.
حمایت ایران از فلسطین، اعتقادی است
خلیل الحیه، رئیس دفتر روابط عربی اسلامی حماس در گفتوگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا گفت: از جمهوری اسلامی ایران بابت حمایت از موضوع فلسطین قدردانی میکنم که این موضوع را همواره در رأس اولویتهای جهان اسلام معرفی کرده است. ما یک سال، دو سال و چند سال نیست که با ایران و تفکراتش آشناییم؛ ۲۵ سال است با ایران تعامل داریم و همواره از فلسطین حمایت کردهاند. حمایت آنها از فلسطین در زمینه نظامی، بشردوستانه و… نه یک عامل سیاسی و جغرافیایی بلکه نشئت گرفته از باور دینی و مذهبی است.
بیشتر بخوانید:
هنیه: قدردان مواضع ایران در حمایت از فلسطین و مقاومت هستیم
هدایتهای مقام معظم رهبری موجب سربلندی جهان اسلام است
وی درباره برخی القائات شبکههای ماهوارهای در زمینه فاصله انداختن میان روابط ایران و مقاومت فلسطین عنوان کرد: بهتر است آنها که بهدنبال برهم زدن رابطه ایران و مقاومت فلسطین هستند با خود صادق باشند و بگویند برای تحقق آرمان فلسطین چه کارهایی انجام دادهاند؟ حماس و گروههای فلسطینی نه با ایران، بلکه با هر طرفی که حامی فلسطین باشند رابطه حسنه دارند، ولی هرگونه اتهامزنی به هر طرفی که صادقانه به ما و آرمانهایمان کمک میکند، رد میکنیم.
نگرانم اگر وحدت مسلمانان حفظ نشود و موضوع فلسطین فراموش شود، هر لحظه اشغالگران صهیونیست بر الاقصی تسلط یابند، آنجا را ویران کنند و مسلمانان را از شهر قدس و خانه و کاشانه خود برانند
رئیس دفتر روابط عربی-اسلامی حماس درباره اینکه آیا این جنبش تابع محض پیشنهادات ایران است، تأکید کرد: به هیچ وجه. اینکه قاطعانه میگویم، نه به این دلیل است که ما رد میکنیم، خیر اصولاً در این سالها ایران هیچگاه دستور و پیشنهادی را به ما دیکته نکرده است. ما گاهی با ایران بر سر برخی موضوعات حتی اختلاف نظر داریم، ولی بهطور کلی ایران از آرمان فلسطین حمایت میکند و مقابل اشغالگری ایستادهایم.
الحیه گفت: بیتردید جهان اسلام امروز بیش از هر چیز نیازمند برقراری صلح و حفظ وحدت است تا بتوانند با تهدیدات و چالشهای آتی مقابله کند. امت اسلام با طوفانی از تهدیدات مواجه است که از شرق و غرب کشورهای اسلامی را درمینوردد؛ کسانی که میخواهند ما را نابود و ثروتهای جهان اسلام را غارت کنند.
این عضو ارشد حماس تأکید کرد: آنها نیروها و وحدت ما را نشانه رفتهاند، بهویژه اینکه در شرایط حساسی قرار داریم و متغیرهای سیاسی زیادی وضع منطقه را دگرگون میکند. در فلسطین شاهدیم رژیم اشغالگر اسرائیل مقدسات اسلامی را هدف قرار میدهد و بهدنبال یهودی سازی قدس شریف است.
اگر اسرائیل بخواهد به الاقصی حمله کند قطعاً نمیپذیریم و با حفظ قوای رزمی با آنها مواجه میشویم
الحیه با نگرانی نسبت به اوضاع آینده فلسطین هشدار داد: اوضاع مسجد الاقصی هر روز تغییر میکند، گاهی میتوان نماز خواند و گاهی فرصت استفاده از این مکان مقدس با یهودیان تقسیم میشود. نگرانم؛ نگران اینکه اگر وحدت مسلمانان حفظ نشود و موضوع فلسطین فراموش شود، هر لحظه اشغالگران صهیونیست بر الاقصی تسلط یابند، آنجا را ویران کنند و مسلمانان را از شهر قدس و خانه و کاشانه خود برانند. بیتردید در چنین شرایطی تنها تأکید و گزینه حماس و ملت فلسطین، مقاومت و حفظ این روحیه برای جهاد و پیکار با صهیونیستهاست.
رئیس دفتر روابط عربی اسلامی حماس در پاسخ به این سؤال که سرنوشت مذاکرات فلسطینیان با رژیم صهیونیستی چه میشود، گفت: مبارزه با اشغالگر و اشغالگری حد و مرز نمیشناسد و ما هر لحظه آماده مبارزه هستیم، چه در حال نبرد و چه در حال مذاکره. اگر اسرائیل بخواهد به الاقصی حمله کند قطعاً نمیپذیریم و با حفظ قوای رزمی با آنها مواجه میشویم.
به گزارش آنا، رهبران مقاومت جمهوری اسلامی ایران را تکیهگاه مقاومت میدانند و این را بهخوبی میتوان از لابهلای اظهارات و رفتارهایشان نسبت به تحولات منطقهای و تحرکات دشمن دریافت. سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان با کمک ایران توانست بخشی از مشکلات سوخت و اقتصاد بحرانزده لبنان را حل کند و فلسطینیان نیز با کمک ایران توانستند در برابر رژیم جعلی و کودک کش صهیونیستی که نوار غزه را بمباران کرده بودند، بایستند.
با وجود این کمکها، نیاز به وحدت و همفکری کشورهای اسلامی برای حمایت از موضوع فلسطین احساس میشود. اگر چنین وحدتی در میان نباشد و کشورها موضوع فلسطین را موضوعی دسته چندمی تلقی کنند، باید منتظر تحقق هشدار این مقام ارشد حماس بود که ممکن است صهیونیستها بر مسجد الاقصی مسلط شوند و فلسطینیان را از خانه و کاشانه خود آواره کنند؛ زمانی که دیگر صدور بیانیهها و اقدامات نمادین دیگر تأثیری نخواهد داشت.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/