نوآوری حلقه مفقوده حوزه تجهیزات توانبخشی ایرانساخت
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ۳۰ شرکت دانشبنیان دستاوردهای حوزه نوآوریهای اجتماعی و توانبخشی خود را که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تجاریسازی کردهاند، در نمایشگاه دائمی محصولات صادراتی ایران ساخت (iHIT) به نمایش گذاشتند.
ستاری در این مراسم با اشاره به ضرورت بازارسازی برای حوزه توانبخشی، گفت: این حوزه به دلیل وجود برخی مشکلات چون عدم وجود بیمه بازار خوبی نداشته و شرکتها چندان تمایلی به ورود این حوزه ندارند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افزود: نوآوری حلقه مفقوده حوزه تجهیزات توانبخشی است و باید نیروی انسانی دارای توان و دانش علمی و تخصصی به این حوزه تزریق شود.
ستاری معتقد است که توسعه مفهومی فرهنگسازی است تا زمانی که فرهنگ و نگاه جدید نباشد، توسعه اتفاق نمیافتد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه در این هشت سال زیستبومی از شرکتهای دانشبنیان و خلاق شکل گرفته است که در دل خود زایش دارد، گفت: این زیستبوم فرصتی شد برای پاسخ دادن به نیازهای کشور در روزهای تحریم. ما برای شروع کار و توجیه سازمانهای دولتی برای تزریق نوآوری در آنها با مشکلات زیادی داشتیم. اگر چه در ابتدای کار با مقاومت آنها مواجه شدیم اما در نهایت برنده این مسابقه شرکتهای دانشبنیان و خلاق شدند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با بیان اینکه هر جایی تحریمها بیشتر است بازار داخلی توسعه یافتهتر است، بیان کرد: در این حوزهها شرکتهای دانشبنیان حضور جدیتری دارند. هنر ما در این سالها توسعه شرکتهای دانشبنیان بود.
رئیس ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق ادامه داد: باید با پول بخش دولتی پژوهشهای مرز دانش را توسعه دهیم. زیرا سرمایهگذاری دولتی منجر به تولید محصول نمیشود. به همین دلیل ما تلاش میکنیم بخش پژوهش کشور را با سرمایه بخش و شرکتهای خصوصی گسترش دهیم.
بخش خصوصی در توسعه تجهیزات توانبخشی نقش پررنگ و اثرگذار دارد
ستاری افزود: یکی از بزرگترین زیستبومهای این حوزه در کشور پارک فناوری پردیس است که سرمایه بخش خصوصی ۲۵ و سرمایهگذاران بخش دولتی یک است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان در ادامه با اشاره به اینکه بازار حوزه توانبخشی بزرگ و پرمشتری است، بیان کرد: اگر بنیاد شهید نیازهای خود را اعلام و بازار محصولات را تضمین کند با کمک شرکتهای دانشبنیان و خلاق میتوانیم پاسخگوی نیازها و تامین اقلام توانبخشی باشیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه تعریف و اجرای پروژه بدون بازارسازی ابتر است، گفت: توانبخشی عرصهای است که بازار بزرگی دارد و اگر این بازار در اختیار شرکتهای دانشبنیان و خلاق قرار گیرد؛ ارزشآفرین و کاربردی خواهد شد.
به اعتقاد ستاری، حوزه توانبخشی در کشور مغفول مانده است و تجهیزات این حوزه بیمه ندارند و مصرفکنندگان آن با مشکلات و چالشهای جدی مواجه هستند. ما از بنیاد شهید میخواهیم برای رفع این مشکلات به یاری ما بیایند تا جاذبههای این بازار را برای سرمایهگذاران خصوصی و شرکتهای دانشبنیان و خلاق بیشتر کنیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری همچنین بیان کرد: شرکتهای دانشبنیان این توانایی را دارند که بازار واردات محصولات حوزه توانبخشی را از رونق بیاندازند و همه نیازهای کشور را با محصولات ایران ساخت پاسخ دهند.
برای دانشبنیان شدن سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران تلاش میکنیم
امیرحسین قاضیزاده هاشمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این مراسم با اشاره به اینکه بازدید از محصولات ایران ساخت، برای مسئولان یک ضرورت است، گفت: ایران کشوری توانمند و دارای ظرفیتهای بالای دانشی و تخصصی است که باید از این توانمندیها استفاده کنیم. ما باید از توان جوانانمان برای پاسخ به این چالشها بهره بگیریم.
وی افزود: بنیاد سعی دارد از این ظرفیت برای توسعه بخش اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی خود بهره ببرد. دانشبنیان شدن بنیاد را هم پیگیر هستیم تا از نیروی انسانی به خویی بهره ببریم.
قاضیزاده هاشمی همچنین بیان کرد: ما در چهار سطح به نیازهای معاونت علمی و زیستبوم فناوری و نوآوری نیاز داریم. در سطوح بازارسازی، تاسیس شرکتهای مشترک میان بنیاد و بخش خصوصی، دانشبنیان کردن فعالیتهای بنیاد در حوزه اقتصادی، فرهنگی و صنایع و شرکتهای خلاق و سازماندهی جامعه فرهیخته و به کارگیری و کارآمد کردن نیروی انسانی.
در این مراسم همچنین پرویز کرمی رئیس ستاد اجرایی سازی سند ملی فناوریهای نرم و صنایع خلاق به بیان دستاوردهای حوزه نوآوریهای اجتماعی و وضعیت کلی زیستبوم فناوری و نوآوری پرداخت و گزارشی از دستاوردهای این حوزه ارائه داد.
همچنین پیمان صالحی معاون نوآوری و تجاریسازی معاونت علمی به بیان چگونگی اجرای طرحهای کلان ملی و گزارشی از نمایشگاه ساخت ارائه کرد.
انتهای پیام/۴۰۲۱/
انتهای پیام/