1300 شرکت دانشبنیان تایید نهایی گرفتهاند/ تقاضای 7 هزار شرکت برای دانشبنیان شدن
دکتر پیمان صالحی، رییس مرکز طرح های کلان ملی فناوری معاونت علمی فناروی ریاست جمهوری برای انجام سخنرانی علمی با موضوع قوانین و نحوه ثبت و امتیازات شرکت های دانش بنیان در واحد آیت الله آملی دانشگاه آزاد اسلامی حضور یافت.
خبرنگار خبرگزاری آنا در حاشیه این سخنرانی علمی با صالحی گفتوگو کرد که در ادامه می خوانید:
* دولت تدبیر و امید در اجرای منویات مقام معظم رهبری برای اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی از طریق راه اندازی شرکت های دانش بنیان چه برنامه هایی را در نظر دارد؟
- مقام معظم رهبری موضوع شرکت های دانشبنیان را از سال ها پیش مطرح کردند که پیرو آن مدتی بعد آیین نامه و لایحه آن در مجلس تصویب شد که لایحه بسیار مترقی و پیشرفته ای است. از سال 89 معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری ماموریت پشتیبانی و پیشبرد شرکت های دانش بنیان را -که وظیفه اصلی اش هست - بر عهده گرفت و آن را به جد پیش می برد و در این راستا آیین نامه هایی که مورد نیاز بود، نوشته شد.
صالحی: آیین نامه و اساسنامه صندوق دوباره بازبینی شده و الان صندوق نوآوری و شکوفایی منابع لازم را برای این کار دارا است و با حمایت مجلس شورای اسلامی برای سال 1394 مبلغ 300 میلیون دلار برای صندوق تایید شد |
این شرکت های دانشبنیان آنهایی هستند که از نظر ما قرار است در حوزه خصوصی سازی کشور، کارهای دولتی به مرور به اینها محول بشود و بخش اعظم نیروی کار کشور مانند همه کشورها باید در این شرکت ها مشغول شوند تا هم مشکل اشتغال حل شده و هم معضل بزرگ شدن دولت و اشتغال دولتی مرتفع شود.
در این راستا آیین نامه های مربوطه نوشته شد و تاکنون حدود هفت هزار شرکت برای دانش بنیان شدن تقاضا دادهاند که با 31 کارگزار در حال بررسی تقاضاها هستیم و قریب به 1300 تا از شرکتها برای دانش بنیان تایید نهایی شدند.
*در راستای تسهیل در امور ثبت شرکت های دانش بنیان چه اقدامات جدیدی صورت گرفته است؟
- آیین نامه ها برای شرکت های نوپا یک مقدار تعدیل شده، بنابراین ورود شرکت های نوپا به حوزه دانش بنیان مقداری تسهیل شده است. از طرفی هم ما صندوق نوآوری و شکوفایی را داریم که مسئولیت حمایت مالی از شرکت های دانش بنیان را دارد.
آیین نامه و اساسنامه صندوق دوباره بازبینی شده و الان صندوق نوآوری و شکوفایی منابع لازم را برای این کار دارا است و با حمایت مجلس شورای اسلامی برای سال 1394 مبلغ 300 میلیون دلار برای صندوق تایید شد. بنابراین منابع مالی صندوق آماده است، تمام زیرساخت های قانونی آماده است، اهتمام در معاونت ریاست جمهوری هست و کارگزاران شبانه روزی کار می کنند که این شرکت های دانش بنیان سریعتر وارد بحث تجاری سازی شوند.
*با توجه به بازدیدی که از امکانات واحد آیت الله آملی کردید، ظرفیت های این دانشگاه و سطح انگیزه و علاقه و تلاش مدیریت و همکاران دانشگاه در موضوع شرکت های دانش بنیان را چگونه ارزیابی می کنید؟
- واقعا این علاقه و انگیزه بسیار قابل تقدیر هست و همه در این واحد دست به دست هم دادهاند که بتوانند قدم های خوبی در این خصوص بردارند و از سوی دیگر منطقه نیز استعداد بسیار زیادی دارد، بخصوص در مورد گیاهان دارویی رشته هایی هم که در این دانشگاه وجود دارد برای موضوع گیاهان دارویی بسیار عالی است، بخصوص که الان رشته داروسازی هم به این مجموعه اضافه شده که با گیاهان دارویی پیوستگی عمیقی دارد. بنابراین دانشگاه از جهت موقعیت جغرافیایی و رشته های تحصیلی موجود و زیرساخت هایی که دارد فوقالعاده است.
در حوزه داروهای گیاهی دانشگاه واحد آیت اله آملی درخواست داده که قطب داروهای گیاهی در دانشگاه آزاد اسلامی شود و امیدواریم با برنامه ریزی که شده و با توجه به افرادی که در این امر مشارکت داده شده اند یکی از اولین قطب های کل کشور در دانشگاه آزاد اسلامی به نام واحد آیت اله آملی مصوب شود |
در حوزه داروهای گیاهی دانشگاه واحد آیت اله آملی درخواست داده که قطب داروهای گیاهی در دانشگاه آزاد اسلامی شود و امیدواریم با برنامه ریزی که شده و با توجه به افرادی که در این امر مشارکت داده شده اند یکی از اولین قطب های کل کشور در دانشگاه آزاد اسلامی به نام واحد آیت اله آملی مصوب شود.
تصویب این موضوع آغاز کار است.یک زمان 4ساله نیاز است که این واحد بتواند به قطب گیاهان دارویی تبدیل شود که ما راجع به این برنامه ها صحبت کردیم. به نظر من استعداد در اینجا بسیار زیاد است بخصوص در حوزه گیاهان دارویی و اگر دانشگاه بتواند با این رویکرد وارد مقوله شرکت های دانش بنیان شود به نظر من موفق تر خواهد بود.
البته در حوزه مرکز رشد دانشگاه، جناب دکتر لاریجانی دستور دادند که یک فضایی اختصاص داده شود خوب لازم است که این فضا سریعتر برای استقرار شرکت ها آماده شود که بتوانیم تعداد آنها را افزایش دهیم. الان تعداد شرکت ها کم است باید کار کنیم تا تعداد آنها اضافه شود و بعد این شرکت ها بروند به سمت اینکه مجوز دانش بنیان را بگیرند، انشاءاله هم با انگیزه و عزم بالایی که در اینجا وجود دارد مطمئنا آینده روشنی در این خصوص خواهیم داشت.
گفتوگو: روزبه نصیری
انتهای پیام/