دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 مهر 1400 - 14:08
در جلسه‌ای مطرح شد؛

دستور رئیس دستگاه قضا برای رسیدگی فوری به دعاوی حقوقی ورزشی

رئیس قوه قضائیه در واکنش به درخواست برخی ورزشکاران برای ایجاد شعب اختصاصی برای رسیدگی به مشکلات و دعاوی حقوقی ورزشکاران گفت: به دعاوی حقوقی ورزشی به‌صورت تخصصی رسیدگی خواهد شد.
کد خبر : 615022
محسنی



به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محسنی‌اژه‌ای صبح امروز شنبه (۲۵ مهر ماه) در نشست صمیمی با قهرمانان المپیک، پارالمپیک و جهانی که در آستانه روز ملی تربیت بدنی و ورزش برگزار شد، نشاط را از ضروریات زندگی دانست و با اشاره به ابراز شادی مردم پس از افتخارآفرینی ورزشکاران گفت: انسان یک بار وقتی داغ بر دلش بگذارند اشک می‌ریزد و یک بار هم از فرط خوشحالی اشک شوق می‌ریزد و مدال‌آوران در شادی مردم شریک هستند.


وی تصریح کرد: ارتباط ورزش قهرمانی با نشاط و سلامت روحی جامعه ارتباطی تنگاتنگ است و نه تنها ورزشکاری که روی سکوی قهرمانی می‌ایستد و خانواده و اطرافیان او بلکه خیل عظیمی از مردم از پیروزی یک ورزشکار ملی خوشحال می‌شوند.


رئیس قوه قضائیه از ورزشکاران به عنوان به عنوان یکی از پرمخاطب‌ترین اقشار جامعه یاد کرد و گفت: وقتی یک مسابقه ورزشی شروع می‌شود، هم در زمان برگزاری مسابقه و هم پس از آن مردم درد و رنج خود را فراموش می‌کنند و نشاط وجودشان را فرا می‌گیرد که هیچ مشاور حقوقی و فرهنگی نمی‌تواند چنین کار بزرگی را انجام دهد.


اژه‌ای، غلیان روح ملی و مذهبی در جامعه را از دیگر دستاوردهای قهرمانی ورزشکاران کشورمان دانست و افزود: بسیاری از مردم ما خصوصاً افراد مذهبی‌تر جامعه در زمان مشاهده مسابقات جهانی تسبیح به دست برای پیروزی ورزشکاران عزیز کشورمان دعا می‌کنند که شما نمونه آن را حتی پای منابر هم کمتر می‌بینید.


رئیس دستگاه قضا به رابطه ورزش با آموزه‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: ورزش درس‌های زیادی دارد که مسئولیت‌پذیری، جمعی کار کردن، نظم‌پذیری، احترام به نظر دیگران، تسلیم شدن در برابر مقررات و افزایش اعتماد به نفس از جمله آنهاست و باید این معیارها در زندگی جمعی حاکم شود.


وی با ذکر نمونه‌ای در این خصوص تصریح کرد: یک تیم فوتبال ۱۱ نفره، برای هر کسی مسئولیت و جایگاه مشخصی تعیین شده و افراد یک تیم سعی می‌کنند از وظیفه‌ای که بر عهده‌شان گذاشته شده تخطی نکنند، در برابر اشتباه هم تیمی خود و خطای رقیب صبور باشند، در زمان برگزاری مسابقه از حکم داور که ممکن است اشتباه هم باشد تمکین می‌کنند و به اصول کار جمعی و مسئولیت‌پذیری و اطاعت‌پذیری پایبندند.


رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه نباید به مسابقات ورزشی به عنوان یک بازی نگاه شود، اظهار کرد: باید نگاه درست و واقع‌بینانه به ورزش داشت و ابعاد و زوایا و آثار مادی و معنوی آن را احصاء و بر مبنای آن‌ها فرهنگ‌سازی کرد.


اژه‌ای، «ورزش همگانی» را موضوعی مهم دانست و با تأکید بر اهتمام هر چه بیشتر وزارت ورزش و جوانان به آن گفت: امروز هزینه‌های زیادی به خاطر بی‌توجهی به ورزش می‌پردازیم که مهم‌ترین آن‌ها هزینه‌های بیمارستانی و درمانی است. سرمایه‌گذاری در حوزه ورزش به خصوص ورزش همگانی موجب کاهش سرمایه‌گذاری در حوزه درمان و همچنین پیشگیری از جرم می‌شود.


رئیس قوه قضائیه با اشاره به تأکید دین مبین اسلام بر تقویت روح و اراده در کنار تقویت جسم اظهار کرد: جوانی بهترین زمان ممکن برای تزکیه و تهذیب نفس است و اگر در این مقطع برای تقویت روح تلاش نشود، انجام این کار در سنین میانسالی و پیری بسیار دشوار خواهد بود.


وی، یکی از آثار مهم تقویت روحی را توجه به معنویات و روحیه ظلم‌ستیزی و حمایت از مظلومان دانست و با تجلیل از توجه ورزشکاران کشورمان به نمادهای ارزشی در میادین ورزشی، گفت: این که ورزشکار ما بعد از پیروزی بر حریف خود نام مبارک ائمه اطهار را بر زبان می‌آورد و بر چفیه که نماد حمایت از مظلومان و فلسطین و مبارزه با ظلم و اسرائیل غاصب است، سجده می‌کند، بسیار ارزشمند و غرورآفرین است.


رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم اجرای همه‌جانبه قانون جامع حمایت از معلولان که مورد مطالبه ورزشکاران پارالمپیکی بود تأکید کرد و گفت: سازمان بازرسی کل کشور بر نحوه اجرای این قانون نظارت می‌کند و با هرگونه قصور و تخلف از قانون برخورد خواهد شد.


اژه‌ای، از لزوم حمایت قضائی از ورزشکاران نیز سخن گفت و متذکر شد قوه قضائیه آمادگی دارد تا خلاء‌های موجود در زمینه حمایت‌های معنوی و حقوقی از قهرمانان ورزشی را با ایجاد سازوکارهای مناسب با همکاری وزارت ورزش و خود ورزشکاران و قهرمانان رشته‌های مختلف ورزشی برطرف کند.


رئیس قوه قضائیه در واکنش به درخواست برخی ورزشکاران برای ایجاد شعب اختصاصی برای رسیدگی به مشکلات و دعاوی حقوقی ورزشکاران تصریح کرد: به دعاوی حقوقی ورزشی به صورت تخصصی رسیدگی خواهد شد.


حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محسنی‌اژه‌ای در این زمینه به ذکر نمونه‌ای از مشکلات مطرح شده توسط یکی از بانوان ورزشکار حاضر در این نشست اشاره کرد و گفت که «پیگیری حقوقی موضوعاتی، چون سرقت مدال‌ها و احکام قهرمانان ملی و ارزشگذاری این اشیاء گرانبها قطعاً نیازمند بررسی کارشناسی و ایجاد فرآیند تخصصی است که قوه قضائیه به آن توجه ویژه خواهد داشت.


انتهای پیام/۴۱۷۴



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب