بحران نان در سودان/ قیمتها ۷ برابر شد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، اوضاع نابسامان اقتصادی در شرق سودان که به تشدید بحران در میان جناحهای حاکمیتی در این کشور نیز منجر شده، در چند هفته اخیر شدت بیشتری به خود گرفته، بهگونهای که نزدیک به یک ماه است این منطقه فلج شده است.
وخامت اوضاع اقتصادی در شرق سودان به نحوی است که دولت زنگ خطر را در مورد کمبودهای جدی این بحران به صدا درآورده است؛ به گفته ساکنان شرق سودان، قیمت نان در این منطقه به ۷ برابر رسیده و هر واحد آن ۳۵ پوند (سودان) به فروش میرسد.
رادیو بینالمللی فرانسه گزارش میدهد که صدها نفر از قبیله بجا - Beja در اعتراض به اوضاع سیاسی و اقتصادی، راههای منتهی به بندر سودان را سد و همچنین بنادر و فرودگاههای واقع در حاشیه سواحل دریای سرخ را مسدود کردند.
هفته گذشته، آمریکا، انگلیس و نروژ در یک بیانیه مشترک حمایت جدی خود را از تلاشهای دولت سودان بهمنظور مهار اعتراضهای مستمر در شرق کشور اعلام کردند.
پیشتر نیز یک هیئت سودانی شامل شمسالدین الکباشی عضو شورای حاکمیتی و وزرای کشور، خارجه، انرژی و حملونقل با هدف دستیابی به راهکارهایی برای پاسخ به تشدید اعتراضها به این منطقه رفتند.
این سفر پس از آن انجام شد که معترضان در شرق کشور خطوط لوله انتقال نفت خام به خارطوم را مسدود کردند.
سیام شهریور، سودان شاهد یک کودتای نافرجام بود که به گفته منابع دولتی، ۴۰ تن از افسران ارتش متهم به دست داشتن در این کودتا، دستگیر شدند.
به گفته دولت حاکم یک گروه کودتاچی قصد داشت که کنترل اوضاع در این کشور را به دست بگیرد. کودتایی که ژنرالها تلاش دارند دولت غیرنظامی را مقصر آن بدانند.
بحران در کشور سودان سیاسی اما پیامدهای اقتصادی آن فاجعهبار است.
رادیو بینالمللی فرانسه گزارش کرد در خارطوم پایتخت سودان بهندرت نانی در نانواییها باقی میماند چراکه ذخایر گندم تمامشده است. آدیا عبدالله - Adia Abdallah چایفروش سودانی میگوید افزایش قیمتها او را خفه کرده است. هر واحد نان ۳۵ پوند به فروش میرسد که سه روز پیش ۲۰ پوند بود.
او میگوید از خرج روزانه خانوادهاش که ۲ هزار پوند است ۶۰۰ پوند را هزینه خرید نان میکند.
تشدید بحران اقتصادی در سودان؛ قیمت نان ۷ برابر شده است
ایسام آکاشا - Issam Akasha نماینده اتحادیه نانوایان سودان در خارطوم میگوید که ۸۰ درصد آرد مصرفی در این کشور وارداتی است و از طریق بندر سودان وارد میشود.
به گفته او، از ماه می تمامی ذخایر گندم تولیدشده در شرق سودان تمامشده و تنها به واردات گندم وابسته است.
آکاشا میگوید شرق سودان دروازه ورود ما به جهان خارج است. شکر، بنزین، گاز و دارو همهچیز مسدود شده است. دولت لازم است کاری کند تا بحران بر شهروندان تأثیر نگذارد. کشور در آستانه هرجومرج است.
عمر البشیر از سال ۱۹۸۹ (۱۳۷۸) بر سودان حاکمیت داشت که پس از برپایی تظاهرات در خارطوم و تعدادی از ایالتهای این کشور در اعتراض به گرانی و اوضاع بد معیشتی این کشور در ۱۱ آوریل ۲۰۱۹ از قدرت برکنار شد و یک دولت انتقالی موردحمایت عربستان سعودی و امارات متحده عربی قدرت را در این کشور در دست گرفت که ریاست دولت موقت آن بر عهده "عبدالله حمدوک" است.
دولت انتقالی سودان آگوست ۲۰۱۹ میلادی آغاز به کار کرد و قرار بود مدتزمان انتقال قدرت از نظامیان به غیرنظامیان ۳۹ ماهه باشد و در این مدت نیز قدرت میان ارتش و ائتلاف الحریة و التغییر تقسیم شود.
در دومین سالگرد آغاز انقلاب سودان در ۱۹ دسامبر تظاهراتی در مخالفت و برکناری دولت انتقالی این کشور برگزار شد که به گفته معترضان تا مساعد شدن اوضاع سودان ادامه خواهد یافت تظاهراتی که سرانجام منجر به تصمیم حمدوک در انحلال دولت انتقالی و تشکیل دولت جدید شد.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/