تحصن دانشجویان برای استخدام و مقاومت وزارت نفت
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، جرقه این اعتراضات با انتشار نامه بیژن زنگنه در تاریخ 19خرداد 94 مبنی بر توقف استخدام وزارت نفت به دلیل شرایط و بحرانهایی که وزارت نفت با آن مواجه است زده شد. اوایل مهر دانشجویان دانشکده صنعت نفت در نامهای از مسولان خواستند وضعیت استخدامیشان را بررسی کنند اما این نامه پاسخی از مسولان به همراه نداشت. در نتیجه اواخر آذر سال جاری دانشجویان در نامه دیگری به همراه طومار درخواست خود را مجددا مطرح کردند.
آتش این نارضایتی زمانی شعلهور شد که کریم سلحشور معاون منابع انسانی وزیر نفت در برنامه روز 16 دی 20:30 گفت که وزارت نفت هیچ اولویتی برای دانشگاه صنعت نفت قائل نیست. صحبتهایی که به عقیده عدهای در تضاد آشکار با شرایط مندرج در دفترچه بود.
البته در بند الف قسمت 7 شرایط و ضوابط پذیرش دانشجو در دانشگاه صنعت نفت در دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری امسال نیز اعلام شده که اولویت استخدام در شرکتهای تابعه وزارت نفت، پس از پایان موفقیتآمیز تحصیلات، مطابق با مقررات و آییننامههای مصوب وزارت نفت است. یعنی اگرچه رویه بر استخدام دانشجویان دانشگاه صنعت نفت بوده است اما شرایط اعلام شده الزامی برای وزارت نفت ایجاد نمیکند.
بعد از صحبتهای سلحشور تقریبا 50 دانشجوی دانشگاه صنعت نفت در روز 17 دی تجمع و اعتصاب کردند. تجمعی که در روز هفتم خود با همراهی تقریبا 500 نفر همراه شد. معترضین همچنین اعلام کردند که قصد دارند از شرکت در امتحانات پایان ترم خودداری کنند. به علاوه شورای صنفی دانشگاه نفت اهواز بعد از ۵ روز تجمع و روزه استعفای خود را با صدور بیانیهای اعلام کرد.
پاسخ وزیر نفت اما چندان به مذاق متحصنین خوش نیامد. بیژن زنگنه دیروز 22 دی 94 در گفتوگو با خبرگزاری صدا و سیما درباره تحصن دانشجویان دانشگاه صنعت نفت و موضع وزارت نفت درباره استخدام آنها گفت استخدامها براساس نیاز وزارت نفت است و با اعتصاب و تحصن کسی استخدام نمیشود.
زنگنه تأکید کرد برای استخدام علاوه بر داشتن حداقل سواد، صلاحیت متقاضایان هم باید در گزینش تایید شود.
دانشجویان معتقدند دانشگاه از آنها هنگام ثبتنام فرم تعهد استخدام گرفته است و این را نشانه قصد وزارت نفت برای استخدام خود میدانند.
دانشگاه هم که در همه مدت گذشته، از آغاز نارضایتیها چند باری به دانشجویان قول پیگیری وضعیت استخدامشان را داده، هرگز استخدام دانشجویان را رد نکرده است. این دانشگاه اعلام کرده دانشجویان گروه A در اولویت استخدام هستند و تعهد استخدام دانشجویان گروه B در حال بررسی است.
دانشجویان معتقدند با وجود امتیازات و وعدههای دادهشده مبنی بر اولویت استخدام با دانشجویان این دانشگاه، این ابلاغیه سرنوشت آنها را تحت تاثیر قرار داده است. با این وجود به نظر میرسد وزارت نفت هم شرایط استخدام همه دانشجویان این دانشگاه را ندارد و شرایط اقتصادی و ساختاری این وزارت امکان استخدام نمیدهد.
اما چیزی که در این میان قابل تأمل است، مانور تبلیغاتی گسترده منتقدان دولت علیه وزارت نفت است؛ موضعگیری هایی که کمترین اشارهای به وضعیت کنونی وزارت نفت و بحرانهایی که وزارت نفت دولت یازدهم با آن مواجه است نمیکنند. اگرچه دانشجویان چند بار اعلام کردهاند خواستههایشان صنفی و غیرسیاسی است و به شبکههای فارسیزبان آنسوی آبها مثل منوتو انتقاد کردهاند، به نظر میرسد رسانههای دیگری، البته داخلی هم هستند که از تحصن آنها ، در راستای مخالفت خود با دولت، استفاده میکنند.
انتهای پیام/