پای فناوری کوانتوم به صنعت باز شد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، چین در شرف کاربردیسازی فناوری کوانتومی است. محققان چینی یک ایستگاه کوانتومی مینیاتوری با ارتفاع یک متر و وزن کمتر از ۱۰۰ کیلوگرم را در «هفئی» (Hefei) توسعه دادهاند که در حوزه شبکههای ارتباطی به کار میرود.
تجهیزات کلیدی شرکت تولیدکننده این فناوری برای توزیع دادههای کوانتومی به اندازه یک لپتاپ است. این محصول جدید به طور قابل توجهی هزینه ساخت و نگهداری شبکه کوانتومی را کاهش میدهد.
ژو لی(Zhou Lei)، مدیر پروژه کوانتوم در شرکت «کوانتم سی تک؛ با مسئولیت محدود» (QuantumCTek Ltd) میگوید: «چنین ایستگاه زمینی سبک و قابل حملی میتواند در عرض ۱۲ ساعت نصب شود و به کاربران در مناطق دور دست اجازه میدهد از شبکه کوانتومی بهراحتی استفاده کنند.»
در سالهای اخیر، چین به پیشرفتهای زیادی در زمینه فناوری کوانتوم دست یافته است از جمله میتوان به اولین ماهواره کوانتومی جهان، خط ارتباط کوانتومی ۲۰۰۰ کیلومتری بین پکن و شانگهای و اولین نمونه ماشین محاسبه کوانتومی اپتیک در جهان اشاره کرد.
شهر «هفئی» مرکز فناوری کوانتومی چین محل استقرار بیش از ۲۰ شرکت فناوری کوانتومی است و در سال ۲۰۲۰ به سود مالی حدود ۴۳۰ میلیون یوان (حدود ۶۶.۵ میلیون دلار) از فروش محصولاتش دست یافت.
وانگ جیان (Wang Jian)، مدیر بخش تحقیقوتوسعه این ایستگاه مینیاتوری میگوید: «محصول ما علاوه بر ارتباط کوانتومی، قادر به اندازهگیری دقیق کوانتومی و محاسبه کوانتومی است که پیشرفتهای بزرگی در کاربردهای صنعتی این حوزه محسوب میشود. ما از ماه ژوئن تماسهای رمزگذاریشده کوانتومی را در ۱۵ استان امتحان کردهایم و حدود ۱۰ هزار کاربر از این فناوری استفاده کردهاند.»
در این ایستگاه کوانتومی از یک ابزار دقیق اندازهگیری دقیق به نام میکروسکوپ اتمی کوانتومی الماسی استفاده شده است که در مقیاس نانو کار میکند و حساسیت تشخیص فوقالعاده آن به قدری است که برای مطالعه مواد مغناطیسی و ابررساناها به کار میرود.
انتهای پیام/۴۱۶۰/پ
انتهای پیام/