پرهزینهترین مأموریتهای فضایی کدامند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، ماموریتهای فضایی شاید گامی کوچک برای شناخت جهان هستی باشند؛ اما هزینههای سرسامآوری را روی دست بشر میگذارند. در ادامه با ۱۰ مورد از پرهزینهترین مأموریتهای فضایی آشنا میشوید. در جایگاه اول این فهرست برنامه شاتل فضایی قرار دارد که از سال ۱۹۸۱ تا ۲۰۱۱ فعال بود و ۱۹۹ میلیارد دلار هزینه دربرداشت. ایستگاه فضایی بینالمللی با حدود ۱۶۰ میلیارد دلار هزینه در جایگاه دوم قرار دارد. این ایستگاه در سال ۱۹۹۸ در مدار زمین شروع به کار کرد.
برنامه فضایی آپولو که از سال ۱۹۶۱ تا ۱۹۷۲ فعال بود، ۱۰۹ میلیارد دلار هزینه داشت و بدین ترتیب در جایگاه سوم این فهرست قرار میگیرد. سامانه پرتاب فضایی و اوریون با هزینه ۲۳ میلیارد دلار جایگاه چهارم این فهرست را از آن خود کرده است. این ماموریت از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ فعال بود. سامانه موقعیتیاب جهانی یا جیپیاس ۱۲ میلیارد دلار هزینه داشت و بدین ترتیب در جایگاه پنجم قرار میگیرد. این سامانه در سال ۱۹۷۸ شروع به کار کرده و فعالیت آن تا به امروز ادامه دارد.
تلسکوپ فضایی هابل با هزینه ۱۰ میلیارد دلار جایگاه ششم این فهرست را از آن خود کرده است. این تلسکوپ از سال ۱۹۹۰ فعال است. «سالیوت ۶» که بین سالهای ۱۹۷۷ تا ۱۹۸۲ فعال بود، ۹ میلیارد دلار هزینه داشته و در جایگاه هفتم قرار دارد. جایگاه هشتم این فهرست به تلسکوپ فضایی جیمز وب میرسد که تاکنون ۸.۸ میلیارد دلار هزینه داشته است. این تلسکوپ هنوز به فضا ارسال نشده است. «گالیله» جیپیاس اروپایی در سال ۲۰۱۶ به فضا پرتاب شد و حدود ۶.۳ میلیارد دلار هزینه داشت، بنابراین در جایگاه نهم قرار میگیرد. «گلوناس» جیپیاس روسی با هزینه ۴.۷ میلیارد دلار جایگاه دهم این فهرست را از آن خود کرده، این جیپیاس از سال ۱۹۸۲ فعال است.
انتهای پیام/۴۰۲۱/پ
انتهای پیام/