گونه جدید مار بوآ با بینی مربعیشکل کشف شد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، مار بوآ یکی از مارهای زهرداری است که به دلیل هیکل بزرگ و عضلات تنومندش مشهور است. بهتازگی یک گونه جدید مار بوآ با چشمان عریض و بیرونزده و با پوزه مربعیشکل، در جمهوری دومینیکن پیدا شد.
میگوئل لندستوی(Miguel Landestoy)، طبیعتشناس از دانشگاه خودمختار سانتو دومینگو در جمهوری دومینیکن و همکارانش این گونه جدید را که Chilabothrus ampelophis نامگذاری شده است کشف کردند. مار مزبور روی تکه چوب خشک کوهستانی در نزدیکی مرز جنوب غربی کشور هائیتی در جزیره هیسپانیولا در حال خزیدن بود. از آخرین باری که محققان یک مار بوآ را در این جزیره یافته بودند ۱۴۳ سال میگذرد.
آر گراهام رینولدز(R. Graham Reynolds)، جانورشناس در دانشگاه کارولینای شمالی اشویل میگوید: «این واقعیت که یک حیوان میتواند مدتها در این جزیره با وجود اینکه افراد زیادی در اینجا ساکناند پنهان شود، بسیار قابل توجه است.»
مارهای بوآ بالغ معمولاً تا دو متر طول دارند، با این حال مار کشفشده یکی از کوچکترین بوآهای جهان است و کمتر از ۱ متر طول دارد.
به جز اندازه کوچک این مار در مقایسه با سه گونه مشهور دیگر بوآ، چشمهای بزرگ و فلسهای تیره و طرحدار زیگزاگی دارد و از روی همین ویژگی بود محققان پی بردند چیز جدیدی را مشاهده کردهاند. تجزیهوتحلیل ژنتیکی و بازرسیهای نزدیک از پنج مار دیگر گمانهزنی این تیم را تأیید کرد که Chilabothrus ampelophis گونه جدیدی برای علم است.
رینولدز میگوید «این کمی نگرانکننده است که چندتا از آنها وجود دارد و ممکن است آنها در یک منطقه بسیار کوچک زندگی کنند.» فعالیتهای کشاورزی مانند سوزاندن زغال، زیستگاه این گونهها را تهدید میکند. گامهای بعدی تیم این است که محدوده واقعی این بوآ را بفهمند تا ارزیابی کنند که این مارها چقدر میتوانند بزرگ شوند.
انتهای پیام/۴۱۶۰/پ
انتهای پیام/