دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 شهريور 1400 - 10:17

آمریکا پشتیبانی هوایی پاکستان از طالبان در حمله به پنجشیر را تأیید کرد

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا تأیید کرد که در حمله اخیر طالبان به پنجشیر، پشتیبانی هوایی ویژه‌ای از طرف پاکستان صورت گرفته است.
کد خبر : 606167
سنتکام



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، شبکه خبری فاکس به نقل از یک منبع آگاه در ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا -سنتکام- گفت که ارتش پاکستان، ازجمله با ۲۷ بالگرد پر از نیروهای ویژه و پهپادهای پاکستانی، در حمله به پنجشیر به طالبان کمک می‌کند.


پاکستان بارها از سوی رهبران دولت‌های پیشین و چهره‌های سیاسی افغانستان، متهم به حمایت مستقیم از طالبان و شعله‌ور نگه‌داشتن جنگ در افغانستان شده است.


اشرف غنی تا آخرین روزهای پیش از فرارش، طالبان را آلت دست پاکستان و پاکستان را حامی طالبان می‌دانست و تأکید داشت که پاکستان باید دست از حمایت طالبان بردارد و اجازه دهد که طالبان خواسته‌های خود را به‌طور مستقیم با دولت افغانستان مطرح کند، خواسته‌هایی که هیچ‌گاه پذیرفته نشد تا سرانجام غنی رفت و حاکمیت به طالبان واگذار شد.


نیروهای مقاومت ملی افغانستان مستقر در ولایت پنجشیر، نیز پیش‌تر گفتند که پهپادهای پاکستان و نیروهای کماندوی این کشور مستقیماً وارد جنگ علیه مقاومت ملی در پنجشیر شده‌اند.


منابعی در جبهه مقاومت ملی به ایندیپندنت گفته بودند که از بعدازظهر یکشنبه پنج سپتامبر، حملات هواپیماهای بدون سرنشین بر سنگرهای مقاومت ملی آغازشده و یکشنبه‌شب این حملات به اوج خود رسید.


در این حملات و در جریان بمباران هواپیماهای بدون سرنشین، ژنرال عبدالودود یکی از فرماندهان و فهیم دشتی، سخنگوی جبهه مقاومت جان باختند.


منابع جبهه مقاومت همچنین می‌گویند که این حملات هواپیماهای بدون سرنشین، باعث شد تا آنان از مواضع خود عقب‌نشینی کنند.


احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان، در فراخوانی که برای قیام ملی صادر کرد، گفته است: «اتفاقاتی که در افغانستان رخ‌داده آیینه کوچکی از آینده افغانستان است. آینده‌ای که به کمک بیگانگان و اعمالشان و به خواست آنان قرار است در افغانستان پیاده شود.»


به باور مسعود «خواست بیگانگان این است که افغانستان یک کشور عقب‌مانده، وابسته و عاری از ارزش‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی باشد. او گفت که بیگانگان و مزدورانشان می‌خواهند تا افغانستان در یک انزوای سیاسی توسط جامعه جهانی قرار بگیرد.»


جبهه مقاومت ملی افغانستان همچنین پیش‌تر ضمن انتشار ویدئویی از اسرای طالبان گفت که بسیاری از آنان پاکستانی هستند. عبدالغنی برادر، از اعضای ارشد طالبان که حالا به سمت معاون اول نخست‌وزیری افغانستان در کابینه موقت پیشنهادی این گروه رسیده و یکی از چهارنفری است که در سال ۱۹۹۴ طالبان را تأسیس کردند، در مدارس پاکستان تعلیمات دینی خوانده و مدتی در گروه طالبان جنگیده است. ملأ برادر پس از سقوط امارت اسلامی طالبان، شورای کویته، مهم‌ترین تشکل طالبان پس از سقوط این گروه را رهبری می‌کرد.


جنگ در پنجشیر زمانی شدت بیشتر گرفت که ژنرال حمید فیض، رئیس سازمان استخباراتی پاکستان به کابل سفر کرد. بسیاری از کارشناسان نظامی، سفر رئیس آی‌اس‌آی و تشدید جنگ در پنجشیر را با هم مرتبط می‌دانند و برخی می‌گویند که رهبری جنگ پنجشیر به دست ژنرال‌های پاکستانی است.


بر اساس منابع اطلاعاتی افغانستان و ناتو، هیچ تصمیم بزرگ طالبان بدون مشورت و اجازه سرویس اطلاعاتی ارتش پاکستان اتخاذ نمی‌شود.


شماری از آگاهان سیاسی افغان، رفتن رئیس استخبارات پاکستان را به کابل آن هم در نبود یک نظام رسمی سیاسی را خلاف عرف دیپلماتیک و حاکمیت ملی افغانستان می‌دانند و تأکید دارند که پاکستان به‌این‌ترتیب روشن‌تر بیان کرد که افغانستان اکنون جزو پاکستان شده است.


انتهای پیام/۴۱۰۶/





انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب