دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در پی حضور پربار هیئت اعزامی دانشگاه به لبنان مطرح شد؛

دیپلماسی علمی هوشمندانه دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر رفع مشکلات کشور

حضور پررنگ در عرصه‌های بین‌المللی بخشی مهم از استراتژی دانشگاه آزاد اسلامی است و خود بستری برای نیل به اهداف متعالی این دانشگاه در زمینه حل مسائل کشور محسوب می‌شود.
کد خبر : 606045
لبنان

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بهره‌مندی از ظرفیت‌های علمی و تکنولوژی موجود در سطح دنیا و به اشتراک گذاشتن تجربیات علمی و عملی کمک می‌کند چرخه کارآفرینی به شکل بهینه به حرکت درآید تا حل مسئله به شکل شایسته‌تری نمود عینی پیدا کند.


در همین راستا هیئت اعزامی دانشگاه آزاد اسلامی که پیش از این سفر به سوریه را در دستور کار قرار داشت، بیروت را مقصد بعدی سفر خود قرار دهد و در دیدارهایی با هدف تبادل تجربیات و بهره‌مندی از ظرفیت‌های بالقوه دانشگاه‌ها و جامعه علمی لبنان صورت گرفت.


علیرضا منظری توکلی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان و نماینده رؤسای استان‌های کشور در هیئت رئیسه و عضو هیئت اعزامی دانشگاه آزاد اسلامی به بیروت، خاطرنشان کرد: در دیدار هیئت اعزامی با حاج یوسف رئیس بسیج علمی حزب اله لبنان بسترهای همکاری فی‌مابین موردبحث و بررسی قرار گرفت.


رئیس بسیج آموزشی تربیتی حزب اله لبنان: انتقال تجربیات علمی ایران زمینه ارتقا سطح علمی لبنان را مهیا می‌کند


منظری توکلی تصریح کرد: حاج یوسف در این دیدار قدرت و پیشرفت جامعه شیعیان لبنان را مدیون ایران دانست و ابراز امیدواری کرد از تجربیات بزرگ ایران بهره‌مند شوند.


یکی از مشکلات موجود بر سر راه ایجاد واحد در لبنان پیچیدگی‌های اخذ مجوز است. این موضوع را رئیس بسیج آموزشی تربیتی حزب اله لبنان مطرح و اظهار کرد: مسیر اخذ مجوز تأسیس دانشگاه و یا واحد دانشگاهی پروسه‌ای سخت به‌حساب می‌آید که این مهم دو دلیل عمده دارد. یکی تعداد معدودت رشته‌ها و دوم عدم تطبیق برخی رشته‌ها با شاخصه‌های مدنظر وزارت علوم لبنان است. حزب اله هم برای تشکیل دانشگاه با پیچیدگی‌های سیاسی بسیاری از سوی سعودی‌ها مواجه شد.


نماینده رؤسای استان‌های کشور در هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی افزود: رئیس بسیج آموزشی تربیتی حزب اله لبنان معتقد است انتقال تجربیات علمی ایران زمینه را برای ارتقا سطح علمی لبنان مهیا می‌نماید و با بهره‌گیری از سوابق دیرینه دانشگاه آزاد خواهند توانست از این ظرفیت به نحو شایسته‌ای استفاده کنند.


انتقال دانشجو و استاد همواره یکی از راه‌های همکاری میان دانشگاه‌های مختلف دنیا بوده و هست که خود فرصتی برای تبادل فرهنگی، تقویت فرصت‌های اقتصادی و تحقیقات و تولیدات علمی به‌حساب می‌آید.


عضو هیئت اعزامی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: حاج یوسف ضمن قدردانی از هیئت ایرانی بر بهره‌مندی از تجربیات دانشگاه آزاد اسلامی از طریق اعزام دانشجو تأکید کرد. وی همچنین خواستار ایجاد فرصتی برای اساتید حزب اله برای سفر مطالعاتی به ایران شد.


استفاده از ظرفیت‌های دیپلماتیک در هر عرصه‌ای می‌تواند راهگشا باشد، به همین دلیل هیئت اعزامی دانشگاه آزاد اسلامی فرصت دیدار با سفیر کشورمان در بیروت و خامه یار رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در بیروت را با هدف مهیاکردن هر چه بهتر بسترهای همکاری و فعالیت علمی در این کشور مغتنم شمرد. در این دیدار فرآیند تعیین مکان دفتر دانشگاه آزاد در لبنان موردبحث و بررسی قرار گرفت.


هم‌افزایی دانشگاه آزاد اسلامی با بزرگ‌ترین دانشگاه خصوصی لبنان


هیئت اعزامی دانشگاه آزاد اسلامی با عبدالرحیم وزیر سابق علوم لبنان و رئیس دانشگاه بین‌المللی این کشور دیدار کرد. منظری توکل در این خصوص گفت: دانشگاه بین‌المللی لبنان با ۳۸ هزار دانشجو در تمام این کشور شعبه دارد و بزرگ‌ترین دانشگاه خصوصی لبنان به شمار می‌رود.


وی افزود: این دانشگاه سه شعبه در یمن و شعبه‌ای در موریتانی و همچنین بیمارستانی نیز در سنگال تأسیس کرده است.


عضو هیئت اعزامی دانشگاه آزاد اسلامی به لبنان تصریح کرد: از سوی دانشگاه آزاد اسلامی اشراقی و از سوی دانشگاه بین‌المللی لبنان انور کوثران رئیس دانشکده علوم تربیتی، مسئول دفتر بین‌المللی و مسئول روابط عمومی دانشگاه بین‌المللی لبنان به‌عنوان رابطین طرفین معرفی شدند تا مسیر هم‌افزایی بین دو دانشگاه هر چه بهتر هموار شود.


رئیس دانشگاه اسلامی لبنان: ایران انتخاب مناسبی برای ادامه تحصیل جوانان لبنانی است


علیرضا منظری توکلی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان همچنین به بیان توضیحاتی در خصوص دیدار با رئیس دانشگاه اسلامی لبنان پرداخت.


وی گفت: در دیدار با دینا المولی رئیس دانشگاه اسلامی لبنان بر راه‌های همکاری فی‌مابین ازجمله: تبادل استاد و دانشجو و همچنین مکانیسم‌های انتقال تجربیات دانشگاه آزاد اسلامی به بحث و تبادل‌نظر پرداختیم.


منظری توکل تصریح کرد: هیئت علمی دانشگاه اسلامی لبنان عمدتاً فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های معتبر دنیا هستند که این مهم می‌تواند فرصتی درخور برای دانشگاه آزاد اسلامی به‌حساب آید. دینا المولی ابراز امیدواری کرد این دانشگاه با دانشگاه آزاد اسلامی همکاری مناسبی داشته باشد. از همین رو لیست پروژه‌های پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در اختیار دانشگاه اسلامی لبنان قرار گرفت تا بسترهای همکاری به‌صورت دقیق مشخص شود. پس از روشن شدن فرآیند همکاری، فضای فیزیکی برای پروژه‌های مشترک فی‌مابین از سوی دانشگاه اسلامی لبنان در نظر گرفته خواهد شد.


نماینده رؤسای استان‌های کشور در هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی همچنین برگزاری دوره‌های مشترک بین دانشگاه اسلامی لبنان و دانشگاه آزاد اسلامی، ایجاد مرکز نوآوری و فناوری مشترک و تحصیل دانشجویان لبنانی در دانشگاه آزاد اسلامی را بخشی دیگر از مفاد جلسه هیئت اعزامی با دینا المولی عنوان کرد.


نزدیکی فرهنگ میان مردم ایران و جامعه لبنان یکی از مزیت‌های منحصربه‌فرد در راستای همکاری‌های گسترده میان دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه‌های لبنانی به‌حساب می‌آید. عضو هیئت اعزامی دانشگاه آزاد اسلامی به لبنان با اشاره به صحبت‌های دینا المولی در همین خصوص خاطرنشان کرد: الولی در این دیدار شرایط تحصیل برای جونان شیعه لبنانی در حاشیه خلیج‌فارس و کشورهای غربی را مهیا ندانست، به همین دلیل او ایران را انتخاب مناسبی برای تحصیل جوانان لبنانی به‌ویژه جوانان شیعی دانست.


رئیس تنها دانشگاه دولتی لبنان: همکاری ما با دانشگاه آزاد اسلامی با ۱۹ پروژه آغاز می‌شود


منظری توکلی دیدار با فؤاد ایوب رئیس دانشگاه دولتی لبنان را نیز بخشی دیگر از دستور کار هیئت اعزامی عنوان کد.


وی افزود: دیدار با تنها دانشگاه دولتی کشور لبنان از این حیث مورد اهمیت است که ۵۰ درصد دانشجویان کل این کشور در دانشگاه مذکور تحصیل می‌کنند. دانشگاه دولتی لبنان در حال حاضر ۷۸ هزار دانشجو دارد که فؤاد ایوب احتمال می‌دهد این تعداد در سال آینده به ۹۳ هزار نفر افزایش یابد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان و نماینده رؤسای استان‌های کشور در هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: رئیس دانشگاه دولتی لبنان ضمن ابراز تمایل برای همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد که مدیریت بیمارستان صحرایی ایران در زمان انفجار لبنان توسط پرسنل و متخصصین این دانشگاه صورت گرفت. وی همچنین ایجاد مرکز رشد و نوآوری را یکی از نیازهای اصلی این دانشگاه عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد در این زمینه از ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی بهره‌مند شوند.


منظری توکلی همچنین تصریح کرد: تنها دانشگاه دولتی لبنان ۱۹ دانشکده دارد و بر اساس اظهارات رئیس این دانشگاه قرار بر این است که هر دانشکده حداقل یک پروژه مشترک با دانشگاه آزاد اسلامی تعریف کند تا همکاری‌های فی‌مابین با حداقل ۱۹ پروژه آغاز شود.


برگزاری دوره‌های تخصصی کوتاه‌مدت در دانشگاه معارف لبنان در آینده نزدیک


منظری توکلی ضمن اشاره به دیدار هیئت اعزامی با علی علاءالدین رئیس دانشگاه معارف لبنان گفت: علاءالدین در این دیدار با ابراز خرسندی از هدایت‌های داهیانه مقام معظم رهبری گفت خوشحالیم رهبری چون امام خامنه‌ای داریم که راه شهدای مقاومت و شهید حاج قاسم سلیمانی را ادامه می‌دهد. وقتی شنیدم دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر حل مسائل اجتماعی پیشگام شده بسیار خوشحال شدم، چراکه توجه به نیازهای مردم رکن اصلی دانشگاه به‌حساب می‌آید.


وی افزود: مدیریت این دانشگاه با حزب اله لبنان است و دارای ۵ دانشکده است. همچنین ۲۸ رشته تا مقطع کارشناسی دارد که بنا به گفته علاءالدین در اندیشه اخذ مجوز افتتاح دانشگاه‌های دیگر و راه‌اندازی رشته‌هایی در مقاطع ارشد و دکتری هستند. رئیس دانشگاه معارف لبنان ابراز امیدواری کرد بستر همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه‌های برگزاری دوره‌های تخصصی کوتاه و پروژه‌های فناوری نو هر چه زودتر در دستور کار قرار گیرد.


وی همچنین از دیدار هیئت اعزامی دانشگاه آزاد اسلامی با جمعیت آزاد اسلامی در لبنان خبر داد و گفت: در این دیدار موارد موردعلاقه طرفین موردبحث و بررسی قرار گرفت.


ضرغامی خبر داد: افتتاح مرکز فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در لبنان


سفر هیئت اعزامی دانشگاه آزاد اسلامی به لبنان علاوه بر آماده‌سازی بسترهای همکاری بلندمدت، به دستاوردهای زودبازده و پرثمر نیز مزین شد که نشانگر علاقه وافر طرف لبنانی برای بهره‌مندی از استعدادهای دانشگاه آزاد اسلامی است. ازجمله این موارد افتتاح مرکز فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در لبنان است.


وحید ضرغامی؛ قائم‌مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی و از اعضای هیئت اعزامی دانشگاه آزاد اسلامی به لبنان با اشاره به اهمیت سفر هیئت اعزامی این دانشگاه به بیروت و دستاوردهای ارزشمند آن، گفت: در توافق با مسئولان دانشگاه، افتتاح مرکز فناوری و نوآوری در لبنان در دستور کار قرار گرفت و این مرکز با حضور هیئت اعزامی دانشگاه آزاد و جمعی از مسئولان دانشگاهی لبنان در بیروت افتتاح شد.


وی با تأکید بر اهمیت راه‌اندازی این مرکز عنوان کرد: ازجمله اهداف راه‌اندازی این مرکز انتقال دانش و تجربه دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه تحقق دانشگاه کارآفرین و حل مسئله به کشور دوست و برادر لبنان و گسترش همکاری‌های فناورانه و نوآورانه با حزب‌الله لبنان است. همچنین تعریف و پیگیری کسب‌وکارهای دانش‌بنیان مشترک برای حل مشکلات معیشتی و صنعتی لبنان از دیگر اهداف افتتاح مرکز است.


کمک به توسعه فناوری‌های نو در لبنان با همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی


محمدرضا شمس دولت‌آبادی مدیرکل پشتیبانی واحدهای برون‌مرزی و عضو هیئت اعزامی دانشگاه آزاد اسلامی به لبنان نیز دیدار با مسئول بسیج آموزشی و تربیتی حزب اله لبنان را بسیار پربار توصیف کرد و گفت: در این دیدار بر آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر پذیرش دانشجویان لبنانی برای آموزش دوره‌های تکمیلی مورد تأکید قرار گرفت و سیاست‌های دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص کمک به نشر علم و دانش در کشورهای منطقه و همسایه، و همچنین همکاری‌های علمی و آموزشی با دانشگاه‌های لبنانی تبیین شد.


وی افزود: مقرر شد از طریق دفتر دانشگاه آزاد در لبنان همکاری‌های دانشگاهی و همچنین ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در دستور کار قرار گیرد. در این شرایط کمک به توسعه فناوری‌های نو در لبنان با همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی محقق خواهد شد.


دولت‌آبادی از همکاری‌های گسترده خامه یار رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی که در ملاقات تیم اعزامی دانشگاه آزاد با مسئولین دانشگاهی لبنان حضور داشت قدردانی کرد و گفت: در دیدار با سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان نیز در خصوص نحوه فعالیت‌های دانشگاهی در لبنان بحث و تبادل‌نظر شد و سفیر محترم نیز آمادگی خود را برای همکاری در خصوص توسعه فعالیت‌های آموزشی در لبنان اعلام کرد.


مدیرکل پشتیبانی واحدهای برون‌مرزی در پایان دیدار با جمعیت آزاد اسلامی در لبنان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: در این دیدار بر توسعه فعالیت‌های علمی و آموزشی تأکید شد و راه‌های همکاری‌های فی‌مابین موردبحث و تبادل‌نظر قرار گرفت.


بهره‌گیری از پتانسیل بالقوه کشورهای همسایه و محور مقاومت و گسترش تبادلات فناورانه و نوآورانه تاکتیکی هوشمندانه در راستای استراتژی رفع مشکلات و مسائل جامعه به‌ویژه مشکلات اقتصادی است. دانشگاه آزاد اسلامی با استفاده از دیپلماسی علمی هوشمندانه نشان داد که ظرفیت‌های مغفول بسیاری در این زمینه وجود دارد که می‌توان برای دستیابی به اهداف مترقی کشور بر روی آن حساب ویژه‌ای باز کرد.


لازم به ذکر است علیرضا منظری توکلی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان و نماینده رؤسای استان‌های کشور در هیئت رئیسه، محمدرضا شمس دولت‌آبادی مدیرکل پشتیبانی واحدهای برون‌مرزی و وحید ضرغامی قائم‌مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری هیئت اعزامی دانشگاه آزاد اسلامی به لبنان را تشکیل می‌دهند.


انتهای پیام/۴۰۴۰/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب