بنا دیکتاتور کشتی فرنگی است که خودش را بالاتر از قانون میداند/ تعداد کمِ کشتیگیران به خاطر چرخه معیوب انتخابی است
به گزارش گروه ورزش خبرگزاری آنا، برگزاری چرخه انتخابی در کشتی فرنگی همیشه یکی از موضوعات پرچالش فدراسیون کشتی است. محمد بنا روز دوشنبه در نشست خبری خود واکنش تندی به انتقادها به نحوه انتخابی ملیپوشان ایران در رقابتهای جهانی نروژ داشت. او در عین حال که مدعی رعایت چرخه انتخابی و عدالت در انتخاب ملیپوشان شد، با صدای رسا تأکید کرد، نه براساس فرآیند انتخابی زمان رسول خادم و نه بر مبنای چرخه انتخابی علیرضا دبیر، بلکه به روش خاص خود نفراتش را انتخاب میکند. این موضوع همچنان با انتقادهای زیادی روبهرو است.
محمد بنا زمانی که در المپیک ریو تنها به دو مدال برنز بسنده کرده بود با چشمانی اشکبار گفته بود: «من شرمنده مردم هستم و خجالتزده کادر فنی و کشتی گیران که نتوانستم شرایطی را برای آنها به وجود بیاورم تا در المپیک موفق باشند. از رسول خادم و شورای فنی هم معذرت میخواهم. تمامی نقدهای آنها درست است و اشتباهاتی که صورت گرفته از سوی من بوده ولی به هر شکل هر آنچه بوده گذشته است و این گذشتهها قابل بازگشت نیست. فدراسیون باید کادری و قوی و مجهز را انتخاب کند و در این چهار سال زمانی که وجود دارد بهترین نفرات را به المپیک ببرد تا مثل دوره من بیقانونی شکل نگیرد و یا به قول عزیزان دیکتاتوریای را که من داشتم، دیگر تجربه نکنند.» البته دیکتاتوریای که بنا از آن صحبت میکند از بین نرفت و حالا در المپیک توکیو که یک برنز ریو به مدال طلا تبدیل شد و یک برنز دیگر سهم کاروان ورزشی ایران شد، باعث شده تا بنا همچنان بر مواضع خود تکیه کند و به روش خود کشتیگیران را برای مسابقات جهانی انتخاب کند.
محمدعلی چمیانی درباره روند چرخه انتخابی در کشتی فرنگی گفت: یکی از الزامات کشتی انجام دادن کامل چرخه انتخابی بهخصوص در اوزان المپیکی است. اگر در این اوزان نفرات تغییر پیدا نکنند و مدعیان با یکدیگر کشتی نگیرند دیگر انگیزهای برای سایر کشتیگیران باقی نمیماند. پویایی کشتی به برگزاری مسابقات ارتباط مستقیم دارد. ما در المپیک لندن توانستیم سه مدال طلا در کشتی فرنگی به دست بیاوریم. از سال ۲۰۱۲ تا به امروز نتیجه المپیک لندن مثل چماق بر سر کشتی فرنگی زده میشود، در صورتی که از همان زمان به بعد مربیان کشتی معتقد بودند که باید انتخابی به شیوهای درست انجام شود اما متأسفانه سالهاست که سلیقه بالاتر از قانون قرار گرفته است.
تعداد کم کشتیگیران به خاطر چرخه معیوب انتخابی است
وی با انتقاد از رئیس فدراسیون کشتی مبنی بر اینکه او گفته است تعداد کشتیگیران کاهش پیدا کرده، عنوان کرد: علیرضا دبیر بهعنوان رئیس فدراسیون در تازهترین صحبتهای خودش از کاهش کشتیگیران خبر داده است اما باید به او بگویم به خاطر چرخه معیوب انتخابی این اتفاق افتاده است. زمانی که مسابقات برگزار نشود و مدعیان با یکدیگر کشتی نگیرند و تنها افراد خاص به مسابقات اعزام شوند، دیگر انگیزهای برای دیده شدن و حضور کشتیگیران در مسابقات مختلف باقی نمیماند. وقتی انتخابها بر اساس سلیقه است، نتیجه همین میشود. البته شاید همین افرادی که بر اساس سلیقه برای مسابقات انتخاب شده باشند، در زمانی هم که مسابقه انتخابی برگزار شود، باز هم همین نفرات انتخاب شوند اما مهم ماهیت برگزاری مسابقات است که مدعیان با یکدیگر کشتی میگیرند و فرد بازنده به ایرادهای فنی کشتیاش پی میبرد و تمام تلاش خود را به کار میگیرد تا در مسابقه بعدی فرصت رقابت و دیده شدن داشته باشد.
مربی کشتی فرنگی عنوان کرد: معمولاً مربیان رده جوانان و نوجوانان کشتیگیرانی که هماکنون در رده بزرگسالان حضور دارند را تربیت میکنند اما افرادی که در کمین نشستهاند، پس از مدتی همه نتیجه و عملکرد را به نام خودشان میزنند. متأسفانه اینجور شیطنتها وجود دارد و حتی منجر به برکناری سرمربیان در ردههای پایه هم میشود. در نهایت عنوان میکنند که ما فلان تیم را با فلان رتبه گرفتیم و در مسابقات با فلان نتیجه کار را تمام کردهایم، در صورتی که اگر آن تیم نتیجه گرفته است، یک تیم پشت آن بوده تا کشتیگیران به این مرحله برسند. نبود انتخابی در کشتی فرنگی نهتنها به کشتیگیران بلکه به مربیان هم ضربه وارد میکند و باعث از بین رفتن انگیزهها و نابودی نسل آینده کشتی میشود.
تیم کشتی فرنگی حاضر در المپیک توکیو توانایی کسب ۵ مدال را داشت
چمیانی در ادامه صحبتهایش به عملکرد تیم کشتی فرنگی در توکیو اشاره کرد و گفت: تیمی که به مسابقات المپیک اعزام شد، سرحالتر از المپیک ریو بود. در ریو به خاطر مشکلاتی که همه ما میدانیم، بدنها خسته بود اما در المپیک توکیو شرایط کاملاً متفاوت بود و تیمی که به این مسابقات اعزام شدند به راحتی میتوانستند چهار الی پنج مدال کسب کنند. البته قرعهای که به میرزازاده خورد بسیار سخت بود اما با این حال من معتقدم با توجه به شرایط جسمانی و توانمندیهایش، او میتوانست به یک مدال برنز برسد. ما اگر واقعبینانه بخواهیم به این تیم نگاه کنیم حتی معتقدم در چهار وزن شانس کسب مدال از بین پنج کشتیگیر داشتیم. علی گرایی شانس اول قهرمانی بود و نمیدانم چه اتفاقی افتاد که او دست خالی از این مسابقات بازگشت. ناکامی گرایی در کسب مدال جای تعجب داشت. انتظار میرفت که کادر فنی این کشتیگیر را برای مدال برنز المپیک آماده کند اما به لحاظ روحی روانی شرایط برای او مهیا نشد.
بیشتر بخوانید؛
زور فدراسیون به محمد بنا نمیرسد/ ۲۰ سال است که یک انتخابی درست و حسابی در کشتی فرنگی برگزار نمیشود
مقصر عدم برگزاری انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی فدراسیون است/ افراد فنی در رأس کار نیستند
رونمایی از چرخه انتخابی کشتی فرنگی برای مسابقات جهانی/ انتخاب یا انتصاب محمد بنا؟!
چرا بنا هیچ زمانی خودش کُچ نمیکند و نفرات دیگر را در جلو قرار میدهد؟!
وی ادامه داد: علیرضا نجاتی بهراحتی میتوانست به مدال برسد اما سرمربی تیم در واکنش به ناکامی او عنوان کرد که نجاتی بدغذاست و همین موضوع باعث شد که او وزن زیادی کم کند اما پس از آن دیدیم که نجاتی در مصاحبهاش عنوان کرد او حتی سنگ هم جلویش بگذارند میخورد که من با توجه به شناختی که از نجاتی دارم، معتقدم مصاحبه او بیشتر به واقعیت نزدیک است. در نهایت او برای مسابقات جهانی در وزن ۶۷ کیلوگرم قرار گرفت. با این حال من نمیدانم چرا بنا مدعی شده که ما خیلی پرتوقع هستیم اما معتقدم این تیم میتوانست به پنج مدال برسد. من نمیدانم تمرینات یا کُچینگ به چه صورت بود. البته یک سؤالی که همیشه برای همه ما مطرح است اینکه چرا بنا هیچوقت خودش کُچ نمیکند و نفرات دیگر را در جلو قرار میدهد. در نگاه عامیانه همه حبیب اخلاقی را مقصر نتایج تیم ملی میدانند در صورتی که اگر همه به پشت سر او نگاه کنند، محمد بنا حضور دارد. چرا او هیچ زمانی خودش کُچ نمیکند و این وظیفه را به عهده نفرات دیگری مثل اخلاقی و جزینی میگذارد؟
بنا دیکتاتوری در کشتی فرنگی است که خودش را بالاتر از قانون میداند
چمیانی با بیان اینکه مسابقات جهانی بعد از المپیک به لحاظ کیفی سطح پایینی دارد، اظهار کرد: تیمها بعد از المپیک پوستاندازی میکنند و خیلی از کشتیگیران خداحافظی میکنند. بنابراین در مسابقات جهانی بعد از المپیک معمولاً سطح رقابتها به لحاظ کیفی پایینتر است و تیم ما میتواند در این مسابقات نتیجه قابل قبولی کسب کند. متأسفانه سالهاست که نتایج این شکلی چماق بر سر دیگر مربیان شده است. من واقعاً متأسفم که باید بگویم بنا دیکتاتوری در کشتی فرنگی است که خودش را بالاتر از قانون میداند. چرخه انتخابی یک اصل مهم در کشتی محسوب میشود اما او هیچ زمانی به این موضوع اعتقاد نداشته و بر اساس سلیقه و نظر شخصی خودش تصمیم میگیرد که این موضوع آسیب بسیار زیادی به کشتی وارد میکند.
انتهای پیام/۴۰۵۷/پ
انتهای پیام/