چین ۳۶ ماهواره هواشناسی به مدار زمین پرتاب میکند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، چینیها با سرمایهگذاری گسترده در صنعت فضایی برنامه بلند مدتی را برای پرتاب ۳۶ ماهواره به مدار کره زمین در نظر گرفتهاند. این ماهوارهها قرار است وضعیت جوی سراسر چین را به طور شبانهروزی بررسی کرده و توانایی دانشمندان برای پیشبینی بلایای طبیعی را افزایش دهد.
ماهوارههای هواشناسی چین هم اکنون در دست طراحی هستند و طبق برنامه اعلام شده اولین ماهواره در دی ماه سال جاری به مقصد مورد نظر پرتاب میشود و سایر ماهوارهها نیز تا اردیبهشت سال ۱۴۰۲ به مدار زمین فرستاده خواهند شد. چین تنها کشوری نیست که قصد دارد از ماهوارههای هواشناسی برای پیشبینی بلایای طبیعی استفاده کند پیشتر کشورهای روسیه و آمریکا نیز ماهوارههای متعددی را به فضا پرتاب کرده و از آنها برای رصد اوضاع جوی در مناطق مختلف کره زمین استفاده کردند. این ماهوارهها در تمام مدت شبانهروز و ۷ روز هفته فعالیت میکنند و اطلاعات ارسالی از آنها کمک بسیار زیادی به مراکز هواشناسی برای اعلام هشدار وقوع طوفان و سیل میکند. طبق آمار منتشر شده از سوی سازمان ملل متحد سالانه جمعیت قابل توجهی از جهان جان خود را به دلیل فجایع طبیعی از دست میدهند و از همین رو باید با استفاده از هرگونه فناوری خسارتهای ناشی از بحرانهای آبوهوایی را کاهش داد.
بیشتر بخوانید:
توسعه فناوریهای دوستدار محیطزیست/ دیاکسیدکربن هوا جذب میشود
باتوجه به حساسیت مأموریت ماهوارههای هواشناسی مهندسان طراح این دستگاهها از دوربینها و لنزهای قدرتمندی در آنها استفاده میکنند. بهکارگیری چنین ابزارهایی پیشرفتهای در ماهوارههای هواشناسی سبب میشود تصاویر ارسالی از آنها کیفیت مطلوبی داشته و نه تنها در مراکز پیشبینی وضعیت هوا بلکه در سایر نهادهای تحقیقاتی نیز مورد مطالعه قرار گیرند. چینیها برای ارتباط دائم و بدون اختلال با ماهوارههای هواشناسی دکلهای مخصوصی را در مناطق مختلف این کشور نصب کردهاند. سازمان فضایی چین قصد دارد در آیندهای نه چندان دور ۱۳ هزار ماهواره را به فضا پرتاب کرده و منظومه ماهوارهای این کشور را کامل کند.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/