دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 شهريور 1400 - 12:15

طالبان: برای تشکیل دولتی قوی و فراگیر تلاش می‌کنیم

سخنگوی طالبان تأکید کرد: ما مایل هستیم در مورد تشکیل دولت مذاکرات گسترده‌ای انجام دهیم تا دولتی قوی تشکیل شود.
کد خبر : 603800
ذبیح الله مجاهد

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در گفت‌وگو با رسانه‌های پاکستان در پاسخ به این پرسش که آیا طالبان افغانستان با رهبران تحریک طالبان پاکستان یا (TTP) رایزنی خواهند کرد که علیه پاکستان اقدامی نکنند، اظهار داشت: مسئله تحریک طالبان پاکستان (TTP) به‌عنوان شبه‌نظامیان مخالف این کشور، موضوعی است که دولت پاکستان باید آن را حل کند نه افغانستان.


مجاهد افزود: دولت آینده دراین‌باره موضع خواهد گرفت و سخن خواهد گفت اما بااین‌حال، موضع اصلی ما این است که اجازه نخواهیم داد هیچ‌کس از خاک افغانستان برای تهدید و از بین بردن صلح در کشورهای دیگر استفاده کند.


به گفته وی، اگر تحریک طالبان پاکستان، طالبان افغانستان را رهبران خود بداند، بخواهند یا نخواهند باید به حرف و مواضع آن‌ها گوش دهند. این موضوع به پاکستان نیز بستگی دارد؛ علما و شخصیت‌های مذهبی پاکستان و نه طالبان، باید درباره مشروعیت یا عدم مشروعیت جنگ و درگیری‌های خود تصمیم گرفته به تدوین استراتژی و راهبرد مناسب بپردازند.


سخنگوی طالبان در پاسخ به این پرسش که مردم تا چه زمانی باید منتظر تشکیل دولت در افغانستان باشند، گفت: در حال حاضر تلاش‌های تمام‌عیار در این زمینه در جریان است اما برخی موانع جزئی باعث تأخیر می‌شود.


به گفته وی، نخست آنکه، ورود ناگهانی به کابل و به دست آوردن حکومت، غیرقابل‌پیش‌بینی بود. ما مایل هستیم در مورد تشکیل دولت مذاکرات گسترده‌ای انجام دهیم تا یک دولت قوی تشکیل شود.


مجاهد همچنین از تمایل طالبان برای پایان جنگ و ایجاد ساختاری با نظر همه که نشان‌دهنده خواسته‌های مردم باشد خبر داد و افزود: ما پیشرفت قابل‌توجهی در این زمینه داریم اما هنوز کار در حال انجام است.


این سخنگو گفت: بحث در مورد همه جنبه‌های حکومت در حال انجام است و امیدواریم طالبان طی چند روز اعلامیه و بیانیه‌ای در این زمینه منتشر کنند. این تأخیر باعث ایجاد موانعی در اقدامات جاری و روزمره و مسائل تجاری و دیپلماسی شده و بنابراین طالبان تمام تلاش خود را برای تشکیل دولت در اسرع وقت انجام می‌دهد.


سخنگوی طالبان در ادامه از رایزنی و مذاکره با حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی سابق، یونس قانونی و عبدالرشید دوستم، معاونان رئیس‌جمهور سابق خبر داد و تصریح کرد: نظرات و توصیه‌های آن‌ها نیز موردتوجه قرار گرفته است.


به گفته مجاهد، طالبان می‌خواهد کسانی که از حمایت و محبوبیت مردم برخوردار هستند، بخشی از دولت بوده و از ورود افرادی که در گذشته در مرکز درگیری‌ها بودند، اجتناب کنند.


وی افزود: ما با همه رهبران و مقامات حاضر در کابل مشورت می‌کنیم. ما با آن‌ها در ارتباط هستیم و توصیه‌های آن‌ها برای ما مهم است. امیدواریم و آرزو داریم شاهد چهره‌های جدید در بخشی از دولت آینده باشیم.


مجاهد گفت: ما هم مطالبی در مورد مذاکره و ایجاد کمیسیون عالی برای نظارت بر امور دولت شنیده‌ایم اما هنوز چنین نهادی تشکیل نشده است. ما می‌خواهیم مسائل از طریق گفت‌وگو حل شود و برای این منظور، سازوکاری برای تسهیل چنین روندی موردنیاز است.


مجاهد در ادامه با اشاره به موضوع کنترل پنجشیر یادآور شد: طالبان ۶۰ درصد اطمینان دارد که مسائل از طریق گفت‌وگو حل می‌شود. ما از تمام منابع و امکانات موجود برای این امر استفاده کرده با علما و رهبران جهادی سابق مشورت کردیم و تبادل منظم پیام‌ها در حال انجام است.


مجاهد گفت: در تبادل پیام با رهبران پنجشیر، طالبان اعلام کرده‌اند که خواهان جنگ نیستند. ولی حتی اگر جنگی رخ دهد، سریع خواهد بود زیرا ما پنجشیر را محاصره کرده‌ایم.


انتهای پیام/۴۱۰۶/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب