دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 مرداد 1400 - 00:11
هادی ساعی در گفت‌وگو با آنا:

پتانسیل تکواندوی ایران دیگر مثل قبل نیست/ تغییر سرمربی تیم ملی باید در مرحله آخر باشد

پرافتخارترین تکواندوکار ایران گفت: به نظرم تغییر در رأس کادر فنی مرحله آخر است و در وهله اول باید ساختار تکواندو تغییر کند.
کد خبر : 600655
هادی ساعی

هادی ساعی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره جلسات تشکیل شده با رئیس فدراسیون تکواندو در مورد شرایط فعلی تکواندو پس از عملکرد ضعیف ملی‌پوشان در میدان المپیک گفت: صرفاً با تغییر کادر فنی اتفاقات خارق‌العاده‌ای نمی‌افتد چرا که ما پیش از این در المپیک ریو تجربه تغییر در رأس کادر فنی را داشتیم اما در نهایت، نتیجه‌ای که مورد انتظار بود کسب نشد. به نظرم تغییر کادر فنی مرحله آخر است و در وهله اول باید ساختار تکواندو تغییر کند. در حال حاضر مهم‌ترین بحث، حضور افرادی در کمیته فنی است که کاملاً مشرف به تکواندو باشند، یا باید یک گروهی را تشکیل دهیم که مجموعه‌ای از این افراد در کنار هم باشند تا تصمیمات قابل قبول برای تکواندوی ایران بگیرند. باید تغییر ساختار سازمان تیم‌های ملی و مسابقات لیگ را در دستور کار قرار دهیم.



باید کمک کنیم تا شرایط تکواندو بهتر شود


وی افزود: همه باید دست به دست هم بدهند تا تکواندوی ایران شرایط بهتری پیدا کند. اینکه صرفاً سرمربی تیم را تغییر دهیم مثل راهی است که در گذشته رفته‌ایم، باید تفکرات را هم عوض کنیم. اگر قرار باشد کسب سهمیه از طریق رنکینگ به دست آید، ما باید در تمامی مسابقات حضور پیدا کنیم که همین موضوع متحمل هزینه است. فدراسیون باید شرایط حضور تکواندوکاران را در مسابقات مختلف فراهم کند تا از طریق رنکینگ کسب سهمیه داشته باشیم. از طرف دیگر تعدادی تکواندوکار دیگر را هم باید در کنار ملی‌پوشانی که در رنکینگ هستند داشته باشیم، به طوری که در هر وزن باید دو تا سه تکواندوکار حضور داشته باشند تا بتوانیم رنکینگ را اشغال کنند. این کار باعث می‌شود یک پشتوانه‌سازی برای آینده هم صورت بگیرد تا اگر تکواندوکاری مصدوم شد، بتوانیم سریع جایگزین کنیم. اتفاقی که در این دوره از المپیک رخ داد اما به خاطر نبود تکواندوکار در رنکینگ نتوانستیم جایگزین کنیم. من این پیشنهاد را به کمیته فنی دادم که اگر از این طریق رنکینگ قرار است سهمیه کسب کنیم، باید هزینه‌ کنیم، با این روش، می‌توانیم به کسب سه سهمیه امیدوار باشیم.



پتانسیل تکواندوی ایران دیگر مثل قبل نیست


ساعی با بیان اینکه برنامه‌ها باید به صورت کامل اجرا شود، اظهار کرد: هر سیستمی را که برای تکواندوی ایران در نظر می‌گیریم باید به صورت کامل به مرحله اجرا دربیاید. در واقع این‌طور نباشد که نصفه و نیمه کارها جلو برود. چهار بازیکن به مسابقات اعزام شوند اما برای اعزام بقیه بگویند پول نداریم یا مسائل دیگری مطرح شود. ما باید بدانیم که هدفمان چه چیزی است و الان وقت تصمیم‌گیری است. در حال حاضر همین حالا هم یک سال از المپیک عقب هستیم و واقعیت تکواندو را هم نمی‌توانیم انکار کنیم. امروز دیگر پتانسیل تکواندوی ایران مثل قبل نیست و باید خیلی زود کار را شروع کنیم. الان وقت تخریب نیست. اتفاقاتی در گذشته افتاده که باید آنها را بررسی کنیم و پس از رفع ایرادها برای آینده برنامه‌ریزی داشته باشیم. ما الان مسابقات زیادی مثل جهانی، آسیایی و ... را پیش رو داریم که تکواندوکاران باید با حضور در این مسابقات امتیاز جمع می‌کنند و رنکینگ خود را ارتقا می‌دهند. اینکه الان بگوییم در گذشته چه اتفاقات و یا تصمیم‌هایی باعث شده تکواندوی ایران در دو المپیک نتیجه نگیرد، تأثیری ندارد.



بیشتر بخوانید:


پولادگر باید تفکراتش را تغییر دهد/ناهید کیانی به مردم ایران باخت


پولادگر با رفتن از فدراسیون جامعه تکواندو را خوشحال کند



تجربه شکست در دو المپیک تلخ و گران بود


پرافتخارترین تکواندوکار ایران عنوان کرد: ما باید از همین حالا برای آینده برنامه‌ریزی کنیم و امیدوارم این دو المپیک تجربه خوبی برای ما باشد. البته که تجربه گرانی بود ولی باید از آن درس بگیریم. اگر قرار باشد به شکل قبل راه را ادامه دهیم، ‌دوباره شکست خواهیم خورد. بنابراین تغییرات در سیستم کاری الزامی است. من خواهش می‌کنم هر کسی پیشنهاد یا نقطه‌نظری دارد، راهکار آن را هم مطرح کند تا تصمیم‌گیری نهایی با بررسی همه جوانب صورت بگیرد. ما نباید به دنبال سهم‌خواهی باشیم بلکه باید به تکواندوی ایران کمک کنیم. البته فدراسیون هم باید راه را باز بگذارد تا همه خانواده تکواندو اظهار نظر کنند. الان شرایطی است که همه باید دست به دست هم بدهند تا بتوانند تصمیمات درست بگیرند.



پتانسیل بانوان تکواندو کمتر از مردان نیست


ساعی در مورد وضعیت تکواندوی بانوان اظهار کرد: به نظرم موضوعی که الان مغفول مانده بحث تکواندوی بانوان است. برخی صحبت‌ها مبنی بر این است که از بانوان انتظار نداشتیم اما به نظر من اگر تصمیمات و انتخاب‌های درست صورت می‌گرفت، بانوان ما پتانسیل مدال‌آوری دارند. شاید بیرون از خانواده تکواندون کسی این را نمی‌داند و یا در داخل خانواده تکواندو هم به این موضوع پرداخته نشود، اما واقعیت این است که پتانسیل تیم بانوان اگر بیشتر از مردان نباشد، کمتر از آنها نیست. البته فدراسیون همه حمایت‌های لازم را از بانوان داشته است و هر شرایطی را که برای تکواندوی آقایان در نظر گرفته، برای بانوان هم هزینه کرده است اما متأسفانه نتیجه لازم کسب نشده است. در حال حاضر تیم بانوان تکواندوی نوجوانان قهرمان جهان هستند.



بیشتر بخوانید:


نتایج تکواندو در المپیک موجب سرافکندگی شد


عذرخواهی رئیس فدراسیون تکواندو به خاطر نتایج المپیک



بانوان ما نیاز به مربی و برنامه‌ریزی خوب دارند


وی تأکید کرد: آنها پتانسیل خیلی خوبی دارند و می‌توان با یک برنامه‌ریزی درست و خوب از آنها برای مسابقات آینده استفاده کرد. بانوان ما نیاز به برنامه‌ریزی و یک مربی خوب دارند چرا که پتانسیل آنها بالاست. نوجوانان و جوانان و همچنین تکواندوکارانی که به لحاظ سنی پایین‌تر هستند، می‌توانند در آینده مدال‌آور باشند. ما نباید تیم بانوان را فراموش کنیم. در مسابقات آسیایی و المپیک، کشورهایی که بالاتر از ایران قرار می‌گیرند مثل قزاقستان، معمولاً بانوان آنها پرمدال‌تر از آقایان هستند. ما باید شرایطی را فراهم کنیم که این اتفاق در ایران هم رقم بخورد. با توجه به محدودیت‌هایی که بانوان برای حضور در مسابقات مختلف دارند و نمی‌توانند در هر رشته‌ای شرکت کنند، باید در رشته‌هایی که پتانسیل خوبی دارند حضور یابند و با برنامه‌ریزی درست و منطقی شرایط مدال‌آوری آنها فراهم شود.


اطلاعی از گزینه سرمربی تیم ملی ندارم


ساعی در مورد حضور مهمان‌دوست در تیم ملی تکواندوی آقایان گفت: در جلساتی که من شرکت کردم، صحبت از فرد خاصی نشد. من اعتقاد دارم ما ابتدا باید ساختار و تفکر را تغیییر دهیم و تغییر در رأس کادر فنی باید در مرحله آخر باشد. از نام‌هایی که برای هدایت تیم ملی تکواندو مطرح می‌شود، اطلاعی ندارم.


انتهای پیام/۴۰۵۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب