جذب مشروط خارجیها به سود فوتبال ایران است/ ایجنتها فاقد صداقت هستند
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، فصل گذشته قانون منع جذب بازیکن و مربی خارجی باعث شد تا تیمهای حاضر در رقابتهای لیگ برتر نتوانند در این زمینه اقدام خاصی انجام دهند. برای فصل جدید فوتبال ایران تصمیم گرفته شده تا باشگاهها به صورت مشروط و در صورت دادن تضمین مالی برای پرداخت مطالبات خارجیها، بتوانند از بازیکن و مربی خارجی در تیم خود استفاده کنند.
امیر حاج رضایی درباره قانون جدید جذب بازیکن و مربی خارجی با اشاره به این موضوع که چنین اتفاقی در فوتبال دنیا حل شده است، به خبرنگار ورزش آنا اظهار کرد: در خارج از ایران باشگاهها برای ارتقای سطح درآمد خود و بالا بردن کیفیت فوتبال باشگاهیشان از مربی و بازیکن خارجی استفاده میکنند. خاطرم میآید زمانی آرسن ونگر سرمربی آرسنال بود و از این مربی فرانسوی انتقاد شد که چرا در ترکیب ۱۱ نفره تیمش بازیکنی انگلیسی دیده نمیشود. ونگر در جواب گفت روح فوتبال انگلیس باید در تیم ملی این کشور دیده شود و نیازی نیست در سطح باشگاهی چنین اتفاقی رقم بخورد.
عوامل تأثیرگذار در جذب خارجیها
وی با مناسب دانستن قانون مشروط جذب مربی و بازیکن خارجی بیان کرد: دو عامل در این مسئله بسیار اهمیت دارد. اول اینکه بازیکن یا مربی باید کیفیت داشته باشد و دوم اینکه باشگاه به لحاظ مالی توانایی پرداخت دستمزد خارجیها را داشته باشد. اگر در هر دو مورد شاهد اشتباهی نباشیم قطعاً به سود فوتبال ایران خواهد بود. متأسفانه در گذشته اشتباهاتی صورت گرفته که به خاطر حجم زیاد پروندههای شکایت در AFC و فیفا، کار فوتبال ایران به رسوایی کشیده شده است. مشروط کردن قراردادها یک گام درست است.
شرایط نابسامان فوتبال ایران
کارشناس فوتبال با اشاره به اینکه بحث دلالیسم و کانالهای آلوده در فوتبال باعث حضور بسیاری از خارجیهای بیکیفیت در فوتبال ایران شد، عنوان کرد: با توجه به شرایط نابسامانی که فوتبال ایران دارد، حضور بازیکنان و مربیان فاقد کیفیت باعث میشود پولهای زیادی هزینه شود و خروجی مناسبی ندارد. به عنوان مثال مارک ویلموتس مهمترین اتفاق در این زمینه بود که هنوز مشخص نیست چه عواقبی در انتظار فوتبال کشورمان است، ضمن اینکه نتوانست مربی خوبی برای فوتبال کشورمان باشد.
نیازی به بیکیفیتها نداریم
وی با اشاره به این موضوع که جذب بازیکن باکیفیت باعث بالا رفتن سطح فوتبال ایران میشود، تصریح کرد: اگر بازیکنی جذب کنید که از لحاظ اقتصادی به فوتبال کشورمان کمک میکند، قطعاً میتوانیم شاهد پیشرفت باشیم ولی با آمدن کسانی که کیفیت مناسبی ندارند، فوتبال کشور سودی نمیبرد. اگر قرار است مشکلات اقتصادی و پروندههای جدید شکایت از باشگاهها در فیفا و AFC مفتوح شود، بهتر است از قید جذب خارجیها بگذریم.
بیشتر بخوانید:
درهای این فوتبال را به روی خارجیهای باکیفیت باز کنید
قوانین جدید برای ورود بازیکنان و مربیان خارجی به فوتبال ایران
ایجنتها اهلیت داشته باشند
حاج رضایی با اشاره به اینکه حضور ایجنتها در فوتبال ایران مسئلهای غیرقابل انکار و لازم است، خاطرنشان کرد: متأسفانه در ایران افراد به راحتی شغل ایجنتی را به دست میآورند اما در خارج از کشور هرگز اینگونه نیست. چنین افرادی میتوانند دارای پایگاه اجتماعی شوند و به شرطی که اهلیت داشته باشند و اگر تخلفی صورت میگیرد، باید پروانه کار آنها لغو شود. همانند مشاغل مختلفی نظیر آژانس املاک که به راحتی فرد با تخلف کارش را از دست میدهد. باشگاههای بزرگ در دنیا در کشورهای مختلف نمایندگی دارند و استعدادیابیهای خوبی صورت میگیرد. در ایران هم نباید سهل و آسان شغل ایجنتی داده شود. بیشتر افرادی که در این زمینه فعالیت میکنند، فاقد تحصیلات و صداقت هستند.
زیر سؤال رفتن شرافت صنفی
وی ادامه داد: در یکی از باشگاهها حضور داشتم. بازیکنی آوردند که به گفته معرفش تنها میتوانست ۲۰ دقیقه آخر مسابقه را بازی کند. خواستار آن شدم تا از این بازیکن تست پزشکی گرفته شود. در روزی که پای قرارداد نشستند، از من هم دعوت شد و در آنجا گفتم نباید پول ۹۰ دقیقهای به بازیکن ۲۰ دقیقهای بدهند. مشخص شد که بازیکن عمل جراحی مینیسک پا انجام داده و قرارداد منعقد نشد. من از فدراسیون جدید فوتبال متوقع نیستم چون آنها نیاز به زمان دارند تا در کارشان جا بیفتند اما خیلیها میخواهند از مسیر میانبر به پول برسند و طبعاً شرافت صنفی خود را زیر سؤال میبرند. البته همه اینگونه نیستند ولی آنهایی که متخلف بودند و من آنها را میشناسم، رفتارهای منزجرکننده و مشمئزکننده دارند.
موانع بازدارنده مقابل استعدادها
حاج رضایی یادآور شد: سالها قبل فردی را میشناختم که با یک دفترچه تلفن و یک گوشی همراه در سال چند صد میلیون پول به جیب میزد. مجموعه چنین افرادی آسیب جدی به فوتبال میزنند. این افراد باعث زمینگیر شدن این ورزش پرطرفدار میشوند. ما در داخل کشور هم بازیکنان زیادی داریم که در اختیار دلالها هستند و اجازه انتقال به باشگاه دلخواه خود را ندارند. اگر این موارد حل نشود، مضحک است که سراغ مباحث فنی برویم. باید بحث دلالیسم و کانالهای آلوده پالایش شود تا شاهد آن شویم که فوتبال حرکتی رو به جلو پیدا کند. استعدادهای فراوانی داریم که موانع بازدارنده در مقابلشان است و باید جلوی آسیب به فوتبال گرفته شود.
انتهای پیام/۴۰۴۸/
انتهای پیام/