برنامه موفقیتآمیز چین پانداها را نجات داد
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از تلگراف، اداره جنگلبانی چین، تازهترین گزارش خود را درباره وضع کنونی پانداهای غولپیکر در این کشور منتشر کرد. به گفته چن فنگوش، رییس این اداره، این دوره از اجرای «برنامه حفظ پاندا» با موفقیت به پایان رسیده و بر شمار این نوع خرسهای بزرگ افزوده شده است.
چین از سال ۲۰۰۳، ۶۷ منطقه ویژه را برای زندگی و تولید مثل این جانوران عظیمالجثه اختصاص داده است. این رقم با احتساب ۲۷ منطقه حفاظتی جدید است که چندی پیش دایر شد.
پانداها در ردهبندی سازمان WWF (صندوق جهانی حفاظت از محیط زیست) در گروه حیواناتی قرار داشتند که بیش از سایر جانوران در معرض خطر انقراض بودند. فولکر هومس، مسئول دفتر این سازمان در آلمان، از افزایش تعداد این خرسهای سفید و سیاه در چین ابراز خشنودی کرد و گفت: «نجات خرسهای پاندا برای چین، به یک وظیفه ملی تبدیل شده است».
چین از سالهای دهه ۱۹۷۰، مناطقی ویژه برای تولید مثل این حیوانات، موسوم به «ایستگاه تولید مثل» دایر کرده است. در حال حاضر بیش از ۲۰۰ پاندا در این محدودهها نگهداری میشوند. البته سال گذشته، تعدادی از این پانداها بر اثر شیوع ویروسی کشنده، از بین رفتند.
خطراتی که هنوز خرسها را تهدید میکند
خرس پاندا که در چین نماد صلح است، اغلب در کوهها و جنگلهای جنوب غربی و اکثراً در ایالت سیچوان این کشور زندگی میکند. محدوده زیستی پانداها در این منطقه، مساحتی بالغ بر ۲/۶ میلیون هکتار است.
بنا بر آمار رسمی، یکچهارم این منطقه در حوزه حفاظتی اداره جنگلبانی چین قرار ندارد. به گفته چن فنگوش، بیش از ۲۲۳ پاندای بزرگ که در این منطقه زندگی میکنند، هر لحظه با خطرهای جدی روبهرو هستند. از جمله ریلهای راهآهن و جادههای پر ترددی که از میان این منطقه میگذرند و همچنین شهرکهای بزرگ و کوچکی که با قطع درختان تنومند جنگلهای انبوه منطقه ساخته میشوند.
او در این باره میگوید: «در این منطقه یک تضاد اساسی میان حفظ محیط زیست پانداها و منافع اقتصادی این خطه وجود دارد».
از نظر چن فنگوش این خطرهای مشخص عبارتند از: ۳۱۹ مجتمع تصفیه آب و آبرسانی و سد، ۱۳۳۹ کیلومتر جاده، ۲۶۷ کیلومتر کابل انتقال برق فشار قوی، ۹۸۴ شهرک، ۴۷۹ معدن و ۲۵ حوزه جلب گردشگر.
نخستین سرشماری پانداها در چین، در سالهای دهه ۱۹۷۰ آغاز شد و واپسین آن در سال ۲۰۱۱ صورت گرفت که ۳ سال به طول انجامید.
انتهای پیام/