کسی به یزدانی ایرادهای فنیاش را نگفته است/ کشتیگیران در بدنسازی و مسائل فنی ایراد داشتند
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، پرونده کشتی ایران در حالی در بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو به پایان رسید که سهم تیم ملی کشتی آزاد یک مدال نقره حسن یزدانی و یک مدال برنز امیرحسین زارع بود. تیم ملی کشتی آزاد که با ترکیب کامل در این رقابتها حاضر شده بود، نتوانست انتظارات را برآورده کند و در شرایطی که کشتی آزاد ایران میتوانست در صدر رشتههای المپیکی قرار بگیرد، در این دوره سقوط آزاد داشت. به گفته اهالی کشتی دو ضعف بزرگ تیم ملی در جریان این رقابتها، بدنسازی ضعیف کشتیگیران و مربیگری نادرست تیم ملی بود که منجر به کسب چنین نتیجهای شد. اهالی کشتی معتقدند کشتیگیران بدنهای بیرمقی داشتند و این به خاطر بدنسازی ضعیف آنها بوده است. اکبر فلاح در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره عملکرد تیم ملی و چرایی کسب چنین نتایجی در این رقابتها صحبت کرده که به شرح زیر است:
نسبت به گذشته عملکرد ضعیفی داشتیم
اکبر فلاح در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره عملکرد کشتی ایران در مسابقات المپیک توکیو گفت: ابتدا باید به کشتیگیران و اعضای کادرفنی تبریک بگویم کشتی ایران در این رقابتها ۴ مدال کسب کرد. دو مدال در کشتی فرنگی و دو مدال در آزاد به دست آمد و جای خوشحالی دارد که تیم ملی با دست خالی به ایران باز نگشت. اما با این حال انتظار از کشتی بیشتر از این حرفها بود. ۱۱ ملیپوش در این رقابتها به میدان رفتند. ۱۰ مربی و سرپرست تیم همراه بودند. از چنین کاروان پرباری انتظار مدال بیشتری میرفت که متاسفانه محقق نشد. در المپیک ۲۰۱۲ لندن کشتی ایران صاحب ۶ مدال شد. مدال طلای آن در بخش کشتی فرنگی گرفته شد و هنوز سرمربیای که در لندن هدایت تیم را بر عهده داشته در این دوره از المپیک هم مربیگری کرده است. بنابراین اگر بخواهیم نسبت به دوره گذشته مقایسه کنیم، عملکرد ضعیفتری داشتیم. در کشتی آزاد هم شرایط به همین صورت است. ما در دوره قبلی سه مدال طلا، نقره و برنز داشتیم که الان تنها مدال نقره و برنز را در اختیار داریم. این نشان میدهد که عملکرد تیم نسبت به دوره گذشته افت کرده است.
مشکل کشتیگیران بدنسازی و ایرادهای فنی بود
مربی کشتی آزاد دلیل کسب نتایج ضعیف تیم ملی در این دوره از المپیک را ایرادهای تاکتیکی تیم دانست و گفت: به نظرم تنها مشکل تیم ملی بدنسازی نبود، بلکه کشتیگیران به لحاظ تاکتیکی و روحی هم دارای ایراداتی بودند که بهراحتی فرصت کسب مدالآوری را از دست دادند. این عملکرد نشان میدهد که کشتیگیران هنوز روح المپیکی نداشتند وگرنه در این میدان بزرگ به این راحتی فرصتسوزی نمیکردند. کسانی که همراه تیم ملی در المپیک حضور داشتند از قهرمانان گذشته بودند که خودشان در این میدانها مدالآوری کرده بودند، اما نتوانستند کاری از پیش ببرند. به نظرم الان باید اعضای کادر فنی نسبت به عملکرد خود پاسخگو باشند و پیشکسوتان هم نظرات خود را مطرح کنند. الان کسی نمیگوید کادر فنی تغییر کند، بلکه آنها باید اشتباهات خود را بپذیرند و راه چارهای برای آن بیندیشد. صحبتهای هم که کارشناسان و پیشکسوتان کشتی مطرح میکنند بهعنوان انتقاد در نظر نگیرند. کسی با کسی دشمنی ندارد، بلکه همه هدفها ما کمک به کشتی ایران است.
باید قانونمندی در فدراسیون اجرا شود
فلاح تاکید کرد: به نظرم با تغییر سرمربی و رئیس فدراسیون اتفاقی نمیافتد. باید طرز فکرها در این فدراسیون تغییر کند. این تصور که اگر انتقادی صورت میگیرد به این خاطر است که آنها دشمن فدراسیون فعلی هستند اصلاً درست نیست. طرز فکرها باید قانونمند باشد. در نحوه انتخابی تیم ملی باید قانونمندی رعایت شود وقتی انتخابی برگزار نمیشود و مشخص نیست کشتیگیر یا مربی چگونه انتخاب میشود، مربیان سازنده که کشتیگیران قابلقبولی مثل محمدرضا گرایی را تربیت کردهاند باید در بدنه کشتی حضور داشته باشند. وقتی انتخابی تیم ملی برگزار نشود ما به راحتی پشتوانههای خود را هم از دست میدهیم.
بیشتر بخوانید:
تیلور دو بار یزدانی را غافلگیر کرد/ برای ناکامی کشتی آزاد دنبال مقصر نباشیم
زارع به مدال رسید اما ایرادهای زیادی دارد
وی عنوان کرد: در وزن ۱۲۵ کیلوگرم اگرچه امیرحسین زارع کشتیگیر ما موفق به کسب مدال برنز شد، اما ایرادهای زیادی هم داشت. یک اتفاق بزرگ است که چنین کشتیگیری با این سن کم در میدان المپیک به مدال برسد. اما نباید چشمانمان را روی ایرادهای او ببندیم. کشتیگیری که نمیتواند خیمه بزند یا زیر بگیرد در مسابقات بعدی موفق به کسب نتیجه نمیشود. در کشتی سنگین وزن تنها راه امتیاز گرفتن هل دادن حریف به بیرون نیست، بلکه یک کشتیگیر باید همه فنون کشتی را بلد باشد. اگر او توانست در این مسابقه با هل دادن به بیرون امتیاز بگیرد و در نهایت برنده شود، این اتفاق تنها یک بار میافتد و در مسابقات بعدی قطعاً دیگر نتیجه نمیگیرد. بنابراین ما باید روی ایرادهای کشتیگیران کار کنیم و آنها را برای مسابقات بعد آمادهتر کنیم.
مربیان خودشان سراسر استرس بودند
فلاح در پاسخ به این سوال که آیا هدایت مربیان دارای ایراد بود یا خیر، عنوان کرد: من ارزیابیای که از عملکرد مربیان داشتم و آنها را کنار تشک میدیدم این بود که سراسر استرس بودند. آنها خودشان آمادگی این مسابقات را نداشتند و زمانی که یک مربی نمیتواند بر استرس خود غلبه کند، مسلما نمیتواند آرامش را به کشتیگیر القا کند. البته که وقتی تیم مقام نیاورد مقصر اصلی مربی است و بخشی از این استرس طبیعی خواهد بود. زمانی که محمد بنا در المپیک لندن موفق به کسب سه مدال طلا شد، چهار سال بعد از آن در المپیک ریو نتوانست آن نتیجه درخشان را تکرار کند و دیدیم که در همان ریو از عملکرد خودش ناراضی بود و گریه کرد. چون خودش را مقصر عملکرد تیم ملی در میدان المپیک میدانسته است. بنابراین نیاز است که مربی در وهله اول قبول کند که ناموفق عمل کرده همانطور که اگر تیم نتیجه بگیرد و موفق شود خودش را در این موفقیت سهیم میداند در شکستها و ناکامیها هم باید آن را بپذیرد.
یزدانی به اشتباه فردی خود باخت
مربی کشتی آزاد همچنین در مورد عملکرد حسن یزدانی گفت: یزدانی در المپیک قبلی در ثانیههای آخر حریف خودش را برد و توانست به مدال طلا برسد. او در واقع رنگ مدال خود را در ثانیههای آخر تغییر داد. اما در این دوره المپیک فراموش کرده بود که ثانیههای آخر چقدر اهمیت زیادی دارند. یک اشتباه فردی انجام داد و فکر کرد که کشتی به پایان رسیده است، بنابراین گارد خود را باز نگه داشت. در واقع اشتباهی شخصی کرد تا رنگ مدالش در ثانیههای آخر تغییر کند. اگر او تمرکزش را بالا برده بود و توانسته بود خودش را جمع و جور کند قطعاً این اتفاق نمیافتاد. وقتی کشتیگیر اشتباه فردی انجام میدهد مقصر مربی نیست. اما نکتهای که نباید در مورد حسن یزدانی فراموش کنیم این است که او در این چند سال اخیر چون موفق عمل کرده و مدال کسب کرده است، کسی ایرادهای فنی که دارد را به او گوشزد نکرده است. قطعاً اگر ایرادهای فنی حسن یزدانی برطرف شود و یک فن دیگر را هم اضافه کند، میتواند در مقابل حریف آمریکایی خود پیروز میدان شود و مدالهای بعدی خود را در المپیکهای پیش رو تکرار کند.
سوریان باید در مدیریت کشتی فعال باشد
فلاح با بیان اینکه در کسب نتایج کشتی ایران در میدان المپیک همه مقصر هستند، اظهار کرد: به نظرم تمامی فدراسیون اعم از سرمربی، رئیس، نایب رئیس و حتی مدیر تیم ملی هم در کسب چنین نتایجی مقصر است. اما این به این معنی نیست که آنها باید عوض شوند، بلکه باید ایرادها را برطرف کنند. نحوه انتخابی باید درست انجام شود تا در مسابقات بعدی مشکل ایجاد نشود. نحوه انتخابی باید در همه قسمتهای فدراسیون به درستی انجام شود. از راس فدراسیون تا انتخاب سرمربی یک فرایند درست طی شود. حمید سوریان یکی از مفاخر کشتی ایران است، او ۷ مدال در کارنامه خود دارد که یک افتخار بزرگی است. سوریان در یکی دو سال اخیر در بخش مدیریتی مشغول به فعالیت است، اما من از او مدیریتی ندیدم در حالی که او باید وارد جامعه کشتی شود و نظرات خودش را مطرح کند. همانطور که رئیس اتحادیه جهانی کشتی هم مطرح کرد سوریان باید در بخش مدیریتی خود را فعال نشان بدهد. صرف اینکه یکی از مفاخر کشتی ایران بوده و در مسابقات مختلف مدالآوری کرده نمیتواند به کشتی ایران کمک کند. او از خانواده کشتی است و باید نظرات خودش را مطرح کند و در بخش مدیریتی فعالتر شود تا بتوانیم در آینده نتایج بهتری کسب کنیم.
انتهای پیام/۴۰۵۷/پ
انتهای پیام/