دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حاج‌رضایی:

چه کمک فرهنگی به فوتبالیست‌ها کرده‌ایم که این‌گونه استنطاق‌شان می‌کنیم/ کارشناسان آلمانی هم می‌دانند فوتبال ایران مشکل فرهنگی دارد

کارشناس فرهنگی فوتبال ایران گفت: به فوتبالیست‌های مطرح خود چه کمک فرهنگی کرده‌ایم که امروز این‌گونه آنها را استنطاق می‌کنیم.
کد خبر : 59877

امیر حاج‌رضایی بدون آنکه نامی از سوشا مکانی ببرد با اشاره به مشکلات فرهنگی فوتبالیست‌های ایرانی در گفتگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری آنا، ضمن بیان مطلب فوق اظهارداشت: «سال 2006 چند روز پس از قهرمانی ایتالیا در جام جهانی به آلمان رفتم تا یکی از کارهای شخصی ام را انجام دهم. در این سفر فرصتی پیش آمد با چند کارشناس فوتبال آلمان که بازی‌های تیم ملی را دید‌ه بودند، صحبتی داشته باشم. چکیده کلام آنها یک خط هم نمی‌شود. «فوتبال ایران مشکل فرهنگی دارد.» ما بدون برطرف کردن مشکلات فرهنگی که داریم ، نمی‌توانیم رشد کنیم و پیشرفتی داشته باشیم.»


وی ادامه داد: «از آلمان که به ایران آمدم درباره مسائلی که در این کشور به آن رسیده بودم، تحقیقات مفصلی انجام دادم و به این نتیجه رسیدم که باید کار فرهنگی زیادی توسط باشگاه‌های فوتبال ایران روی بازیکنان خود صورت بگیرد تا آنها اسیر ناهنجاری‌های اجتماعی نشوند. هر چند هر چه گفتم آن طور که باید و شاید گوش شنوایی را شاهد نبودم. مطمئن هستم ما بدون حل و کاهش معضلات فرهنگی نمی‌توانیم پیشرفتی در رفع مشکلات اخلاقی بازیکنان خود داشته باشیم. متاسفانه مشابه اتفاقی که امروز برای یکی از بهترین فوتبالیست‌های ایران رخ داده را اگر اغراق نکنم تقریبا هروز می‌بینم و می‌شنوم. این پایان فوتبالی است که بهترین تفریح و پرطرفدارترین ورزش ماست.»


کارشناس فرهنگی فوتبال ایران خاطرنشان کرد:«چنین معضلی با انتخاب بهترین بازیکن اخلاق برطرف نمی‌شود چون این کار ، خیلی کار دم دستی است. البته مسائل فرهنگی باید زیرنظر فدراسیون فوتبال حل شود اما آیا کمک لازم به این نهاد مهم در این باره می‌شود. ادبیات مدیران باشگاه‌ها و مربیان فوتبال ما پس از یک باخت چگونه تغییر می‌کند. آیا داور انسان نیست که دچار اشتباه نشود. البته من کاری به استثناها ندارم. فوتبال ما به سمتی می‌‌رود که فرجام خوبی ندارد. حالا کمیته انضباطی هر چه قدر هم تنبیه کند. تجربه ثابت کرده که چنین برخوردهایی دردی را دوا نمی‌کند.»


حاج‌رضایی مدیریت حاکم بر فوتبال ایران را عامل ناکامی فوتبال ایران می‌داند و در ادامه گفت:«ما با دو نوع مدیریت در فوتبال کشور روبه‌رو هستیم؛ حاکمیت لمپنیسم و فوتبال نتیجه گرا. این درست است که باشگاه‌ها تلاش می‌کنند و حداکثر سعی خود را می‌کنند تا پیروز شوند. البته که میل به پیروزی بسیار خوب است اما تحت هر شرایطی پیروز شدن معنا و مفهومی در فوتبال روز دنیا ندارد. ما نباید برای رسیدن به سه امتیاز چیزهای مهم‌تری را از دست بدهیم.»


وی افزود: «در مورد بازیکنان متخلف هم مدیریت حاکم بر فوتبال مقصر است. آنهایی که اخلاق را لگدکوب می‌کنند چرا نباید فوتبال برنامه‌محور را بیاموزند. البته من باز هم اشاره کنم که نباید استثناها را فراموش کنیم و هستند کسانی که فوتبال شریف و با اخلاقی را ارائه می‌دهند. باید بگویم که اتفاقات تلخ فوتبال ایران این روزها مرا متاثر می‌کند اما باعث تعجبم نمی‌شود. دلیلش این است که من با این سن و سال اینقدر از این قبیل اتفاقات دیده‌ام که دیگر تعجب نمی‌کنم.»


کارشناس فرهنگی فوتبال ایران یادآورشد: «فوتبالیست‌های مطرح ما باید این نکته را در نظر بگیرند که یکایک رفتارهای آنها توسط مردم دیده می‌شود. آنها الگوی جامعه هستند و باید به گونه‌ای در انظار عمومی رفتار کنند که کسی از شیوه برخورد آنها برداشت بدی نداشته باشد. مردم انتظار دیگری از آنها دارند چرا که در خلوت‌شان نیستند ولی باز هم شاهد پرخاش‌گری‌ها و رفتارهایی هستیم که برای جامعه مناسب نیست. کار فرهنگی با پلاکارد، دادن بیانیه و اهدای جایزه بازیکن اخلاق به نتیجه نمی‌رسد. از قدیم گفته‌اند به عمل کار برآید به سخندانی نیست.»


حاج‌رضایی با اشاره به سرمایه‌سوزی‌هایی که پیش از این بارها در فوتبال ایران رخ داده‌ است، بیان داشت: «معتقدم تنبیه و تشویق هر دو در کنار هم جواب می‌دهد. باید از جهت فکری به بازیکنان مطرح ما کمک شود تا اسیر هیجانات کاذب نشوند. ما پیش از این با از دست دادن امثال مجاهد خضیراوی‌ها چوب اشتباهات خود را خورده‌ایم. امروز هم باید به بازیکنی که دچار مشکل شده کمک کنیم. فوتبال ورزش پردرآمدی است. در تمام دنیا به فوتبالیست‌ها پول خوبی می‌دهند. ما باید با برگزاری کلاس‌های آموزشی که توسط خود باشگاه‌ها برگزار می‌شود ظرفیت بازیکنان را بالا ببریم تا بدانند چگونه در ماشین آخرین مدل و خانه خوبی که دارند، زندگی‌شان را جلو ببرند و اسیر حواشی مال زیادی که به دست می‌آورند، نشوند.»


وی ادامه داد: «مادامی که ظرفیت فرهنگی بازیکنان ما پایین بماند و آنها ندانند با پول زیادی که دارند چگونه برخورد کنند، دردی از فوتبال ایران دوا نمی‌شود. اگر کلینیک‌های فرهنگی داشته باشیم خیلی بهتر هم نتیجه می‌گیریم. هر چند این طرز تفکر خیلی ایده‌آلیستی به نظر می‌رسد اما برای سازگار کردن فوتبالیست‌های‌مان باید به آنها آموزش دهیم. قبول دارم جوان نیازهایی دارد که باید آنها را برطرف کند ولی در چارچوب مشخص و مطابق آنچه قانون کشور به او اجازه می‌دهد. امروزه ازدواج خیلی از جوان‌ها به خاطر مسائل مالی به تاخیر افتاده است. فوتبالیست‌ها که در رفاه هستند. از لحاظ فرهنگی آنها را به کمال برسانیم تا راه درست را بروند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب