دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 مرداد 1400 - 10:00
احسان مهاجر شجاعی در گفت‌وگو با آنا:

حاضرم با هزینه شخصی‌ از دوومیدانی‌کاران تست دوپینگ بگیرم!/ آقایان تا الان کجا بودند که می‌گویند ظرفیت ورزش ایران همین اندازه است؟!

به اسطوره‌سازی در ورزش عادت کردیم/وقت خداحافظی حدادی رسیده استدبیر اسبق دوومیدانی ایران گفت: آقایان پول بیت‌المال را نابود کردند و پس از آن می‌گویند توان ورزش ما همین‌ اندازه است! چرا باید ورزش ایران چنین توان اندکی داشته باشد.
کد خبر : 598603
احسان حدادی



به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، دوومیدانی ایران با سه نماینده در المپیک توکیو حاضر شد و در شرایطی که برای احسان حدادی و حسن تفتیان هزینه‌های زیادی متحمل شدند تا نتیجه قابل قبولی کسب کنند، اما هر دو نماینده ایران در میدان المپیک بسیار ضعیف کار کردند. البته غیر از این دو نفر، مهدی پیرجهان هم دیگر نماینده ایران بود که متأسفانه به دلیل تست کرونا این مسابقات بزرگ را از دست داد. نماینده بانوان این دوره از المپیک، فرزانه فصیحی بود. او با سهمیه یونیورسالیتی به المپیک راه پیدا کرد و در حالی که انتقادهای زیادی به او شد، مبنی بر اینکه بهتر بود دوومیدانی که رکورددار پرش طول در ایران است و سن و سال کمتری هم دارد در المپیک به میدان برود؛ با این حال فصیحی نمایش ضعیفی ارائه داد اما در فضای مجازی از او قهرمان‌سازی زیادی کردند در حالی که فصیحی حتی رکورد شخصی خودش را هم در میدان المپیک ثبت نکرد! خبرنگار آنا با احسان مهاجر شجاعی در مورد شرایط دوومیدانی ایران صحبت کرده که به شرح زیر است:


احسان مهاجر شجاعی درباره عملکرد دوومیدانی در بازی‌های المپیک گفت: متأسفانه دوومیدانی ایران در میدان المپیک ضعیف‌ترین نتیجه را رقم زد. زمانی که من به عنوان دبیر فدراسیون مشغول به فعالیت بودم، سازماندهی گسترده‌ای در فدراسیون به وجود آوردیم تا نتیجه‌اش چنین عملکرد ضعیفی نشود. برخی از ورزشکاران از این شرایط فدراسیون سوءاستفاده می‌کنند. رئیس فدراسیونی که نمی‌داند هزینه مسابقات جایزه بزرگ یا المپیک بر عهده کشور میزبان است، شرایطی را به وجود می‌آورد که ورزشکار از آن سوءاستفاده کند. معلوم است خیلی از ورزشکاران نمی‌خواهند احسان مهاجر در رأس کار باشد چرا که من در مسابقات مختلفی شرکت کردم و می‌دانم هزینه حضور در این رقابت‌ها به چه صورت است. امثال این آقایان اجازه نمی‌دهند افرادی مثل من در رأس کار باشند، چرا که جلوی خیلی از بریز و بپاش‌ها را می‌گیریم.


حاضرم با هزینه شخصی‌ از ورزشکاران تست دوپینگ بگیرم


وی افزود: مربی که تست دوپینگ شاگردش مثبت اعلام می‌شود و به دنبال قلیان و این مسائل است، چرا باید همچنان در رأس کار حضور داشته باشد؟ من حاضرم با هزینه شخصی خودم از ورزشکاران تست دوپینگ بگیرم تا خیلی از مسائل روشن شود؛ کاری که در گذشته انجام می‌شد اما رخنه کردن برخی افراد باعث شد تا دیگر اجازه انجام این کار داده نشود. در دور اول انتخابات فدراسیون دوومیدانی افرادی که به عنوان نامزد برای ریاست فدراسیون اقدام کرده بودند، عملاً هیچ برنامه‌ای نداشتند و تنها به خاطره‌گویی می‌پرداختند. برخی رؤسای هیئت‌ها هم تنها به دنبال منافع خودشان هستند و در واقع نان به نرخ روز خور محسوب می‌شوند. این افراد دنبال رئیسی هستند که آنها را به سفر ببرد یا امکاناتی به او بدهد.


بیشتر بخوانید:


هیاهوی فرزانه فصیحی و هزینه‌های دلاری احسان حدادی برای هیچ


بهانه‌های تمام‌نشدنی احسان حدادی/ اولویت حضور در المپیک با کدام مربی است؟


صالحی امیری کجای ورزش بوده که می‌گوید ظرفیت ورزش همین قدر است؟!


دبیر اسبق فدراسیون دوومیدانی عنوان کرد: من سؤالم از آقای صالحی امیری رئیس فدراسیون کمیته ملی المپیک این است که او کجای ورزش ایران بوده که الان می‌گوید ظرفیت ورزش ایران همین‌قدر است یا سلطانی‌فر به عنوان وزیر ورزش و جوانان کجا بوده است که مدعی است ظرفیت ورزش قهرمانی در بازی‌های المپیک همین قدر است. آنها پول بیت‌المال را نابود کردند و پس از آن می‌گویند توان ما همین است. چرا باید ورزش ایران چنین توان اندکی داشته باشد. در گذشته گودرزی به عنوان وزیر ورزش مقابل خیلی از اتفاقات ایستاد اما متأسفانه اجازه ندادند او کارش را ادامه دهد. رئیس ورزش باید چند آیتم مهم داشته باشد. یکی از آنها تحصیلات است، دیگری سابقه اجرایی و پس از آن اینکه از خانواده آن رشته ورزشی باشد. ما الان می‌بینیم که افراد زیادی هستند که چنین شرایطی دارند اما بیرون از گود هستند. به جای آن نفراتی در رأس کار قرار گرفته‌اند که هیچ شناختی از ورزش ندارند.


حاضرم با هزینه شخصی‌ از دوومیدانی‌کاران تست دوپینگ بگیرم!/ آقایان تا الان کجا بودند که می‌گوید ظرفیت ورزش ایران هم‌قدر است؟!


رئیس کمیته استعدادیابی چند شاگرد برای المپیک تربیت کرده است؟


مهاجر اظهار کرد: الان آقایانی که در فدراسیون مشغولند چه افرادی هستند؟ در حال حاضر دبیر فدراسیون دوومیدانی فردی به نام رضایی است که هم دبیر فدراسیون است، هم مربی و هم رئیس هیئت بوده، هم‌اکنون هم مشغول تحصیل در مقطع فوق لیسانس است یا رئیس فدراسیون آقای هاشم صیامی چه کسی بوده و کجای دوومیدانی ایران حضور داشته است؟ هم‌اکنون رئیس کمیته استعدادیابی فدراسیون فردی به نام سپهوند است که اسپانسر فدراسیون از او حمایت می‌کند. سؤال من از آقای سپهوند این است که تاکنون چند شاگرد در سطح المپیک تربیت کرده است؟ چرا فردی مثل مهدی پیرجهان که یکی از استعدادهای دوومیدانی ایران است باید فرصت حضور در این رقابت‌ها را از دست بدهد؟! چه دلیلی دارد که پیش از برگزاری المپیک مسابقات لیگ برگزار شود که در نهایت باعث شد دوومیدانی‌کاران ایران به خاطر کرونا این میدان بزرگ را از دست بدهد!


آقایان پشت افرادی که خود را برند کردند پنهان نشوند


کارشناس دوومیدانی کشورمان در ادامه خاطرنشان کرد: متأسفانه این مشکلات در ورزش ایران رخنه کرده است و امیدوارم رئیس جمهور جلوی این مسائل را بگیرد و آن را اصلاح کند. البته درست کردن این شرایط حداقل هفت تا هشت سال زمان می‌برد. من بارها گفته‌ام که تیم ملی بزرگسالان ما باید تعطیل شود و برای اینکه بتوانیم شرایط دوومیدانی را بهبود بخشیم، باید از رده پایه شروع کنیم. هزینه کردن برای یکسری از افراد که خودشان آنها را برند کرده‌اند باید تمام شود. نباید این آقایان پشت این نفرات قایم شوند. هزینه برای تیم ملی بزرگسالان باید در حد معقول باشد و عمده کار فدراسیون روی رده‌های پایه و استعدادیابی باشد. هر چند که مدعی هستند این کار را انجام می‌دهند اما در کجای دنیا به صورت مجازی فرم استعدادیابی برای مردم ارسال می‌شود و پس از آن مدعی می‌شوند که استعدادیابی انجام داده‌ایم.


حاضرم با هزینه شخصی‌ از دوومیدانی‌کاران تست دوپینگ بگیرم!/ آقایان تا الان کجا بودند که می‌گوید ظرفیت ورزش ایران هم‌قدر است؟!


وقت خداحافظی حدادی رسیده است


مهاجر همچنین در مورد وضعیت احسان حدادی گفت: به نظرم وقت آن رسیده که حدادی از دوومیدانی خداحافظی کند. او چهار دوره مدال قهرمانی آسیا را کسب کرده و در المپیک لندن هم موفق به کسب مدال نقره شد اما در المپیک ریو و توکیو نتوانست انتظارات را برآورده کند. البته من معتقدم سیستم مدیریتی نادرست چنین شرایطی را به وجود آورده است. برای امثال افرادی مثل احسان حدادی یا حسن تفتیان هزینه شده و تجربه زیادی دارند. باید شرایطی فراهم می‌شد که از این ورزشکاران، مربی یا مدیر ساخته می‌شد تا بتوانند در آینده از آنها استفاده کنند. به جای اینکه مربیان درجه چندم به دوومیدانی ایران می‌آوردند که فقط پول زیادی می‌گیرند، از همین قهرمانان گذشته استفاده می‌کردند. متأسفانه ورزشکارسالاری در ایران بیشتر از همه به خود ورزشکار آسیب می‌زند. از طرف دیگر ما مدیرانی در رأس ورزش داریم که از خانواده این رشته نیستند و به لحاظ علم مدیریت در سطح بالایی قرار ندارند. این افراد باعث می‌شوند که ورزشکار برای آنها تعیین تکلیف کند.


بیشتر بخوانید:


دلارهای سبز در جیب مربیان بی‌کیفیت خارجی برای دوومیدانی‌کاران


حدادی با خار پاشنه رفت با دیسک کمر برگشت!


به اسطوره‌سازی در ورزش عادت کرده‌ایم


وی عنوان کرد: در همه کشورهای دنیا انتخابی تیم ملی برگزار می‌شود اما در ایران شرایط به گونه‌ای است که اگر به یک ورزشکار بگوییم در انتخابی شرکت کن، ناراحت می‌شود. در گذشته من زمانی که دبیر فدراسیون بودم، برگزاری انتخابی را در رأس کار قرار دادم. خاطرم هست آن موقع محمد صمیمی در انتخابی شرکت نکرد و حتی از این موضوع ناراحت هم شد. به جای او محمود برادرش در انتخابی حاضر شد و در همان سال اولین مدال قهرمانی آسیا را گرفت. انتخابی تیم ملی برای همه ورزشکاران در هر سطح و جایگاهی که دارند،‌الزامی است اما متأسفانه در ورزش، به اسطوره‌سازی عادت کرده‌ایم و به همین خاطر تا اسم برگزاری انتخابی مطرح می‌شود، برخی می‌گویند چرا باید فلان ورزشکار در انتخابی شرکت کند. در صورتی که در کشورهای دیگر هیچ تفاوتی بین افراد نیست. من دلم برای دوومیدانی ایران می‌سوزد و از طرف دیگر برای فردی مثل احسان حدادی هم بسیار ناراحتم. او افتخارات زیادی به دست آورده است. ای کاش در ورزش ایران این فرهنگ باب می‌شد که ورزشکار در زمان اوج خداحافظی کند تا افتخارات دیگرش را تحت شعار قرار ندهد.


حاضرم با هزینه شخصی‌ از دوومیدانی‌کاران تست دوپینگ بگیرم!/ آقایان تا الان کجا بودند که می‌گوید ظرفیت ورزش ایران هم‌قدر است؟!


برای تیم ملی بزرگسالان دیگر نباید هزینه کرد


مهاجر در پاسخ به این سؤال که دوومیدانی برای المپیک بعدی باید چه برنامه‌هایی را پیش رو داشته باشد؟ اظهار کرد: اگر در المپیک بعدی شرایط به همین صورت باشد ما دیگر حتی شانس کسب سهمیه را هم نداریم. به نظرم از همین حالا باید روی رده‌های پایه کار کنیم و تمام سرمایه‌گذاری فدراسیون برای این رده باشد. در کنار آن برای تیم ملی بزرگسالان هم هزینه معقولی در نظر گرفته شود. به نظرم وزیر جدید ورزش باید فکری به حال ریاست فدراسیون‌های ورزشی کند. ابتدا باید وزیری روی کار بیاید که خودش ورزشی باشد تا بتواند تصمیمات درست بگیرد. در حال حاضر افرادی هستند که سواد ورزشی و مدیریتی ندارند، اما مدال‌ها و افتخاراتی دارند. متأسفانه این افراد چون شرایط مدیریتی خوبی ندارند و به یک برند تبدیل شدند، از آن طرف با تعریف و تمجید از وزیر و رئیس کمیته ملی المپیک در بدنه کار قرار می‌گیرد. افرادی هم به‌عنوان وزیر و رئیس کمیته ملی المپیک چون شناخته شده نیستند بنابراین با جمع کردن این افراد اطراف خودشان، به ورزش و منافع ملی لطمه می‌زنند. این افراد قطعاً صلاحیت تصمیم‌گیری برای ورزش ایران را ندارند و مشکل‌ساز خواهند شد. به نظرم در قدم اول باید سیستم مدیریتی اصلاح شود. در غیر این‌صورت، وضعیت ورزش همین خواهد بود. تا زمانی که اسطوره‌سازی و بت ساختن از افراد در ورزش ایران وجود دارد، وضعیت بهتر از این که نمی‌شود هیچ، قطعاً بدتر هم خواهد شد. امیدوارم در دوره جدید این مسائل اصلاح شود هر چند که نیاز به زمان زیادی دارد.


انتهای پیام/۴۰۵۷/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب