کشف مکانیسم ترمیمی جدید در مغز/ درمان تشنج ممکن میشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس، گروه تحقیقاتی دانشگاه ویرجینیا مکانیسم ترمیمی ناشناختهای را در مغز پیدا کردهاند. بر اساس یافتههای جدید، نوعی از سلولهای ایمنی به نام «میکروگلیا» فعالیتهایی فراتر از نقشهای شناختهشده خود ایفا کرده و به ترمیم سلولهای عصبی آسیبدیده کمک میکنند. این امر میتواند شرایط راه برای درمان صرع و تشنج هموار کند.
ماکروفاژها نوعی سلول ایمنی هستند که در بدن گشت میزنند تا عوامل بیماریزا، میکروبها، سلولهای سرطانی و هر عامل مضر دیگری را پیدا کنند. سپس ماکروفاژها برای حفاظت از بدن این عوامل بیماریزا را میبلعند و هضم میکنند. میکروگلیا ماکروفاژهای ساکن مغز و نخاع هستند، این سلولها نورونهای آسیبدیده و رسوب پلاکها (سلولهای خونی) را میبلعند.
حال محققان دانشگاه ویرجینیا عملکرد جدید میکروگلیاها را کشف کردهاند. این تیم با استفاده از فناوری تصویربرداری میکروسکوپ دو فوتونی، مغز موشهای مبتلا به تشنج شدید را مطالعه کرده و متوجه شدند که میکروگلیاها علاوه بر پاکسازی سلولهای عصبی آسیبدیده، آنها را ترمیم میکنند. میکروگلیاها کیسههای ریزی را در اطراف دندریتهای متورم(زائده رشته مانند سلول عصبی) تشکیل میدهند.
این کیسهها چند ساعتی در اطراف دندریتها باقی میمانند و به ترمیم آنها کمک میکنند. به گفته دانشمندان، روند ترمیم دندریتهای دارای کیسههای میکروگلیا بهتر از دندریتهایی است که کیسههای میکروگلیا ندارند.
انتهای پیام/۴۰۲۱/پ
انتهای پیام/