دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 مرداد 1400 - 00:00
آنا گزارش می‌دهد؛

زندگی با چاشنی روبات‌ها/ آدم آهنی‌ها کار انسان را راحت می‌کنند

فناوری روباتیک از سال ۱۹۴۰ تاکنون پیشرفت‌های بزرگی داشته و زندگی بشر را در حوزه‌های مختلفی تحت تأثیر قرار داده است. در این گزارش به اثرات اصلی روبات‌ها در زندگی مردم می‌پردازیم.
کد خبر : 596551
روبات



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، فناوری روباتیک برای اولین بار در سال ۱۹۴۰ به‌کار گرفته شد که طی آن شرکت «وستینگهاوس» سگی به نام اسپارکو ساخت که برای اولین بار در ساخت آن‌هم از قطعات مکانیکی و هم از قطعات الکتریکی استفاده شده بود. از آن زمان تاکنون این فناوری دستخوش تغییر و تحولات بسیاری شده و در سطح بالایی توسعه یافته است. استفاده از روبات‌ها همچنان در حال افزایش بوده و این فناوری در حوزه‌های متعددی ورود پیدا کرده است. درواقع از روبات‌های صنعتی و نظامی گرفته تا کشاورزی، پزشکی و خدماتی همگی زندگی انسان را تحت تأثیر قرار داده‌اند.




بیشتر بخوانید:


کشاورزی در دستان پرقدرت روبات‌ها/ کشاورزان به فناوری مجهز می‌شوند


فناوری روباتیک به مسجدالحرام رسید!+ فیلم




در ادامه عمده تأثیرات روبات‌ها بر زندگی انسان‌ها را بررسی می‌کنیم.


آزادسازی حجم کار


روبات‌ها به‌طور کلی کارهایی را که برای انسان یکنواخت یا سنگین است، کامل می‌کنند. هدف از ساخت ربات‌ها جایگزینی انسان نیست، بلکه رهایی آنها از خستگی در انجام بیشتر وظایف اساسی و سطح پایین است.
وظایفی مانند هماهنگی برنامه‌ها یا مدیریت مکاتبات به هوش انسانی احتیاج ندارند و به‌راحتی توسط روبات‌ها انجام می‌شوند. این کار انسان‌ها را به انجام کارهای مهم‌تر که به هوش انسانی نیاز دارد، واگذار می‌کند. درواقع وقت افراد باز می‌شود و می‌توانند روی کارهای مهم‌تر تمرکز کنند.


مقرون‌به‌صرفه و راحت


روبات‌ها می‌توانند هزینه کالاها و خدمات را کاهش دهند و این امر باعث کاهش قیمت نیروی کار می‌شود. انجام برخی از مشاغل (مانند کاشت و برداشت محصول) دشوار است و به قدرت و نیروی جسمانی زیادی احتیاج است. روبات‌ها می‌توانند همه این کارها را انجام دهند. آنها قادرند کارهای زیادی مانند کمک در کارهای مزرعه، کارگری در صنایع و کارهای دیگری که زمان زیادی می‌برد را به‌راحتی انجام دهند. بر این اساس روبات‌هایی که این وظایف را انجام می‌دهند به کاهش هزینه نیروی انسانی کمک می‌کنند.


دسترسی بهتر به کالاها و خدمات


روبات‌ها می‌توانند ده برابر بیشتر از نیروی انسانی کالا تولید کرده و خدمات ارائه کنند که این امر باعث افزایش نرخ تولید و در دسترس بودن همه‌چیز برای مردم می‌شود. به عنوان مثال اگر نیروی انسانی بتواند ۱۰ عدد کاسه درست کند، یک روبات ۱۰۰ کاسه درست می‌کند، که این کمک می‌کند دسترسی به چنین محصولی راحت‌تر شود.




بیشتر بخوانید:


فناوری روباتیک به زمین والیبال رسید+ فیلم


تحویل کالا با روبات‌های خودران




از طرف دیگر، این امر باعث کاهش هزینه ساخت کاسه و ارزان شدن قیمت کاسه‌ها می‌شود. درواقع از این طریق محصولات به تعداد زیادی در دسترس مردم قرار می‌گیرد.


تعادل در کار و زندگی شخصی


افراد در کارهای روزمره خود از روبات‌ها کمک می‌گیرند و تعادل بیشتری در کار و زندگی شخصی خود خواهند داشت. کسانی که به دلیل سیستم‌های اتوماسیون (استفاده از رایانه، روبات، هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین) شغل خود را از دست می‌دهند، می‌توانند موقعیت‌های جدیدی پیدا کرده و مهارت‌های تازه‌ای را بیاموزند. همچنین به آنها کمک می‌کند ارزش واقعی‌ای که کارمندان انسانی برای یک سازمان دارند را درک کنند.


خدمات خانگی


روبات‌ها می‌توانند در انجام کارهای منزل که باعث صرفه‌جویی در وقت و انرژی زیادی می‌شود بسیار کمک کنند. بنابراین افراد قادر خواهند بود تا روی روش‌های ارزشمندی برای گذران وقت خود تمرکز کنند. آنها همچنین به‌جای اینکه وقت خود را برای تمیز کردن و آشپزی تلف کنند، وقت آزاد زیادی برای انجام کارهایی که به آن علاقه دارند، خواهند داشت. البته این دست از روبات‌ها اکنون در برخی رستوران‌ها نیز در حال فعالیت هستند؛ برای مثال روبات‌هایی که در کافه‌ها سفارش می‌گیرند و آن را سر میز به مشتری تحویل می‌دهند، یا روبات‌های آشپز که قادرند املت، همبرگر، پیتزا و سیب‌زمینی سرخ‌کرده درست کنند.


خدمات بهداشت و درمان


وقتی صحبت از مراقبت‌های بهداشت و درمان می‌شود، روبات‌ها می‌توانند نسبت به انسان‌ها نتایج دقیق‌تری در آزمایش‌ها و تشخیص‌ها ارائه دهند. اکنون از روبات‌ها نه‌تنها در اتاق عمل بلکه در محیط‌های بالینی نیز برای پشتیبانی از کادر درمان و تقویت مراقبت از بیمار استفاده می‌شود. برای مثال در طی بیماری همه‌گیر COVID-۱۹، بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها برای طیف وسیعی از کارها ازجمله برای کمک به کاهش قرار گرفتن در معرض عوامل بیماری‌زا استقرار روبات‌ها را آغاز کردند. مشخص شده است که کارایی عملیاتی و کاهش خطر ارائه‌شده توسط فناوری روباتیک در بسیاری از حوزه‌ها ارزش دارد.




بیشتر بخوانید:


به عصر روبات‌های قاتل خوش آمدید!/ هوشمندسازی به قیمت جان بشر


روبات همه‌کاره جای نیروهای خدماتی را می‌گیرد+ فیلم




در مجموع توسعه و استفاده از فناوری روباتیک تا قبل از شیوع کرونا روند صعودی داشت. با شیوع کرونا برخی تصور کردند این روند متوقف و یا کاهش پیدا می‌کند، اما برعکس کرونا موجب شد به‌کارگیری روبات‌ها به خصوص در حوزه بهداشت و درمان افزایش پیدا کند. بسیاری از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی برای کاهش قرار گرفتن کادر درمان با مراجعین و بیماران، روبات‌هایی را مستقر کردند تا از طریق آن با آنها در تعامل باشند. و یا برای ضدعفونی سطوح و مکان‌های مختلف و همچنین تحویل کالا از روبات‌ها استفاده شد. این امر موجب شد مردم بیشتر با فناوری روباتیک و خدمات آن آشنا شوند.


انتهای پیام/۴۱۱۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب