تغییر زیستبوم فناوری با مردمی کردن اقتصاد دانشبنیان
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا، قاسم عمو عابدینی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ۰.۵ درصد از اقتصاد فعلی را سهم اقتصاد و شرکتهای دانشبنیان دانست و گفت: این رقم متعلق به ۶ هزار شرکت دانشبنیان است و با بررسیهایی که انجام شده این میزان باید به ۳۰ درصد افزایش یابد.
وی ضمن اشاره به تعداد مهاجران در مقابل نخبگان داخلی بیان کرد: در مورد نحوه حمایتهای مالی از شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای نوپا و استارت آپ، ضعیف بودیم.
رئیس مرکز پژوهش فناوریهای نوین در مهندسی علوم پزشکی دانشگاه تهران ضمن تأکید بر تغییر حکمرانی در زیستبوم گفت: اولین رویکرد، مردمی کردن اقتصاد دانشبنیان است و دومین راهبرد تحولآفرین در توسعه تأمین مالی کسبوکارهای فناور و دانشبنیان نوپا از طریق تأمین مالی مبتنی بر دارایی، مشارکت و سرمایهگذاری است.
عمو عابدینی ادامه داد: تحول در بازار داخلی و خارجی محصولات و خدمات شرکتهای دانشبنیان و فناور کشور در مقابل واردات بیرویه و صادرات خام بهعنوان سومین رویکرد، تحول در فضای کسبوکار شرکتهای فناور و دانشبنیان نوپا در مقابل نظام اداری پیچیده کشور، ورود برنامه ریزی شده و اولویتبندی شده و مأموریت گرا به فناوریهای نوظهور و خطشکن، ایجاد زیستبوم و نظام نوآوری قوی و ارزشآفرین و تحول ساز در کشور و حرکت به سوی اقتصاد مولد از جمله تحولات بعدی است.
مدیرکل دفتر تدوین و راهبردی اسناد و سیاستهای فناوری اظهار کرد: بنا بر فرمایش حضرت امام (ره)، دانشمندان و محققان ولینعمتان ما هستند و اگر دولت در مقابل اینها اظهار نوکری نماید، نگاه تغییر کرده و مردمی میشود.
وی پیرامون مشکلات زیستبوم فناوری تشریح کرد: عدم بهرهوری در زنجیره خلق ثروت از پژوهش و نوآوری، عدم تحقق نهضت ایجاد کسبوکارهای دانشبنیان و عدم اتصال ظرفیت کسبوکارهای دانشبنیان کوچک با کسبوکارهای سنتی و بزرگ از جمله مشکلات این حوزه است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/