رشد صنایع خلاق فرهنگی دغدغه صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی است
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یکی از فعالیتهایی که معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در ماههای گذشته به شکل جدی در حال اجرای آن است موضوع صنایع خلاق و فناوریهای فرنگی است تا با بهرهگیری از شیوههای نوین و مؤثر، ایدههای خلاق و فرهنگمحور اساتید، کارکنان و دانشجویان را وارد زیست بوم کسب و کارهای «فناوریهای نرم فرهنگی و صنایع خلاق» کند.
به همین منظور معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با برگزاری «رویداد ملی صنایع خلاق و فناوری های فرهنگی» در دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال ایجاد فضایی برای شکلگیری کسب و کارهای خلاق، مسئلهمحور در حوزه فرهنگی، هنری و اجتماعی است.
بیشتر بخوانید
رقابت ۱۲۴ دانشجو در رویداد ملی صنایع خلاق و فناوریهای فرهنگی
نخستین مرکز بینالمللی نوآوری کشور راهاندازی شد
معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی شناسایی و حمایت از ظرفیت ایدهپردازی و خلاقیت دانشگاهیان، رشد نوآوریهای فرهنگی با تقویت ارتباط دانشگاه با کانونهای صنایع فرهنگی و جامعه، کارآفرینی و شکلگیری کسب و کارها و استارت آپهای فرهنگی، شبکهسازی و ایجاد زیست بوم صنایع خلاق فرهنگی، اثرگذاری مستقیم دانشگاه در راهاندازی نهضت تولید محتوا و محصولات فرهنگی کارآمد، ترویج و تبیین سبک زندگی و سبک اشتغال اسلامی ـ ایرانی بین دانشگاهیان، ارتقای سهم دانشگاه آزاد اسلامی در تولید محصولات صنایع خلاق و فناوریهای فرهنگی و ارائه الگوهای موفق و برتر در حوزه کسب و کارهای خلاق را از اهداف رویداد ملی صنایع خلاق و فناوریهای فرهنگی معرفی کرده است.
معاونت فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در رشد صنایع خلاق فرهنگی مصمم است
علی رئیسپور، استادیار اقتصاد واحد علوم تحقیقات و مدیرکل ایجاد و توسعه آموزش دورههای کارآفرینی و خلاقیت در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره فعالیتهای این صندوق گفت: رئیسپور افزود: یک موضوع حمایت ویژهای است که معاونت فناوری دانشگاه آزاد اسلامی از توسعه صنایع خلاق به ویژه توسعه صنایع خلاق فرهنگی دنبال میکند. موضوع صنایع خلاق فرهنگی مدت زمان زیادی نیست که مطرح شده منتها دانشگاه آزاد اسلامی بسیار مصمم است که آن را بیش از گذشته در اکوسیستم علم و فناوری کشور رشد دهد و واحدها و مراکز دانشگاهی خود را در صورتی که زیرساخت و سرمایه مناسبی دارند به سمت آن هدایت کند تا صنایع خلاق فرهنگی امکان نقشآفرینی بیشتری پیدا کنند.
صنایع خلاق فرهنگی در زنده نگهداشتن فرهنگ بومی و هنرهای سنتی تاثیرگذارند
مدیرکل ایجاد و توسعه آموزش دورههای کارآفرینی و خلاقیت دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: صنایع خلاق فرهنگی چون الزاما دانش سطح بالایی را احتیاج ندارد و با فرهنگ و زیستبوم کشور هم خیلی انطباق دارند به نظر میرسد حتی از پارکهای علم و فناوری در نگاه بومی برای زنده نگهداشتن هنرهای سنتی و فرهنگی تاثیرگذارتر باشند.
در صنایع خلاق فرهنگی دنبال امتزاج اقتصاد و فرهنگ سنتی با دانش فنی روز و مشارکت کارآفرینان این حوزه هستیم
وی گفت: در حوزه صنایع خلاق فرهنگی چند بحث داریم که مهمترین آن این است که بتوانیم اکوسیستمی را گسترش دهیم و تقویت کنیم که بتواند یکسری از مفاهیم و تعریفهایی را که شاید به صورت معمول در اقتصاد سنتی ما وجود داشته را در کنار خلاقیت و دانش فنی روز تکمیل کند تا بتوانند پا به پای محصولات جدید رقابت کنند و جایگاه خودشان را در بازار ارتقا دهند. بنابراین موضوع ایجاد و توسعه صنایع خلاق فرهنگی در نهایت دنبال این هست به سمت توسعه اقتصاد صنایع خلاق به ویژه صنایع خلاق فرهنگی برود که هم میتواند اقتصاد فرهنگی مربوط به خود را تقویت کند و همین که بتواند مجددا مشارکت کارآفرینانی که در گذشته خلاقیتهای زیادی برای ایجاد و توسعه این نوع محصولات داشتند فراهم کند.
صنایع خلاق فرهنگی دانههای تسبیح اقتصاد مستحکم هستند
وی تصریح کرد: اگر بخواهیم این موضوع را از موضع اقتصاد خلاق ببینیم لازم است بدانیم که در حوزه اقتصاد خلاق باید هم جنبههای اقتصادی و هم جنبههای اجتماعی و فرهنگی و هم مسئله توسعه پایدار را در نظر بگیریم. بنابراین اگر نگاه امروز ما به سمت توسعه صنایع خلاق و فرهنگی رفته در نهایت به دنبال توجه به جنبههای اقتصادی این موضوع است تا با توجه به توانمندیهایی که ریشه در اقتصاد کشورمان دارد، پایهریزی توسعه پایدار را انجام دهیم. در واقع این موارد میتواند همان رشتهمحلهای کوچکی باشد که حکم همان دانههای تسبیح را دارد یعنی صنایع خلاق فرهنگی دانههای تسبیح یک اقتصاد مستحکم را میتواند برای ما شکل دهد که نیازمند شکلگیری مفاهیم مختلفی بینرشتهای است تا در نهایت این مسئله بتواند پیوندها و استحکامات لازمی را که احتیاج است بخشهای مختلف اقتصادی داشته باشند اینجا مطرح کند که هم بخشهای مدرن و هم سنتی میتوانند از این طریق به محصولآفرینی و توسعه بپردازند.
اهتمام دانشگاه آزاد اسلامی به صنایع خلاق فرهنگی به دلیل انطباق آن با زیستبوم ایران است
رئیسپور تاکید کرد: دلیل توجه امروز دانشگاه آزاد اسلامی به توسعه صنایع خلاق فرهنگی، چسبندگی و انطباق آن با محیط و زیست بومی ما است، یعنی اگر بخواهیم صنعتی را به عنوان صنعت واقعی بومی شده نام ببریم میتوان گفت یکی از بهترین آنها صنایع خلاق فرهنگی است.
صندوق نوآوری و پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال به روزرسانی صنایع دستی، محصولات فرهنگی و مفاهیم گردشگری است
این استاد اقتصاد عنوان کرد: البته وقتی درباره صنایع خلاق فرهنگی حرف میزنیم تولید محتوا و مباحث فرهنگی صرف نیست بلکه به این اشاره میکنیم که بسیاری از صنایع دستی و مفاهیم گردشگری و ارزشی در این صنایع میگنجد و فعالان این حوزه محصولاتی تولید میکنند که در این بازار سالهای سال مشتری داشته است و شاید یکی از دلایلی که ممکن است با عث کم رونق شدن این صنایع در زمانهای نه چندان دور شده باشد منطبق نبودن این محصولات با نیازهای روز باشد. اما این دست حمایتهای صندوق برای کمک به کسانی است که در این صنایع فعال بودهاند تا بتوانند محصولات ویرایش شده و منطبق با نیاز روز تولید کنند.
دکترین فکری توسعه صنایع خلاق فرهنگی توجه به صنایعی است که در مالکیت بوم و فرهنگ ایران است
رئیسپور گفت: بنابراین دکترین فکری توسعه صنایع خلاق فرهنگی به حمایت از صنایعی برمیگردد که مالکیت آنها از آنِ بوم خودمان بوده است. سیاستگذاران اقتصادی ما وقتی صنعتی را توسعه میدهند به این توجه ندارند که مالکیت این صنعت از آن کیست و نیاز و انطباق آن با بازار بومی ما به چه صورت است. به نظر میرسد یکی از کارآمدترین بخشهای مغفول مانده که میتواند توسعه یابد توسعه صنایع خلاق به خصوص صنایع خلاق فرهنگی است.
انتهای پیام/۴۱۶۲/
انتهای پیام/