دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 تير 1400 - 15:32
دانستنی‌های علمی/ ۲۲۶؛

چرا هسته زمین، سیاره را ذوب نمی‌کند؟

هسته کره زمین به اندازه سطح خورشید داغ است اما انرژی مورد نیاز برای ذوب کردن سیاره آبی را ندارد.
کد خبر : 595021
زمین



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، بشر اطلاعات زیادی درباره هسته زمین دارد. مطالعات حوزه لرزه‌شناسی (اندازه‌گیری امواج صوتی در حال عبور در سیاره خاکی) نشان می‌دهد که هسته زمین مذاب است. از سوی دیگر دانش بشر در حوزه فراوانی عناصر در جهان هستی و نحوه رفتار این عناصر حاکی از آن است که بخش عمده‌ای از هسته زمین از جنس آهن است و تحت فشار زیادی قرار دارد.


دمای هسته زمین حدود ۶ هزار درجه سلسیوس است که با دمای سطح خورشید برابر می‌کند. هسته کره خاکی در فاصله ۳ هزار کیلومتری از سطح زمین قرار دارد، اگر خورشید در چنین فاصله‌ای از سیاره ما قرار داشت، زمین و تمام موجودات آن را ذوب می‌کرد.


حال سوال اینجاست که چرا هسته زمین، باعث ذوب سیاره‌مان نشده است؟ هسته با گوشته‌ای از سنگ‌های جامد احاطه شده است. پوسته‌ای که انسان‌ها روی آن زندگی می‌کنند، روی این گوشته شناور است که مانند یک محافظ عمل می‌کند. با این حال مهم‌ترینی دلیلی که چرا هسته زمین، سیاره خاکی ما را ذوب نمی‌کند تفاوت میان گرما و دماست.


گرما انرژی است و دما چگالی انرژی است. چگالی انرژی به معنای انرژی ذخیره شده در واحد حجم مشخص است. دمای یک جرقه می‌تواند هزار و ۵۰۰ درجه سلسیوس باشد اما یک جرقه نمی‌تواند آسیبی به شخص برساند. از طرف دیگر یک بار حمام با آب جوش در دمای ۱۰۰ درجه سلسیون می‌تواند به راحتی یک انسان را بکشد. میزان انرژی گرمایی در حمام بسیار بیشتر از یک جرقه است. بنابراین برای ذوب شدن سیاره زمین به انرژی بسیاری بیشتری از گرمای هسته آن نیاز است.


انتهای پیام/۴۰۲۱/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب