دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 تير 1400 - 11:44
در گزارش آنا بخوانید؛

کشورگشایی کرونای دلتا؛ از آسیا و آفریقا تا اروپا

گونه جدید کووید-۱۹ چگونه مهار می‌شود؟راه مقابله با گونه دلتای ویروس کرونا که در نقاط مختلف اروپا، آفریقا و آسیا شیوع یافته و حتی تا لب مرزهای کشورمان رسیده، علاوه بر زدن ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، تزریق بموقع واکسن به بیش از ۸۰ درصد جامعه است.
کد خبر : 591651
کرونای دلتا

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، پس از انتشار گونه‌های جهش‌یافته‌ای از کووید-۱۹ که بیش از یک‌ سال است جهان را با چالشی بهداشتی و درمانی مواجه کرده، اکنون جهانیان به‌دنبال راه چاره‌ای برای فرار از چالش «دلتا پلاس» می‌گردند. مقام‌های بهداشتی اروپا آن را نوع نگران‌کننده ویروس کرونا نام نهاده‌اند که در مقایسه با سایر گونه‌های کووید-۱۹ تمرکز بیشتری بر بافت‌های ریه دارد.


«ان کا آرورا»، پزشکی هندی است که اعتقاد دارد دلتا پلاس در مقایسه با سایر گونه‌ها تمایل بیشتری به پوشش مخاط در ریه‌ها دارد، اما مشخص نیست بتواند به بافت ریه آسیب بیشتری برساند. وی می‌گوید: به نظر می‌آید این بیماری به‌طور کلی در همه افرادی که یک یا دو دُز واکسن دریافت کردند، خفیف است؛ ولی باید کاملاً مراقب باشیم و گسترش آن را بررسی کنیم تا متوجه میزان انتقال شویم.


کشورگشایی کرونای دلتا؛ از آسیا و آفریقا تا اروپا
تزریق واکسن کرونا در هند


نکته‌ای که کارشناسان بر آن صحه می‌گذارند، بی‌علامت بودن این گونه از کروناست که کار تشخیص را تا حد زیادی سخت و پیچیده می‌کند. این پزشک هندی می‌گوید، به‌دلیل بی‌علامت بودن گونه دلتا تعداد موارد شناسایی‌شده ممکن است بیشتر باشد، زیرا افراد در حالی که هیچ علائمی ندارند می‌توانند ویروس را حمل کنند و آن را گسترش دهند. هندی‌ها بارها درباره نگران‌کننده بودن این گونه هشدار داده‌اند و به واشنگتن اعلام شده بود باید برای مقابله با شیوع آن در آمریکا تدابیر خاصی اتخاذ شود. به همین دلیل است که در این کشور، چندین ایالت برنامه‌ریزی‌هایی را برای مناطقی که ویروس در آنجا شناسایی شده است، انجام داده‌اند تا از شیوع آن جلوگیری کنند.


ویروس دلتا تاکنون در نقاط مختلف اروپا، آفریقا و آسیا شیوع یافته، حتی تا لب مرزهای کشورمان رسیده است و گفته می‌شود مواردی از این گونه جهش‌یافته در شرق ایران نیز ثبت شده است. با توجه به اینکه هر موج روی موج بعدی تأثیرگذار است، بخش‌هایی از مردم که از موج قبلی رهایی نیافته‌اند، با ابتلا به موج جدید قابلیت این را دارند که گونه‌های متنوع‌تر و احتمالاً خطرناک‌تری از کرونا را تولید کنند و ناقل آن باشند. حتی ممکن است اگر بخش زیادی از جامعه آلوده شوند، در موج بعدی، بیماری افراد مانند سرماخوردگی معمولی باشد و به بیماری جدی یا مرگ‌بار مبتلا نشوند.


نگرانی مقام‌های اروپایی از گسترش ویروس جهش‌یافته هندی


اورزولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اروپا درباره گسترش ویروس جهش‌یافته هندی در اروپا هشدار داد و بعد از نشست سران اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: نگران ویروس دلتا هستیم که در حال حاضر در بریتانیا غالب و در اتحادیه اروپا به‌صورت روزافزون در حال گسترش است. خبر خوب اینکه واکسیناسیون دوگانه در برابر این ویروس بسیار مؤثر است و واکسیناسیون ساده دست‌کم خطر بیماری‌های جدی را کاهش می‌دهد.



گونه جهش‌یافته دلتا به‌اندازه‌ای قدرت شیوع دارد که کارشناسان معتقدند بیش از ۸۰ درصد از جمعیت برای مهار آن باید واکسینه شوند



وی خواستار هوشیاری در برابر شیوع این گونه جهش‌یافته شد و اعلام کرد، اقداماتی مانند استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی باید رعایت شود. همچنین باید واکسن بزنیم، واکسن بزنیم و واکسن بزنیم.


فن درلاین تأکید کرد: بیش از ۴۲۰ میلیون دز واکسن کرونا به کشورهای عضو اتحادیه اروپا تحویل داده شده است و تقریباً ۶۰ درصد مردم اتحادیه علیه کرونا واکسینه شده‌اند.




بیشتر بخوانید:


گونه دلتا پلاس کرونا چیست؟




تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی (WHO) نیز در نشستی خبری گفت: در حال حاضر نگرانی زیادی درباره نوع دلتا وجود دارد. گونه دلتا قابل انتقال‌ترین و سریع‌ترین گونه از انواع شناسایی‌شده ویروس کرونا از ظهور تاکنون است. این گونه دست‌کم در ۸۵ کشور جهان شناسایی شده و به‌سرعت در میان جمعیت‌های واکسینه‌نشده در حال گسترش است.


آیا واکسیناسیون تأثیر دارد؟


مقام‌های بهداشتی و پژوهشگران حوزه درمان یکی از راه‌های مقابله با گونه‌های متنوع کرونا ازجمله دلتا را واکسیناسیون می‌دانند و معتقدند اگر سرعت واکسیناسیون افزایش یابد، ممکن است حتی تزریق یک دز، ایمنی ایجاد کند و باعث کاهش احتمال ایجاد موج‌های بعدی شود. با وجود این، درباره اینکه آیا واکسیناسیون می‌تواند بر روند درمان کرونای قبلی تأثیرگذار باشد، تنها یک پاسخ وجود دارد و آن این است که باید منتظر گذشت زمان و مشخص شدن نتیجه تزریق واکسن‌ها ماند.


مطالعه انجام‌شده به‌وسیله شورای تحقیقات پزشکی هند که با همکاری دانشکده امپریال لندن انجام‌شده است، نشان می‌دهد موج‌های بعدی کووید-۱۹ ممکن است به اندازه موج قبلی شدید نباشند و افزایش روند واکسیناسیون به کاهش آن کمک می‌کند. در این پژوهش بالرام بهارگاوا، مدیرکل شورای تحقیقات پزشکی هند ICMR و سامیران پاندا، رئیس بخش بیماری‌های عفونی ICMR مشارکت داشتند.


کشورگشایی کرونای دلتا؛ از آسیا و آفریقا تا اروپا
واکسن اسپوتنیک وی


تاکنون در میان واکسن‌هایی که به‌طور رسمی برای درمان کرونا ثبت جهانی شده‌اند، واکسن اسپوتنیک وی مؤثرتر اعلام شده است؛ چه‌ اینکه مدیر تحقیقات و پیشگیری مرکز تحقیقات پزشکی ملی روسیه دراین‌باره گفت، واکسن‌های اسپوتنیک وی، اپیواکرونا یا کوییاک برابر این بیماری مؤثر است و مصونیت برابر این بیماری را تضمین می‌کنند.



تاکنون در میان واکسن‌هایی که به‌طور رسمی برای درمان کرونا ثبت جهانی شده‌اند، واکسن اسپوتنیک وی مؤثرتر اعلام شده است



دنیس لوگونوف، معاون مؤسسه تحقیقاتی گامالیا نیز بر اثربخشی بالای واکسن اسپوتنیک علیه گونه دلتای کرونا صحه می‌گذارد و می‌گوید، کارایی واکسن اسپوتنیک برابر گونه دلتا و نیز گونه‌های آفریقایی و انگلیسی طبق اطلاعات سوابق پزشکی و سوابق واکسیناسیون محاسبه شده است.


بازگشت به دوران قرنطینه و فاصله‌گذاری اجتماعی


تنها توصیه‌ای که این روزها مقام‌های دولتی و بهداشتی می‌کنند، این است که حتی با وجود تزریق واکسن باید فاصله‌گذاری اجتماعی حفظ شود و مردم زدن ماسک را فراموش نکنند. ضمن اینکه اکنون این فرضیه که پزشکان معتقد بودند با واکسینه شدن بیش از نیمی از جمعیت، ایمنی جمعی به‌ وجود می‌آید، با چالش و تهدید جدی مواجه شده است. در بنگلادش، مقام‌های دولتی اعلام کردند برای این گونه جدید، قرنطینه تازه‌ای در نظر گرفته‌اند؛ ادارات به مدت یک هفته تعطیل هستند و تنها پزشکان اجازه عبور و مرور دارند. همچنین در سیدنی، بزرگ‌ترین شهر استرالیا قرنطینه دو هفته‌ای وضع شد و به غیر از سفرهای ضروری به مردم دستور داده شده است که در خانه بمانند.


نیوزیلند با استناد به شیوع چندگانه در استرالیا، از تعلیق برنامه سفر سه‌روزه بدون قرنطینه به همسایه بزرگ‌تر خود خبر داد. در اندونزی، جوکو ویدودو، رئیس‌جمهور این کشور ۲۷۰ میلیون نفری با وضعیت فوق‌العاده‌ای مواجه است و متعهد شده با سیاست‌های سریع و مناسب به شیوع این‌ گونه خطرناک پایان دهد.


گونه جهش‌یافته دلتا به‌اندازه‌ای قدرت شیوع دارد که کارشناسان معتقدند بیش از ۸۰ درصد از جمعیت برای مهار آن باید واکسینه شوند. با وجود این، در زمینه این موضوع نیز تردیدهای جدی وجود دارد. اکنون این گونه از ویروس کرونا بیش از ۹۰ درصد از کل مبتلایان جدید در انگلیس و حدود ۳۰ درصد در آمریکا را شامل می‌شود. ارزیابی دانشمندان اروپایی این است که گونه دلتا ۴۰ تا ۶۰ درصد از نوع انگلیسی آن مسری‌تر است.


انتهای پیام/۴۰۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب