استفاده بیش از حد از فیسبوک منجر افسردگی میشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، مارک زاکربرگ در پاسخ به پرسش نمایندگان کنگره آمریکا در مورد تأثیرات منفی فیسبوک بر سلامت روان کاربران، گفت: «فکر نمیکنم سند قطعی برای آسیبزا بودن فیسبوک وجود داشته و انتشار چنین خبرهایی صرفاً برای ضربه زدن به محبوبیت این شبکه اجتماعی است.» با این حال تحقیقات اخیر گروهی از کارشناسان حاکی از آن است که فیسبوک کاربران خود را به سمت تنهایی و افسردگی سوق میدهد.
بیشتر بخوانید:
قانونگریزی در فضای مجازی برای تخریب شخصیت انسانی
هم اکنون در کشورهای مختلف دنیا میلیونها نفر عضو شبکه اجتماعی فیسبوک هستند و روزانه ساعتهای زیادی را در این برنامه سپری میکنند. روانشناسان معتقدند فیسبوک نیز همانند مواد مخدری نظیر کوکائین و الکل اعتیادآور است و وابستگی شدیدی را در کاربران خود ایجاد میکند. اگرچه مصرف انواع مواد مخدر روی ظاهر انسان تأثیر گذاشته و پس از مدتی موجب بروز مشکلات جسمانی میشود ولی فیسبوک به طور مستقیم ذهن را هدف قرار داده و صدمات روحی به کاربران خود میزند.
در بررسی تازهای که روی ۳۵۴ کاربر بزرگسال فیسبوک انجام شد مشخص گشته است رنگ آبی این برنامه و نوع تعاملات اعضا با یکدیگر بر کیفیت خواب کاربران تأثیر گذاشته و موجب میشود این افراد بهتدریج دچار افسردگی شوند. یعنی فیسبوک به طور مستقیم عامل بروز افسردگی نیست ولی با تغییر سبک زندگی طبیعی انسان سلامت روان او را تهدید میکند. چنین نتایجی از بررسی دقیق و علمی استفاده بیش از حد از فیسبوک در حالی منتشر میشود که مدیران این شبکه اجتماعی تبلیغات گستردهای برای جلب نظر کاربران به برنامه خود انجام داده و در جریان برخی از تحولات اجتماعی نیز همکاری گستردهای با سیاستمداران میکنند. تمایل به دیر خوابیدن اولین و بارزترین نمود استفاده مداوم از فیسبوک است و پس از مدتی موجب اختلال در عملکرد مغز میشود.
انتهای پیام/۴۱۴۴/پ
انتهای پیام/