فراخوان همایش «باستانشناسی دشت ورامین: از دوران پارینهسنگی تا اسلامی» منتشر شد
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، بر این اساس ادارۀ میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ورامین با همکاری گروه باستانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین و دیگر نهادهای این شهرستان و با هدف ارائۀ نویافتههای باستانشناسی و گسترش تحلیلهای علمی بینارشتهای از این تحقیقات، در نظر دارد همایش «باستانشناسی دشت ورامین: از دوران پارینهسنگی تا اسلامی» را در دو بخش مقالات استادان و صاحبنظران و پژوهشهای برگزیدۀ دانشجویی در خردادماه 1395 برگزار می کند.
از کلیۀ پژوهشگران و محققان حوزههای مرتبط دعوت شده است تا چکیدۀ مقالات خود را (حداکثر در 200 کلمه) در چارچوب محورهای پژوهشی اعلام شده به دبیرخانه علمی این همایش ارسال کنند.
محورهای پژوهشی همایش:
- دستاوردهای کاوشها و پژوهشهای باستانشناسی دشت ورامین از دوران پارینهسنگی، نوسنگی، مس و سنگ، مفرغ، آهن، دوران تاریخی پیشااسلامی و اسلامی؛
- تحلیل یافتههای باستانشناسی دشت ورامین در دوران مختلف (پیشاتاریخی، تاریخی و اسلامی) بر پایۀ علوم میانرشتهای؛
- برهمکنشهای فرهنگی- اجتماعی محوطههای باستانی دشت ورامین با مناطق همجوار؛
- باستانشناسی و میراث فرهنگی دشت ورامین در دورههای پیشاتاریخی، تاریخی و اسلامی از دو منظر درونی و بیرونی (تحلیل و نقد مطالعات و گزارشهای غیرمسلمانان و مسلمانان)؛
- تحلیل نظامهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دشت ورامین در دورههای مختلف (پیشاتاریخی، تاریخی و اسلامی) بر پایۀ یافتههای باستانشناسی؛
- مؤلفههای فرهنگهای بومی- محلی دشت ورامین در دورههای مختلف (پیشاتاریخی، تاریخی و اسلامی) و جلوههای آن در یافتههای باستانشناسی.
طبق گاهشمار همایش، مهلت ارسال چکیده مقالات تا 20 بهمنماه 1394 و زمان اعلام چکیده مقالات برگزیده 25 بهمنماه 1394 است. همچنین مهلت ارسال اصل مقالات 27 اسفندماه سال جاری و مقالات برگزیده 14 فروردینماه 1395 اعلام خواهد شد.
دشت پهناور «ورامین»- که در جنوب شرقی استان تهران و در حاشیۀ شمال غربی کویر مرکزی ایران واقع شده است- به دلیل ویژگیهای اقلیمی از دیرباز مورد توجه اقوام مختلف فلات مرکزی ایران بوده است. تعدد محوطههای باستانی در پهنۀ جغرافیایی این دشت بیانگر استقرار بشر از دورههای پیشاتاریخی در این سرزمین بوده است؛ به طوریکه نتایج برآمده از دادههای باستانشناسی قدمت زیست بشر را در دشت ورامین به پیش از هزارۀ هفتم قبل از میلاد میرساند. استمرار کاوشهای باستانشناسی و یافتههای آن در برخی از محوطههای باستانی دشت کهن ورامین مؤید اهمیت و جایگاه این سرزمین در عرصۀ باستانشناسی طی دهههای اخیر بوده است. بیگمان این پیشینۀ تاریخی و غنای فرهنگی، دشت ورامین را به عرصهای بکر و جذاب برای کاوشهای باستانشناسی در استان تهران تبدیل نموده است.
علاقهمندان به شرکت در این همایش میتوانند مقالات خود را به آدرس پست الکترونیکی varamin.hamayesh@gmail.com ارسال کنند.
دبیرخانۀ علمی همایش در ورامین، خیابان شهید بهشتی، مسجد جامع ورامین، ادارۀ میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ورامین واقع شده است.
انتهای پیام/