دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 خرداد 1400 - 01:05
زاکانی:

مقابله با فساد را با توسعه دولت الکترونیک پی می‌گیرم

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید از طریق توسعه دولت الکترونیک و شفافیت به مقابله با فساد اقتصادی و دیوان‌سالاری بپردازیم. امروز علت اسفناک بودن  شرایط کشور این است که دولت خود را رقیب تولید کننده می‌داند و بانک‌ها نیز به بنگاهداری روی آورده‌اند.
کد خبر : 585988
نشست دانشجویی دیدگاه با حضور علیرضا زاکانی



به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، علیرضا زاکانی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در برنامه "با دوربین" شبکه اول سیما طی سخنانی ضمن تشریح برنامه انتخاباتی خود گفت: امروز می بینیم کسانی را که خود مسبب مشکلات و فسادها و فقر و تبعیض و نابرابری هستند مدعی هستند. کسانی به دنبال آزادی هستند تا در پی فلج کردن اقتصاد کشور باشند و کسانی به نام اقتصاد به دنبال پر کردن جیب خود هستند.


وی خاطرنشان کرد: معنویت، عدالت، آزادی و استقلال از هم قابل انفکاک نیست و پیوستگی بین اینها سبب پیشرفت کشور می شود. لذا انتخاب یک جهت گیری و راه درست برای ما موضوعیت دارد. ۸ سال کشور در سیاه ترین وضعیت خود به سر می برند و امروز بانیان این ایام و سختی ها در موضع فرار به جلو قرار گرفته اند.


زاکانی گفت: ما امروز جز ۵ کشوری هستیم که تورم بالای ۵۰ درصد را تجربه می کنیم که این نه تنها افتخار ندارد بلکه مایع شرمشاری است چرا که دولت با تورم در حال اداره کشور است در این شرایط باید با اژدها هفت سر فساد برخورد کرد.


این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: ما با تغییر این رویکرد و با شناخت و دقت در ظرفیت ها برنامه ای را انتخاب کردیم که ۴ محور تحولی در زمینه اقتصاد و مدیریت، فرهنگ و اجتماع، سیاست و امنیت و سیاست خارجی تنظیم شده که اساس حرکت ما است.


وی تاکید کرد: آنچه ما به دنبال آن هستیم تحولی همه جانبه به سمت یک زندگی خوب است که بر پایه عقلانیت، معنویت و عدالت و خلاقیت شکل می گیرد که متضمن آزادی، استقلال و جمهوری اسلامی است. ما به دنبال پیشرفت همه جانبه کشور هستیم و از خودباختگی های گذشته باید عبور کنیم و فصل جدیدی برای جامعه رقم بزنیم.


زاکانی با بیان اینکه دو دشمن اصلی اقتصاد کشور، فساد اقتصادی و دیوان‌سالاری است، گفت: باید از طریق توسعه دولت الکترونیک و شفافیت به مقابله با این موانع بپردازیم. امروز علت اسفناک بودن شرایط کشور این است که دولت خود را رقیب تولید کننده می‌داند و بانک‌ها نیز به بنگاهداری روی آورده‌اند و از سوی دیگر بورس نیز با بی‌کفایتی برخی مسئولین و دعوت نابجای آنها به این روز افتاده است.


این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه مشکل ما عدم عمل به قانون اساسی است تصریح کرد: می توان شرایطی را ایجاد کرد که در منازل بنگاه های کوچک و متوسط ایجاد شده و ادامه آن به کل کشور سرایت پیدا کند. اینکه شرایط فعلی اسفناک است دلیل آن به این بر می گردد که دولت رقیب تولید کننده شده و بانک ها برای خود دکان زده و در خدمت عناصر قدرت پرست و زرسالاران هستند.


وی با طرح این پرسش که چرا بورس به شرایط فعلی دچار شده است، گفت: دلیل آن بی کفایتی مسئولان و دعوت های نابجای آنها است. همان زمان به مردم گفتم که زمینه مهیا نیست و به بورس نروید. وقتی قیمت دلار پایین آمد و ولع خرید آن بود به مردم گفتم مسکن و دلار نخرید. می توان از رانت اطلاعاتی استفاده کرد اما به نفع مردم.


زاکانی ادامه داد: وعده می دهم که در سال اول دولت اقدام و اصلاح با همه وجود در خدمت شایستگان، کارشناسان، عالمان و خادمان باشیم و توجه ویژه ای به رفع مشکلات معیشتی مردم کنیم.


این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به برنامه هایش برای ارتقای تعلیم و تربیت و رفاه اجتماعی گفت: در حوزه تعلیم و تربیت آموزش و پرورش استفاده از مساجد، آموزش عالی، رسانه ها و فضای مجازی پنج کانون هدفگذاری شده است. امروز نرخ رشد جمعیت به زیر یک درصد رسیده که این میزان در دهه ۶۰، ۳.۹ بود. امروز از جیب می خوریم و جمعیت به سمت پیر شدن می رود. شاید کسی بگوید که چرا جوانان ازدواج نمی کنند. سن ازدواج در آقایان ۳۰ سال و خانم ها ۲۴ سال است، اما سن اشتغال به ۳۳ سال رسیده است. چرا فکری به حال مردم نمی کنید با حلوا حلوا کردن دهن شیرین نمی شود. منزلت و رفاه اقتصادی حق شما مردم است.


زاکانی در ادامه با انتقاد از شیوه تدریس و کتب دانش آموزان در مدارس، گفت: امروز وضعیت مناسبی در مدارس نیست، نگاه غلطی به آموزش و پرورش و آموزش صرف مرتبط با ۲۰ سال پیش شرایطی را ایجاد کرده که خلاقیت، تربیت، اجتماعی شدن را از دانش آموزان گرفته، چون ساختار معیوب است و تحول در ۱۰ سال پیش باقیمانده است.


وی تاکید کرد : باید به خود آمده و شرایط را درست کنیم. این ظلم بزرگی به نسل جوان ماست. باید رسالت اصلی آموزش و پرورش را دریابیم که مردان مرد را برای برپا داشتن و استقلال و آزادی و معنویت و پیشرفت ساخته آینده سازان را تربیت کند.


کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری همچنین با تشریح برنامه دولتش در حوزه سلامت و رفاه اجتماعی گفت: دولت اقدام و اصلاح به درد بیماران توجه دارد و معتقد است که آنها نباید درد بی پولی هم بکشند. باید نظام سلامت متحول شود. کرونا باید زودتر از این مهار می شد، اما کو گوش شنوا! در اسفند ۹۸ قرارگاهی در قم تشکیل دادیم اما کسی و گوش شنوایی نبود تا برای مواجهه درست با کرونا همراه شود.


زاکانی اولین وظیفه دولت اقدام و اصلاح را ریشه کن کردن فقر مطلق خواند و تاکید کرد: تلاش دولت اقدام و اصلاح این است که نخبگان جامعه را در اداره کشور شریک کند و از ایده های آنها بهره گیرد. لذا اولین گام ما اصلاح خود دولت است. ما تلاش می کنیم تا نظارت و حق آزادی های مدنی را پذیرفته و برای این کار نهادسازی نوین می کنیم.


وی ادامه داد: با توجه به اصول هشت و ۲۷ قانون اساسی برای پذیرش اعتراضات مردمی باید نهادسازی و پایه گذاری شود. لذا با هماهنگی های صورت گرفته دوشنبه و چهارشنبه هر هفته در محل های نماز جمعه و یا هر منطقه دیگر مردم در صورت اعتراض به موضوعی می توانند حضور داشته باشند و مسئولان هم باید به آنها پاسخ دهند. باید حق اعتراض در جامعه ما پذیرفته شود. مهمترین رکن امر به معروف و نهی از منکر برای مسئولان است.


کاندیدای انتخاباتی ریاست جمهوری ب بیان اینکه اساس حرکت دولتش را مبارزه با خودکامگی قرار می دهد، خاطرنشان کرد: باید انسجام ملی ما با مشارکت همگانی و اقتدار ملی همراه شود تا زمینه ای برای تحول در سیاست خارجی را فراهم کند.


زاکانی با تاکید بر اینکه سیاست خارجی فعلی ما منفعل است، گفت: باید سیاست خارجی در خدمت اقتصاد، فرهنگ، اجتماع و امنیت باشد. لذا توجه به همسایگان ۱۵ گانه، استفاده از ظرفیت های جهان اسلام به ویژه محور مقاومت، نگاه به شرق و انجام منطقی مراودات با غرب را در دستور کار قرار می دهیم تا از ظرفیت های خارجی برای کشور استفاده کنیم.


وی افزود: سیاست خارجی ما فعال، هوشمندانه و دقیق خواهد بود که به عزت ملی و اقتدار جهانی کمک می کند. تلاش ما این است که از ظرفیت های انقلاب اسلامی استفاده کنیم که ایرانیان خارج از کشور برای ما پیام آوران هستند.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب