نگاهی به محرومیتهای جنجالی تاریخ فوتبال ایران
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، محرومیتها و جرایمی که کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال برای تیمهای پرسپولیس، استقلال و سپاهان صادر کرد باعث شد تا نگاهی به محرومیتهای تاریخی فوتبال ایران بیندازیم.
اولین محرومیت تاریخ فوتبال ایران
نخستین حکم انضباطی برای یک بازیکن فوتبال ایران روز ۲۰ دی ۱۳۰۷ صادر شد، جایی که علی اصغر کوثری بازیکن تیم شعاع تهران به دلیل بیاحترامی به داور به مدت یک سال محروم شد و اعلام شد هیچ باشگاهی حق به خدمت گرفتن این بازیکن را ندارد. علی ثنایی بازیکن تیم اجتماعیون نیز به علت خشونت در زمین یک ماه محروم شد.
محرومیت آبیپوشان
دی ماه ۱۳۳۴ بود که تیم ملی فوتبال ایران برای انجام دو بازی دوستانه از راه زمینی راهی عراق شد. در آبادان سرپرست تیم ملی اعلام کرد علی داناییفر مربی باشگاه تاج (استقلال) که همراه تیم ملی بود باید در بغداد راهی هتل دیگری شود. همین موضوع باعث شد تا ۱۳ بازیکن تاج که به همراه تیم بودند از ادامه سفر منصرف شوند و فدراسیون فوتبال حکم محرومیت سه ماههای را برای این بازیکنان برگزید.
حکم سختگیرانه
سنگینترین محرومیتهای انضباطی در فوتبال ایران در سال ۱۳۳۸ صادر شد. ۹ بازیکن تیم ملی به اتهام حمل طلا به هند با محرومیتهای سنگینی مواجه شدند که تا به امروز نظیر نداشته. در بازیهای انتخابی جام ملتهای آسیا در آذر ۱۳۳۸ در کرالای هند جعفر نامدار ۶ سال، منصور امیر آصفی پنج سال و مهدی اخوی چهار سال محکوم شدند. مصطفی عرب، محمد بیاتی، ناصر نوآموز، غلامحسین نوریان، عباس حجری و ناصر حاجیمختار نیز هر کدام یک سال محروم شدند. البته محرومیتهای این بازیکنان پس از هفت ماه در روز ۱۰ مرداد ۱۳۳۹ بخشیده شد.
حکم برای ۶ بازیکن دارایی
در مرداد ۱۳۴۳ تیم ملی برای آمادگی جهت حضور در المپیک ۱۹۶۴ توکیو راهی شوروی شد. ۶ بازیکن تیم شاهین به همراه محمد رنجبر در اعتراض به همراهی مدیر باشگاه دارایی از رفتن به مسکو انصراف دادند. فدراسیون نیز بلافاصله حکم محرومیت یک ساله برای این بازیکنان صادر کرد و البته پس از ۶ ماه در هفت بهمن ۴۳ بخشیده شد.
سیلی تاریخی اصلی
عزیز اصلی به علت زدن سیلی به صورت داور در دربی بهمن ۴۸ یک سال از همراهی تیمش محروم شد. در فروردین ۴۹ به خاطر قهرمانی استقلال در آسیا، همه محرومیتهای فوتبالی بخشیده شد و اصلی نیز پس از سه ماه به فوتبال بازگشت. لطف بیکران استقلال به عزیز اصلی همواره از سوی این بازیکن مرحوم پرسپولیس مطرح میشد.
تنبیه یک ساله بازیکنان سرخابی
دربی استقلال و پرسپولیس در دی ماه ۴۹ به علت درگیری بازیکنان در زمین متوقف شد و فدراسیون، همایون بهزادی، حسینعلی کلانی و مهراب شاهرخی از پرسپولیس را یک سال و مهدی لواسانی از استقلال را نیز یک سال محروم کرد. محرومیت این بازیکنان در آبان سال بعد بخشیده شد.
سیلی باغوردانی به حیدری
در بازی برگشت استقلال و ابومسلم در لیگ تخت جمشید سال ۵۴ بازیکنان استقلال به گل ابومسلم اعتراض کردند. سعید باغوردانی مدافع استقلال به خاطر سیلی زدن به داود حیدری داور مسابقه یک سال محروم شد.
نعلچگر هم سیلی زد
در دیدار استقلال و تهرانجوان در سال ۶۱ در جام باشگاههای رضا نعلچگر به صورت داور مرتضی زاهدی سیلی زد تا سه ماه از سوی هیئت فوتبال تهران محروم شود و محرومیت دو سالهای هم از سوی فدراسیون فوتبال نصیب این بازیکن شد.
تنبیه ملیپوشان و قهر سرخابی
بعد از بازی های آسیایی ۱۹۸۶ سئول، ۱۴ بازیکن تیم ملی در بازگشت از کره جنوبی از تیم ملی استعفا دادند. فدراسیون فوتبال در آبان ۶۵ چهار بازیکن تیم را محروم کرد. عبدالعلی چنگیز ۹ ماه، محمد پنجعلی ۶ ماه، اصغر حاجیلو و حمید درخشان نیز هر کدام سه ماه محروم شدند. استقلال و پرسپولیس هم در اعتراض به این حکم از مسابقات جام حذفی کنارهگیری کردند.
حکم ۱۵۶ ماهه
در دی ماه ۷۳ دربی استقلال و پرسپولیس جنجالی شد. درگیری مجتبی محرمی و امیر قلعهنویی در رأس بود تا در مجموع ۱۵۶ ماه بازیکنان و مسئولین دو تیم و تدارکات آنها محروم شوند. سهم پرسپولیسیها ۱۳۲ ماه بود. سابقه این تیم در ایجاد درگیری در دربی زبانزد عام و خاص است و در بیشتر موارد پرسپولیسیها دربیها را به جنجال کشیدهاند. مجتبی محرمی سه سال محروم شد، احمدرضا عابدزاده دو سال و رضا شاهرودی نیز یک سال محروم شدند. فرشاد پیوس، بهزاد داداشزاده، امیر قلعهنویی، محمود فکری، صادق ورمزیار و مسعود غفوری اصل هر کدام ۶ ماه محروم شدند. امیر عابدینی و محمد پنجعلی مدیر باشگاه پرسپولیس و سرپرست این تیم نیز هر کدام یک سال و دو پزشک پرسپولیس نیز هر کدام یک سال محروم شدند.
جریمه دو آبیپوش
در اولین بازی فصل لیگ آزادگان سال ۷۴ استقلال از داریوش یزدی در ترکیب خود استفاده کرد تا این بازی به دلیل نداشتن رضایتنامه یزدی باعث شود این بازیکن نیم فصل از همراهی تیمش محروم شود. کاظم اولیایی نیز به دلیل کوتاهی در انجام مسئولیتش دو سال محروم شد.
مشت برومند به صورت رأفت
سال ۷۹ در دربی شماره ۴۹ استقلال و پرسپولیس در شرایطی که بازی با تساوی ۲ بر ۲ رو به پایان بود، پرویز برومند با مشت به صورت پایان رأفت کوبید تا جنجالی بیسابقه رخ دهد و درگیریهای شدیدی ایجاد شود. در پایان این بازی برومند ۱۸ ماه محروم شد که نهایتاً به ۱۲ ماه کاهش یافت. استیلی و نوازی هر کدام ۱۲ ماه محروم شدند. مهدی تارتار ۶ ماه، بهروز رهبریفر چهار ماه، ناصر ابراهیمی مربی وقت پرسپولیس ۶ ماه، ولیالله صالحنیا مربی بدنساز استقلال دو ماه و علی سامره و فرزاد مجیدی هر کدام دو هفته محروم شدند که در مجازات آنها بخششهایی صورت گرفته شد. در مجموع ۵۷ ماه محرومیت نصیب بازیکنان دو تیم شد.
کسر امتیاز از سرخابی
در سال ۹۱ در دیدار پرسپولیس مقابل داماش، فحاشی شدید هواداران پرسپولیس باعث کسر دو امتیاز از این تیم شد. در سال ۹۲ نیز بیاحترامی هواداران استقلال به سپاهان یک امتیاز برای این باشگاه به همراه داشت اگرچه دیگر اینچنین احکامی صادر نمیشود.
حجم بالای جرائم نقدی
در آخرین دربی هم که بیشتر جرائم نقدی است اگرچه بازیکنانی چون سید جلال حسینی، فرشاد فرجی، بهزاد غلامپور، محمد نادری و عزتالله پورقاز محروم شدند ولی کمیته انضباطی یک میلیارد و ۲۳۰ میلیون تومان از باشگاههای پرسپولیس، استقلال و سپاهان و بازیکنان و مربیان این دو تیم خواهد گرفت.
انتهای پیام/۴۰۴۸/
انتهای پیام/