دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فولادی در نشست «طلیعه نوع جدید حکومت بر جهان» :

سایبرنتیک پدیده‌ای استراتژیک و دانش حکمرانی است/کرونا؛ ویروسی بایوسایبرنتیک

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: هدف دانش سایبرنتیک، حکومت و حکمرانی است، یافته‌های ما بر جنبه‌های سایبری ویروس کرونا تأکید دارد.
کد خبر : 581840
کاظم فولادی

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اولین نشست از سلسله نشست‌های Corona+X با عنوان «طلیعه نوع جدید حکومت بر جهان» در آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر دانشگاه تهران با حضور کاظم فولادی، رئیس آزمایشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، محمدعلی شکوهیان‌راد، عضو آزمایشگاه و سخنرانی امیر اشرفی، متخصص بین‌رشته‌ای و رئیس دپارتمان آناتومیکال پاتولوژی بیمارستان Nepean سیدنی استرالیا و کار گروه بایوسایبرنتیک آزمایشگاه برگزار شد.


کاظم فولادی، رئیس آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر دانشگاه تهران گفت: ضرورت بحث‌ کرونا و ارتباط آن با فعالیت‌های آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر این است که ما دانش سایبرنتیک را به‌عنوان دانش حکومت می‌شناسیم، نه‌تنها از نگاه ما بلکه از نگاه طراحان فضای سایبر، این فضا تنها یک مجموعه نرم‌افزار و ابزارهای تکنولوژیک نیست بلکه دقیقاً یک پدیده استراتژیک و مقوله حاکمیتی است، لذا به هر پدیده‌ای که موضوع آن حاکمیت از جنبه سایبرنتیک باشد ورود می‌کنیم.


عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: یکی از زمینه‌هایی که حداقل ۳ سال است که در آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر به شکل مداوم با آن درگیریم و روی آن مطالعه داریم، حوزه بایوسایبرنتیک است که تعریف ساده آن حاکمیت بر بایو یا حاکمیت از طریق بایو است و موضوع علم بایوسایبرنتیک می‌باشد.


این استاد هوش مصنوعی دانشگاه تهران در ادامه گفت: به عبارتی هر جایی حاکمیت بخواهد از طریق پدیده زیستی رقم بخورد یا حاکمیت بخواهد بر پدیده زیستی حکم‌فرما شود در حیطه دانش بایوسایبرنتیک قرار می‌گیرد. براساس مطالعاتی که در کارگروه بایوسایبرنتیک در آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر انجام شده بود به نتایج خوبی در این زمینه رسیده بودند که با موضوع کرونا و بحث شیوع آن مواجه شدیم.


رئیس آزمایشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تأکید کرد: با شروع کرونا در ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ تشویش در جامعه حتی در دولت و حاکمیت قابل مشاهده بود، و خیلی از دستگاه‌ها به‌سرعت خود را تعطیل کردند و در طول زمان کم کم خود را با این وضعیت تطبیق دادند.


وی گفت: با توجه به سابقه مطالعاتی که در آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر در حوزه بایوسایبرنتیک وجود داشت جنس متفاوتی از اطلاعات در حوزه مسئله کرونا احصاء شد. از همان ابتدا و در نیمه اول اسفند اولین گزارش‌ها تهیه و برای افراد ذی‌ربط ارسال شد و تا الان بالغ بر ۴۰۰ صفحه گزارش تخصصی در این زمینه تهیه شده است که مطالب به شکل ویژه بر جنبه‌های سایبری کرونا تاکید و تمرکز دارد. منظور از جنبه‌های سایبری تنها پدیده‌های تکنولوژیک و اینترنت نیست بلکه هر آنچه را مربوط به مسئله حاکمیت و حکمرانی است، در حیطه دانش سایبرنتیک قرار می‌دهیم.


فولادی تصریح کرد: امروز در نقطه‌ای هستیم که با گذشت بیشتر از ۱۴ ماه از شروع کرونا لازم است اطلاعات علمی به جامعه منتقل شود و متأسفانه وظیفه تنویر افکار عمومی توسط رسانه‌ها در این رابطه به‌درستی انجام نشده است اما با همین ظرفیت محدود در دانشگاه تهران و آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر تلاش کردیم با همراهی متخصصان فعال در این زمینه سلسله نشست‌هایی را با عنوان  corona+x  برگزار کنیم تا در حد خود بتواند به روشن شدن جنبه‌های علمی ماجرا کمک کند.


انتهای پیام/۴۱۰۷/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب