دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 ارديبهشت 1400 - 00:10
از شعار تا عمل ستاد ملی مقابله با کرونا؛

به سخره گرفتن جان دانش‌آموزان توسط دولت الکترونیک

با وجود اینکه جلوگیری از مسافرت‌های غیرضروری و ممنوعیت برگزاری اجتماعات از جمله راه‌های جلوگیری از شیوع کرونا است اما ستاد ملی مقابله با کرونا با اصرار فراوان تأکید دارد تا امتحانات دانش‌آموزان به صورت حضوری برگزار شود.
کد خبر : 580554
مدرسه کرونا

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه جامعه خبرگزاری آنا، در روزهای پایانی اسفندماه سال گذشته بود که رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا با حضور در مقابل دوربین‌ها اعلام کرد که موج دیگری نداریم. حسن روحانی همچنین مدیریت شرایط کرونایی در ایام نوروز را برعهده مردم قرار داد و گفت نمی‌شود تاریخ تعطیلات نوروز را تغییر داد بلکه باید خود مردم رعایت کنند و وارد اجتماعات و اماکن متبرک نشوند. او در شرایطی از مردم برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی مقابله با کرونا، دعوت کرد که به شخصه به عنوان رئیس ستاد مقابله با کرونا برخلاف پروتکل‌های اعلامی سازمان جهانی بهداشت عمل کرد، به این ترتیب که مسافرت در ایام نوروزی را ممنوع نکرد و به توصیه‌ای متناقض مبنی بر اینکه « مردم با رعایت صد درصدی پروتکل‌ها مسافرت کنند.» اکتفا کرد، البته او تاکید کرد که مردم در دید و بازدیدهای شب عید فاصله‌ها و اصول بهداشتی را رعایت کنند.


علاوه بر این حسن روحانی حتی مدیریت کنترل بازار شب عید در ایام کرونایی را هم بر عهده مردم قرار داد و مستاصلانه اعلام کرد « نمی‌شود گفت که مردم شب عید خرید نروید اما خواهش می‌کنیم در ترددها پروتکل‌ها را رعایت کنند.» اظهارات حسن روحانی درباره آزاد بودن فعالیت مراکز تجاری در شرایط کرونایی، آن هم در روزهای منتهی به عید نوروز که تجربه نشان داده، شلوغ‌ترین ایام بازار است، مسبوق به سابقه بوده، همچنان که او در آستانه عید نوروز سال ۹۸ گفت «ما چیزی به نام قرنطینه نداریم. اصلا اینکه شایع شده در تهران یا بعضی شهرها برخی فروشگاه‌ها و برخی مشاغل قرنطینه هستند، ‌اصلا چنین چیزی وجود ندارد. نه امروز قرنطینه است، نه ایام نوروز، نه بعد و قبلش و همه در کسب و کار و فعالیت خود آزاد هستند.»


با وجود اینکه خودداری و جلوگیری از مسافرت‌های غیرضروری و ممنوعیت برگزاری اجتماعات از جمله موارد مندرج در پروتکل‌های بهداشتی سازمان بهداشت جهانی برای جلوگیری از شیوع کرونا است اما رئیس ستاد ملی مقابله با کرونای کشور و زیردستان او در عمل نشان دادند که توجهی به این قبیل پروتکل‌های جهانی ندارند و با وجود اینکه بر طبل رعایت پروتکل‌ها می‌کوبند اما در مقام عمل کار دیگر می‌کنند، کمااینکه روحانی در شرایط کرونایی مسافرت‌های غیرضروری را ممنوع نمی‌کند و به تبعیت از او وزیر آموزش و پرورش هم با وجود همه مخالفت‌ها بر برگزاری امتحانات پایان ترم دانش‌آموزان، به صورت حضوری تاکید می‌کند.


محسن حاجی میرزایی از اواخر فروردین ماه برای برگزاری حضوری امتحانات خیز برداشته بود و شرط برگزاری حضوری امتحانات را منوط به اجازه ستاد ملی مقابله با کرونا دانست. وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اگر ستاد مذکور اجازه برگزاری حضوری امتحانات را ندهد، زمان برگزاری امتحانات به تاخیر می‌افتد، بر روی برگزاری حضوری امتحانات تاکید کرد، او در این باره گفت « کماکان متقاضی برگزاری حضوری برخی آزمون‌ها که در سال‌های گذشته حضوری بوده مانند پایه‌های نهم و دوازدهم هستیم، این امتحانات تأثیرگذار هستند و اگر خللی ایجاد شود و مورد مناقشه قرار گیرد، ممکن است حقوق دانش‌آموزان تضییع شود.» حاجی میرزایی همچنین اعلام کرد بابت برگزاری حضوری امتحانات در شرایط کرونایی نگران نیست چراکه این اقدام با مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا انجام می‌شود و هماهنگی‌ها با مسئولین بهداشتی صورت می‌گیرد.


در واکنش به اظهارات وزیر آموزش و پرورش در مورد لزوم برگزاری حضوری امتحانات پایان ترم دانش‌آموزان، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به استفاده از ظرفیت‌های الکترونیک مطمئن برای برگزاری امتحانات پایان ترم اشاره کرد، محمد مهدی زاهدی گفت، «با توجه به شرایط فعلی ‫ویروس کرونا و نگرانی به حق خانواده‌ها از سلامتی فرزندان، انتظار می‌رفت ‫وزارت آموزش و پرورش در طول ۱۴ماه گذشته نسبت به استقرار یک ‫پلتفرم برگزاری آزمون استاندارد اقدام می‌نمود تا امکان برگزاری آزمون‌ها به صورت حضوری و ‫غیر حضوری فراهم شود. فرصت هنوز باقی است.»


در نهایت پافشاری‌های حاجی میرزایی مثمر ثمر واقع شد و مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش با صدور بخشنامه‌ای در مورد جزئیات برگزاری حضوری امتحانات پایان سال دانش آموزان، از برگزاری امتحانات دانش‌آموزان پایه نهم و دوازدهم خبر داد. همچنانکه در این بخشنامه آمده است «ارزشیابی پیشرفت تحصیلی تربیتی دانش آموزان مدارس روزانه دوره‌های اول و دوم متوسطه به استثنای پایه‌های نهم و دوازدهم به صورت غیر حضوری و با مسئولیت معلم و نظارت مدیر مدرسه انجام می‌شود.»


با وجود اینکه حاجی میرزایی با اطمینان خاطر از رعایت پروتکل‌های بهداشتی در جلسات امتحانات حضوری خبر داد و گفت از این منظر نگرانی وجود ندارد اما مشاهدات خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا حاکی از آن است که دانش‌آموزان مانند وزیر نسبت به برگزاری امتحانات حضوری اطمینان خاطر ندارند و ترس از ابتلای به کرونا، نگرانی‌های آنها را در ایام امتحانات دو چندان کرده است. همچنانکه یک دانش‎‌آموز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: در حال حاضر برای شرکت در اولین آزمون در محل حاضر شدم و با سایر همکلاسی‌هایم صحبت می‌کنیم لذا فاصله اجتماعی رعایت نمی‌شود و اضطراب دارم.


این دانش‌آموز به امکان ابتلای دانش‌آموزان به کرونا در مسیر رفت‌وآمد به حوزه امتحانی اشاره کرد و یادآور شد: ممکن است در حوزه امتحانی پروتکل‌ها رعایت شود اما در مسیر رفت و آمد پروتکل‌ها رعایت نمی‌شود و علاوه براینکه به دلیل امتحان مضطرب هستم، از منظر ابتلای به کرونا هم نگرانی دارم.


در مجموع به باور بسیاری از ناظران، با توجه به اینکه « دولت الکترونیک» یکی از شعارهای اصلی دولت فعلی است، تاکید عضو کابینه دولت الکترونیک در خصوص برگزاری حضوری امتحانات حاکی از آن است که دولت نه تنها در راه عملیاتی کردن این شعار موفق نبوده، بلکه با سهل‌انگاری در این زمینه، جان بسیاری از افراد جامعه را در معرض خطر قرار داده است.


انتهای پیام/۴۱۵۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب