دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 ارديبهشت 1400 - 13:06
ماه مبارک رمضان در قدس اشغالی؛

اسرائیلی‌ها منتظرند ماه رمضان برسد تا فلسطینی‌ها را بیشتر آزار دهند

برنامه صهیونیست‌ها برای پاک‌سازی نژادی قدسبرای فلسطینیان ساکن قدس بیانیه‌های نهادهای حقوق بشری یا دولت‌ها که همگان را به آرامش دعوت می‌کنند و هر دو سوی درگیری در سرزمین‌های اشغالی را با یک‌چشم می‌بینند، واقعاً ناراحت‌کننده است؛ زیرا دو طرف این درگیری از یک جنس نیستند که بشود آن‌ها را با یک مقیاس مورد ارزیابی قرار داد.
کد خبر : 579433
قدس

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، بیانیه‌های نهادها و سازمان‌های حقوق بشری‌، برخی دولت‌ها و حتی اندیشمندان که دو طرف درگیری در سرزمین‌های اشغالی را دعوت به آرامش می‌کنند و مخصوصاً از فلسطینی‌ها می‌خواهند که از خشونت پرهیز کنند، حقیقت اشغال فلسطین و ماهیت اشغالگر رژیم صهیونیستی را نادیده می‌گیرند و به نظر می‌رسد که حاکمان تل‌آویو هم از این رویکرد نهایت استفاده را می‌کنند و درصدد آن هستند که بر وجود فلسطینی‌ها به‌عنوان ساکنان اصلی قدس خط بطلان بکشند.



هیچ‌کس نباید از میزان خشم فلسطینیان نسبت به مقامات و نیروهای اسرائیلی در سرزمین‌های اشغالی از جمله قدس تعجب کند



می‌بینیم که خشونت یکی از ویژگی‌های همیشگی زندگی ساکنان اورشلیم است حتی اگر ناظران خارجی خیابان‌ها را آرام قلمداد کنند.


مجامع بین‌المللی و رسانه‌ها دلایل خشم فلسطینی‌ها نادیده می‌گیرند


سال گذشته برای فلسطینی‌های قدس سالی پر از مشکل بود. تبعات کووید-۱۹ بر جامعه فلسطینی در مقابل آزار و اذیت بی‌وقفه، دستگیری، تخریب خانه و آوارگی به دست مقامات و نیروهای اسرائیلی که درنهایت به فکر پاک‌سازی قومی این شهر هستند ناچیز بودند.


ویژه برنامه های تلویزیون به مناسبت روز قدس


هیچ‌کس نباید از میزان خشم فلسطینیان نسبت به مقامات اشغالگر اسرائیلی در قدس تعجب کند. تجاوزات آن‌ها به حقوق جامعه فلسطینی‌ها بی‌پایان است و این مقامات اسرائیلی هستند که مسئولیت مستقیم هرگونه بروز خشونت را به عهده‌ دارند نه مردمی که به کنش خشونت‌آمیز واکنش نشان می‌دهند.


آخرین مورد از خشونت سازمان‌یافته اسرائیلی‌ها علیه فلسطینی‌های ساکن قدس اوایل ماه مبارک رمضان شروع شد.


ماه رمضان برای مسلمانان در سراسر جهان خیلی خاص است، اما در بیت‌المقدس، ماه مبارک متفاوت است. رمضان زمانی است که مردم قدس اعم از پیر و جوان با دوستان و خانواده خود گرد هم می‌آیند، در خیابان‌های شهر قدم می‌زنند، شیرینی می‌خرند، قهوه می‌نوشند و از نمایش‌های خیابانی لذت می‌برند.


در هیچ زمان دیگری از سال نمی‌بینید که بیت‌المقدس در اواخر شب این‌قدر زنده و فعال باشد. این یک تجربه خاص است که نشان‌دهنده پیوندهای مشترک قوی در میان فلسطینی‌های ساکن قدس است. البته این زمان موردعلاقه مقامات اسرائیلی برای آزار و اذیت فلسطینی‌ها و خراب کردن جشن‌های آن‌ها هم هست. امسال نیز اعمال سربازان اسرائیلی با سال‌های قبل تفاوتی نداشت.




بیشتر بخوانید:


بیانیه گروه‌های فلسطینی برای روز قدس؛ مقاومت مسلحانه کوتاه‌ترین راه برای آزادی فلسطین است


نظامیان رژیم صهیونیستی یک نوجوان فلسطینی را به شهادت رساندند




در ۱۲ آوریل، یک روز قبل از شروع ماه رمضان مردم از دروازه دمشق به شهر قدیمی می‌رفتند تا آخرین وعده صبحانه قبل از ماه رمضان را بخورند. در راه، متوجه اولین نشانه‌هایی شدند که نشان می‌داد مقامات اسرائیلی در حال برنامه‌ریزی چیزی هستند. فضا، نیمکت‌ها و پله‌های اطراف میدان دروازه دمشق توسط موانع فلزی مسدود شده بود. دروازه دمشق با سه مقر پلیس که در سال‌های اخیر برپاشده بودند، مانند یک اردوگاه نظامی به چشم می‌آمد.


هیچ دلیلی برای ایجاد این موانع در یک مکان محبوب و پاتوق ماه رمضان مسلمانان به غیر از ناراحت کردن فلسطینی‌ها در کار نبود. صهیونیست‌ها عدم تزریق واکسن ضد کرونا را بهانه کردند تا فلسطینی‌ها را اذیت کنند و اجازه ندهند که آنان برای اقامه نماز در مسجدالاقصی در ماه مبارک حاضر شوند.


واکنش به اقدامات غیر منطقی اسرائیلی‌ها فوری بود. در اولین روز ماه رمضان، ۱۳ آوریل، تعداد زیادی از جوانان فلسطینی در اعتراض به اقدامات خودسرانه رژیم اشغالگر در دروازه دمشق جمع شدند. طی روزهای بعد، با ادامه تحریکات اسرائیلی، اعتراضات بیشتر شد. در ۲۲ آوریل، صدها یهودی افراطی با حمایت پلیس اسرائیل با شعار مرگ بر اعراب به بخش قدیمی شهر قدس حمله کردند اما با مقاومت جوانان فلسطینی روبه‌رو شدند.


سیزده روز از ماه مبارک که گذشت، در ۲۵ آوریل، موانعی که اسرائیلی‌ها بر سر راه مردم گذاشته بودند از میان برداشته شدند. بسیاری از مردم کمی بعد از ساعت ۹ شب، در همان زمان که مردم پس از نماز تراویح دور هم جمع می‌شدند، به محل رسیدند. جمع زیادی از فلسطینیان عزم خود را برای پس گرفتن دروازه اشغال‌شده دمشق جزم کرده بودند. پلیس اسرائیل عقب‌نشینی کرد و جوانان سپس همه مانع‌ها را از سر راه برداشتند.


هرچند که این پیروزی شیرین بود اما برای تقریباً دو هفته پلیس و نیروهای امنیتی اسرائیل جوانان فلسطینی را مورد ضرب‌وشتم قرار دادند و با گاز اشک‌آور و دیگر تجهیزات به آن‌ها اجازه دورهم جمع شدن را ندادند اما باز رسانه‌های خارجی و بسیاری از نهادهای حقوق بشری دو طرف را به آرامش دعوت کردند بدون اینکه به اصل ماجرا توجه کنند و بدون اینکه حتی اشاره‌ای به کسانی که در ابتدا مشکل را درست کردند داشته باشند.


درحالی‌که جوانان فلسطینی در برابر یورش‌های پلیس رژیم صهیونیستی مقاومت می‌کردند، برخی از اورشلیمی‌ها با مصادره وحشیانه خانه‌های خود به دست اسرائیلی‌ها روبرو شدند.



رژیم صهیونیستی همه‌ اقدامات لازم برای پاک‌سازی نژادی در قدس را انجام می‌دهد



در محله شیخ جراح در بیت‌المقدس، ۵۰۰ فلسطینی از ۲۸ خانواده با اخراج از خانه‌هایی که نسل‌اندرنسل متعلق به آن‌ها بود مواجه شدند. در ماه فوریه، دادگاهی حکم داد که ۶ خانه فلسطینی که ۲۷ نفر در آن زندگی می‌کنند، باید به شهرک‌نشینان یهودی تحویل داده شوند. در اوایل این هفته نیز، دادگاه به خانواده‌های فلسطینی چهار روز مهلت داد تا با شهرک‌نشینان یهودی به توافق برسند وگرنه با مصادره منازلشان به نفع شهرک‌نشینان روبه‌رو خواهند شد.


حضور زنان مبارز فلسطینی در نبرد با صهیونیست‌ها | خبرگزاری صدا و سیما


مردم فلسطین مصمم به مقاومت و مبارزه علیه اشغالگران


در دادگاه‌های آپارتاید اسرائیل، هیچ عدالتی برای فلسطینی‌ها وجود ندارد. بیش از ۲۰۰ خانواده در شرق بیت‌المقدس به دلیل پرونده‌های قضایی مشابهی که علیه آن‌ها تشکیل‌شده، در معرض تخلیه منازل خود هستند.


تخریب منازل یکی دیگر از اقدامات وحشیانه اسرائیل است که طی سال گذشته حتی در بدترین دوره یعنی همه‌گیری کووید-۱۹ نیز ادامه داشته است. از مارس ۲۰۲۰، بیش از ۱۶۳ خانه و سازه در قدس شرقی تخریب و ۳۵۹ فلسطینی ازجمله ۱۶۷ کودک آواره شدند.


در ماه فوریه، شهرداری اورشلیم درخواست فعال کردن دستور تخریب ۷۰ خانه فلسطینیان در محله سیلوان، مجاور شهر قدیم قدس را صادر کرد. شهرداری اسرائیل قصد دارد یک پارک باستان‌شناسی در آنجا بسازد. در صورت انجام این پروژه، یک هزار و ۵۰۰ فلسطینی دیگر بی‌خانمان می‌شوند.


اسرائیل تمام تلاش خود را می‌کند تا زندگی فلسطینیان ساکن قدس را به بدبختی و مبارزه مداوم تبدیل کند. رژیم صهیونیستی همه‌ اقدامات لازم برای پاکسازی نژادی در قدس را انجام می‌دهد. مردم فلسطین هرروز با بی‌رحمی پلیس، دستگیری، اخراج و تخریب خانه‌ها، فقر و انکار حقوق اساسی بشر روبه‌رو هستند. خشونت اشغالگر یکی از ویژگی‌های همیشگی زندگی ساکنان اصلی سرزمین‌های اشغالی است.


اما ساکنان اصلی فلسطین فارغ از نژاد یا مذهب  مصمم هستند که بدون در نظر گرفتن آنچه اسرائیل در تلاش خستگی‌ناپذیر برای پاکسازی نژادی انجام می‌دهد، برای آزادی شهر و دیار خود بجنگند و اشغالگران را بیرون کنند.


انتهای پیام/۴۱۵۵/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب