دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 ارديبهشت 1400 - 00:15
اولیایی در گفت‌وگو با آنا:

جوسازی دلال‌ها به دلیل نواقص باشگاه‌هاست/ قیمت بازیکن در داخل و خارج کشور تفاوت دارد

مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال گفت: نواقص باشگاه‌ها باعث شده تا دلال‌ها بتوانند قیمت بازیکنان را در فصل نقل و انتقالات تعیین کنند.
کد خبر : 579025
نقش دلال‌ها در نقل و انتقالات بازیکنان

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، پیشنهادات باشگاه‌های قطری برای ستاره‌های فوتبال ایران به‌خصوص بازیکنان استقلال و پرسپولیس باعث می‌شود تا آنها برای تمدید قرارداد با تیم‌های خود، قیمت‌های نجومی برای باشگاه‌ها در نظر بگیرند تا لژیونر نشوند.


سید کاظم اولیایی در مورد بالا رفتن قیمت بازیکنان و جوسازی‌هایی که در این رابطه صورت می‌گیرد به خبرنگار ورزشی آنا عنوان کرد: متأسفانه ارزیابی قیمت بازیکنان دست بازیکن، باشگاه و سازمان لیگ که زیرمجموعه فدراسیون فوتبال است، نیست. دلال‌ها یا همان ایجنت‌ها قیمت‌ها را تعیین می‌کنند. بازیکن زحمت می‌کشد و باید دستمزد مناسبی بگیرد اما نباید خارج از قاعده و عرف دستمزدی تعیین شود. نیاز به ساماندهی دقیق داریم و تنها راه برای آنکه بتوان قیمت بازیکنان را کنترل کرد این است که ایجنت‌های رسمی را به رسمیت بشناسیم و بر اساس قوانین فیفا درصد آنها را برای بازیکنان در نظر بگیریم.


وی ادامه داد: اینکه بازیکنی دستمزد بالاتری در خارج از ایران دریافت کند، افتخار ملی محسوب می‌شود. بخشی از درآمد ملی برزیل و آرژانتین و بسیاری کشورهای آفریقایی از صدور بازیکن به اقصی نقاط جهان است ولی در ایران به دلیل نابرابری ارزی با ریال، قیمت‌های داخلی نباید مقایسه‌ای با دیگر نقاط جهان باشد. بازیکن در ایران قیمت مشخصی دارد، در آسیا و اروپا نیز قیمت او متفاوت است ولی نمی‌تواند بر مبنای پولی که در خارج از ایران می‌گیرد، در داخل کشور قرارداد ببندد.


مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال یادآور شد: مدیریت بلندمدت باید به‌گونه‌ای باشد که ابایی از ترانسفر بازیکن نداشته باشیم. آکادمی‌ها مسئول آن هستند تا بازیکنان جوان و آینده‌دار را جایگزین بازیکنانی کنند که لژیونر می‌شوند. البته که برخی استثناها مانند لیونل مسی و کریستیانو رونالدو وجود دارند که جانشینی برای آنها پیدا نمی‌شود ولی ۹۷ درصد بازیکنان جانشینان خوبی دارند که مدیریت باشگاه باید بتواند به درستی بازیکنان مستعد را جایگزین نفرات جدا شده کند.


وی افزود: دو اشکال و نقص اساسی در باشگاه‌های ایران دیده می‌شود که همواره در آستانه برگزاری لیگ قهرمانان آسیا به خوبی مشهود می‌شود که مانع استانداردسازی و کسب مجوز حرفه‌ای باشگاه‌هایمان می‌شود. اولین موضوع، حقوقی است. هویت باشگاه نباید شتر، گاو، پلنگ باشد. وقتی اعلام می‌کنیم باشگاهی خصوصی است به چه دلیل دولتی اداره می‌شود؟ در باشگاه‌های دولتی شکل و سیاق عملکرد با باشگاه‌های خصوصی متفاوت است. ما نیاز داریم که وقتی می‌خواهیم بازیکنی از باشگاه جدا شود، تمامی موارد قانونی را مطابق قوانین نقل و انتقال بین‌المللی تعریف کنیم تا باشگاه‌ها از ترانسفر بازیکنان خود منتفع شوند و نگرانی در مورد جدایی بازیکنان شاخص خود نداشته باشند.


اولیایی تصریح کرد: دومین مشکل اساسی باشگاه‌های ما مشکل مالی است که حتی باشگاه‌های دولتی نیز به آن دچار هستند. همه مدیران باید برای سال کاری خود تعریف بودجه داشته باشند و شاهد این باشیم که بودجه تدوین می‌شود تا پس از آن به تصویب مجمع برسد ولی در باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس چنین اتفاقی نمی‌افتد. تا این دو مورد برطرف نشود، عوارض قیمت بالای بازیکنان که همراه با جوسازی و متضرر شدن باشگاه است، ادامه خواهد داشت. ضمن اینکه باشگاه‌های دولتی به خصوصی‌ها لطمه می‌زنند. اگر فضا باز باشد رقابت ایجاد می‌شود و شرایطی را شاهد خواهیم بود که تمامی باشگاه‌ها بتوانند از قوانین نقل و انتقال بازیکنان منتفع شوند.


انتهای پیام/۴۰۴۸/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب