غرب با خطر از دست دادن کنترلش بر تکنولوژی مواجه است
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت، "جرمی فلمینگ"، مدیر ستاد ارتباطات (جاسوسی) دولت انگلیس (GCHQ) در سخنانی گفت: رهبری مهم تکنولوژی در حال انتقال به دست شرق است و این امر باعث تضاد منافع و ارزشها میشود.
وی با اشاره به چین بهعنوان یکی از تهدیدات ویژه، افزود: اندازه و وزن تکنولوژی این کشور بدان معناست که چین توانایی کنترل سیستمعامل جهانی را دارد.
جرمی فلمینگ تصریح کرد: چین پذیرنده اولیه فنآوریهای نوظهور است اما این کشور یک دیدگاه رقابتی نیز برای آینده فضای سایبری دارد. چین نقش مهم و بانفوذی در بحث پیرامون استانداردها و قوانین بینالمللی ایفا میکند.
وی این احتمال را مطرح کرد که کشورهایی با "ارزشهای غیرلیبرال" از جمله چین این ارزشها را در استانداردهای تکنولوژی که جهان به آنها متکی است، بگنجانند و از قدرت دولتی خود برای کنترل و سلطه بر بازارهای تکنولوژی استفاده کنند و این بازارها را به عرصههای رقابت ژئوپلیتیک تبدیل کنند.
در همین حال، حملات سایبری و دیگر "فعالیتهای آنلاین شرور روسیه" شدیدترین تهدید را برای انگلیس به وجود میآورد اما میتوان از آنها همچون آسیبپذیری اپلیکیشنهای تلفنهای هوشمند اجتناب کرد.
این در حالی است که وزارت امور خارجه چین ضمن انتقاد از این اظهارات فلمینگ، اعلام کرد: این اظهارات کاملاً بیپایه و اساس و غیرمنطقی هستند.
"ژائو لیجیان"، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در کنفرانسی خبری در پکن گفت: کشورهای غربی از جمله انگلیس و آمریکا در حقیقت امپراتوریهای هک کردن و حملات سایبری هستند.
فلمینگ گفت: بدون کنترل کردن، دشمنان خارجی میتوانند طراحی و آزادی اینترنت را تهدید کنند. بهعنوان مثال میتوان به امنیت فنآوریهای نوظهور مانند حسگرهای "شهر هوشمند" که برای مدیریت کارآمدتر خدمات یا ارزهای دیجیتال استفاده میشوند، اشاره کرد که ممکن است از آنها برای جمعآوری دادهها یا دیگر قابلیتهای نفوذی که مغایر با جوامع آزاد و دموکراتیک هستند، استفاده شوند.
وی افزود: انگلیس و کشورهای غربی با روز قیامت مواجه هستند.
فلمینگ اظهار داشت: قوانین در حال تغییر هستند به صورتی که همیشه تحت کنترل دولت نمیباشند. کاملاً مشخص است که بدون پرداختن به این تهدید، تکنولوژیهای کلیدی که ما برای امنیت و رفاه آیندهمان به آنها تکیه کردهایم، شکل نخواهند گرفت و توسط غرب کنترل نخواهند شد.
وی تأکید کرد: انگلیس نباید جایگاه خود را بهعنوان یک قدرت سایبری مسلم بداند و باید برای ساخت "تکنولوژیهای قدرتمند" از جمله محاسبات سریع کوانتومی و فناوری رمزنگاری برای حفاظت از اطلاعات حساس، تلاش کند.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/