دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 ارديبهشت 1400 - 13:52
معاون آموزش سازمان محیط زیست:

زمین در خطر نابودی قرار دارد/ کووید-۱۹ به تهدیدی برای محیط زیست تبدیل شده است

معاون آموزش سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه زمین نیاز به کمک دارد، گفت: شیوع ویروس کووید-۱۹ به تهدیدی برای محیط زیست تبدیل شده است.
کد خبر : 576648
زمین

ژیلا آقایی در گفت‌وگو با خبرنگار محیط زیست آنا به مناسبت روز زمین پاک گفت: ۲۲ آوریل مصادف با ۲ اردیبهشت روز زمین نامگذاری شده است این رویداد جهانی با هدف افزایش آگاهی و تجلیل از محیط زیست کره زمین، به همه مردم روی زمین یادآور می شود که فقط یک زمین داریم وباید درحفظ آن بکوشیم.


وی افزود: روز جهانی زمین تلنگری است برای حفاظت از طبیعت ومحیط زیست وترویج فرهنگ محیط زیستی ویادآوری وترغیب حس مسئولیت فردی واجتماعی درقبال محیطی که درآن زندگی میکنیم.


زمین در خطر نابودی


معاون آموزش سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه زمین نیاز به کمک دارد، گفت: طبیعت درخطر نابودی است، اقیانوس‌ها با پلاستیک پر می‌شوند. تغییرات اقلیمی، گرمایش جهانی، آتش سوزی و سیل، از بین رفتن جنگل‌ها و بسیاری معضلاتی که برطبیعت و محیط زیست وارد می‌شود، زندگی میلیون‌ها نفر را درجهان تحت تأثیر قرار داده است.


وی بیان کرد: اکنون مشکل عظیم کووید - ۱۹نیز به آن افزوده شده است؛ بدون شک به هم خوردن تعادل زمین در اثر تغییرات و دست اندازی‌ها زمینه‌ساز معضلاتی همچون کرونا و برهم خوردن تعادل اقتصادی وزندگی وسلامت میلونها نفر در سراسر جان به دنبال دارد.


آقایی با بیان اینکه اکوسیستم‌ها پشتیبان حیات روی زمین هستند تصریح کرد: هرچه اکوسیستم‌های ما سالم‌تر باشند، سلامت زمین و مردم تضمین شده‌ و احیای اکوسیستم‌های آسیب دیده ضامن بقاء بر روی این کره خاکی است؛ باید برای ایجاد هماهنگی با طبیعت و زمین، باید تعادل عادلانه بین نیازهای اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی نسل های کنونی و آینده را به رسمیت بشناسیم.


محدودیت منابع طبیعی و تبدیل تهدید ها به فرصت‌ها


وی تاکید کرد: با توجه به محدودیت منابع و سرمایه‌های طبیعی و لزوم حفظ این منابع برای نسل‌های آتی، ارتقای بهره‌وری باید به عنوان یکی از منابع تأمین رشد اقتصادی و تحقق توسعه پایدار مورد توجه جدی قرار گیرد و  تبدیل‌ تهدیدها به فرصت، خلاقیت مداوم برای مقرون به صرفه‌تر بودن و بهبود تدریجی و پویا، از مصادیق بهره‌وری است که ارتقاء آن توسعه پایدار را به عنوان راه حلی برای جلوگیری از بروز مسایلی همچون نابودی منابع طبیعی، تخریب محیط زیست، تغییر اقلیم وافت کیفیت زندگی انسانها در حال و آینده به دنبال خواهد داشت.


 آقایی با اشاره به اینکه اساساً، توسعه پایدار بر سه پایه بهره وری بنا شده است گفت: رشد اقتصادی، تعادل اکولوژیکی و پیشرفت اجتماعی. برای دستیابی به ارتقاء بهره وری پایدار، پرداختن به مسائل مربوط به بهره وری در سه سطح ضروری است که در سطح ملی، برای اطمینان از ایجاد فضای مناسب برای افزایش بهره وری، در سطح بخشی، طراحی راهبردهای بخش صنعت برای تشویق پیشرفت بهره وری و در سطح سازمانی، کمک به بهبود بهره وری بخش ها


تلاش برای داشتن محیط زیست سالم


معاون آموزش سازمان حفاظت محیط زیست خاطر نشان کرد: ما خواهان محیط زیستی سالمترهستیم، اما مسیر ما مملو از چالش های عظیم محیط زیستی، اجتماعی و اقتصادی است. بنابراین نیاز است با فناوری های نوین و ارتقاء سطح آموزش به طور جدی به رفع این چالش ها بپردازیم.


وی درپایان افزود: اینکه برای دستیابی به جهش تولید، رفع موانع و قرار گرفتن کشوردر جایگاه واقعی خود در سطح منطقه و جهان، نیازمند استفاده از حداکثر ظرفیت‌ها با حداقل منابع و امکانات هستیم و ارتقای بهره وری به صرفه جویی در استفاده از منابع تولید و کاهش آثار سوء محیط زیستی منجر می شود؛ که در فرآیند توسعه پایدار، اهمیتی ویژه دارد.


انتهای پیام/۴۱۶۱

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب