دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 فروردين 1400 - 09:41
رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس:

امکان تحصیل برای کوچ‌نشین‌ها از طریق ایجاد کانکس ایجاد شده است

رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس گفت: در مناطق عشایری ثابت استفاده از کانکس به‌راحتی ممکن است اما در برخی مناطق که عشایر در مناطق صعب‌العبور هستند حمل‌ونقل کانکس ممکن نیست.
کد خبر : 575929
مدارس کپری

مهرالله رخشانی مهر در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه مناطق عشایری نیز مانند سایر مناطق کشور مدرسه می‌خواهند اما به دلیل کوچ عشایر ایجاد مدرسه برای آن‌ها مقدور نیست.


وی گفت: در مناطق عشایری ثابت استفاده از کانکس به‌راحتی ممکن است اما در برخی مناطق که عشایر در مناطق صعب‌العبور هستند حمل‌ونقل کانکس ممکن نیست و استفاده از چادر به دلیل سهولت در پهن و جمع‌کردن راحت‌تر است.


رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس اظهار کرد: البته در مناطق عشایری نیز تا جایی که ممکن بوده است از کانکس‌های قابل‌حمل و نقل استفاده کرده‌ایم.


وی افزود: تا امروز برای ایجاد عدالت آموزشی از چادر، کانکس و مدارس سنگی برای ایجاد حداقل آموزشی موردنیاز در مناطق عشایری استفاده می‌شد اما همان‌طور که استانداردها در حوزه مدارس تخریبی و خشتی و گلی ارتقا یافته در حوزه عشایری هم باید استانداردها را ارتقا دهیم.


رخشانی مهر با اشاره به اینکه مدارس کانکسی برای مناطق عشایری با بالگرد حمل می‌شود، گفت: ممکن است متخصصان و بدنه دانشگاهی بگویند کانکس بهترین وسیله برای مدارس عشایری است پس همگی از آن حمایت کنیم و بی‌جهت کانکس را از انتفاع خارج نکنیم، مدارس کانکسی روشی بود که تا امروز برای ایجاد عدالت آموزشی در منطقه عشایری به کار گرفتیم و انتظار دارم به این سؤال پاسخ دهیم برای مناطق عشایری چه کنیم؟ آیا کانکس وسیله قابل قبولی است یا خیر؟


رخشانی مهر اظهار کرد: در بعضی از موارد گاهی اوقات چاره‌ای جز مدارس کپری نیست، چون کپر جزئی از معماری مرسوم منطقه است؛ یعنی افراد آن منطقه در کپرها زندگی می‌کنند درحالی‌که ما باید مدارس کپری را جمع کنیم به‌جای آن مدرسه‌ای با مصالح مرسوم بسازیم. این در حالی است که ممکن است همین مدرسه ۵ سال آینده دیگر مورداستفاده این منطقه قرار نگیرد چون افراد از آن منطقه کوچ می‌کنند.


انتهای پیام/۴۱۵۹/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب