تعیین حدنصاب نمره مصاحبه آزمون دکتری 1400 به دانشگاهها واگذار شد
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و کنکور گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نتایج اولیه آزمون دوره دکتری روز گذشته 29 فروردینماه اعلام شد و از امروز انتخاب رشته برای داوطلبان مجاز آغاز میشود.
از سال گذشته همواره موضوع اصلاح پذیرش دانشجو در دوره دکتری مطرح بوده است و بسیاری از دانشگاهها در این زمینه خواهان اختیار بیشتری شدهاند. بر اساس آخرین اظهارنظرها از سوی علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم؛ اعتراضی که دانشگاهها دارند به نحوه پذیرش دانشجوی دکتری است نه به ظرفیت دانشجویانی که اختصاص داده میشود.
خاکی صدیق میگوید: چون دوره دکتری یک رابطه علمی بین استاد و دانشجو است و این رابطه علمی باید شکل گیرد، استاد باید علاقهمند به کار با یک دانشجو بر اساس ضوابط علمی باشد. همچنین دانشجو نیز استاد را باید بر اساس علاقه پژوهشی انتخاب کند چون این معادله در نحوه پذیرش دانشگاهها به هم میریزد دانشگاهها به این موضوع معترض هستند.
حال بر اساس محتویات دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون دوره دکتری اختیارات بیشتر از طریق تعیین نمره حدنصاب به دانشگاهها داده شده است. در دفترچه آزمون دوره دکتری آمده است: بر اساس مصوبه جلسه ۱۳۷ تاریخ ۶ آبان ۱۳۹۹ شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی میتوانند برای نمره مرحله دوم آزمون که شامل مجموع نمرات سوابق آموزشی، پژوهشی، فناوری و مصاحبه و همچنین طرحواره (در رشته محلهای پژوهش محور) است، حدنصاب نمره برای هر کد رشته محل تعیین کنند و سازمان سنجش آموزش کشور مکلف است در پذیرش نهایی حدنصاب مذکور را اعمال کند.
همچنین بر این اساس دانشگاهها مجاز به برگزاری آزمون کتبی و شفاهی از متقاضیان معرفی شده برای مرحله دوم بوده و نمره آن در مقدار نمره مصاحبه علمی و سنجش عملی لحاظ میشود.
برگزاری مصاحبهها بهصورت مجازی
بر اساس قسمت دیگری از محتویان دفترچه انتخاب رشته مصاحبه رشتهها بهصورت مجازی انجام میشود و دانشگاهها و مؤسسات مجری دورههای دکتری چگونگی تشکیل پرونده متقاضیان، زمان و مکان برگزاری آزمون، نحوه مصاحبه علمی یا برگزاری آزمون تخصصی را از طریق درگاه اطلاعرسانی خود به متقاضیان اعلام خواهند کند.
در صورت نیاز و همچنین تشخیص مؤسسه مبنی بر برگزاری آزمون تخصصی، مواد آزمون و ضرایب امتحانی از طریق درگاه اطلاعرسانی دانشگاه یا مؤسسه به اطلاع متقاضیان خواهد رسید.
مرحله دوم آزمون (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) در مؤسسه برای هر متقاضی صرفاً یک بار انجام میشود و عدم مراجعه متقاضیان در مرحله دوم آزمون، بهمنزله انصراف آنان تلقی شده و برگزاری مجدد مرحله دوم (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) برای آن دسته از متقاضیان که در این مرحله شرکت نکردهاند، امکانپذیر نخواهد بود.
نمره مصاحبه (ارزیابی سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری و مصاحبه علمی و سنجش عملی) بر اساس شیوهنامه ابلاغی که از سوی سازمان سنجش آموزش کشور به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی ارسال میشود، صورت خواهد گرفت و دانشگاهها برای تمامی افراد معرفی شده که در مصاحبه شرکت کردهاند، نمرهای مطابق با شیوهنامه مذکور تعیین و برای گزینش نهایی به سازمان سنجش ارسال میکنند.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/