دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 دی 1394 - 11:08
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست:

خاک و منابع آن مغفول مانده است

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مصرف غیر بهینه و تولید زیاد باعث از بین رفتن خاک می شود و خاک و منابع آن امروز مورد غفلت واقع شده است.
کد خبر : 57561

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا سعید متصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان حیط زیست در همایش سال جهانی خاک گفت: متاسفانه خاک و منبع آن مغفول مانده است و ما در همه زمینه های کاری از تولید تا مصرف و از حفاظت تا پیشگیری توجه کرده ایم اما در مورد خاک کمتر از سایر موارد به آن پرداخته ایم و شاید یکی از دلایل این موضوع در اختیار بودن این منبع لایزال الهی است.


وی افزود: امروز وقتی صحبت از نابودی خاک صحبت می کنیم به این توجه نمی کنیم که بسیاری از فعالیت ها باعث از بین رفتن این منبع ارزشمند می شود. به عنوان مثال وقتی پسماند و فاضلاب را تولید و در طبیعت رها می کنیم به اولین منبعی که ضرر می رسانیم خاک است حتی در بسیاری از مواقع آب آلوده از طریق خاک ایجاد می شود.


معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ما همواره افزایش تولیدات کشاورزی را مدنظر قرار داده ایم در حالی که به ظرفیت تولید از منبع خاک بی توجهی کرده ایم و باید بدانیم که ما امروز خاک را بیمار کرده ایم و از آن انتظاراتی بیش از حد توانش داریم مانند اینکه از یک فرد بیمار توقعاتی بیش از ظرفیت و توانش داشته باشیم.


متصدی یادآور شد: اگر خاک ما آلوده شود به تمام زنجیره غذایی ما انتقال پیدا می کند و زمانی که سم و کود خاک در محصولات کشاورزی وارد می شود به جسم و جان ما نیز آسیب می رساند و این همان ماجرای بیماری است.


وی ادامه داد: در یکی دو سال اخیر دولت، مجلس، متخصصان، دانشگاه و مردم با حضور در کنار یکدیگر و فارغ از هر موضوعی یک هدف را دنبال می کنند. همچنین امروز پس از سالیان سال لایحه خاک مراحل تصویب خود را می گذراند و با تلاش های بسیار زیاد مسئولان در صحن مجلس لایحه ای که بسیار کارآمد و جامع نگر و با کمک همه دستگاه ها از جمله وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت از محیط زیست و تمام دستگاه ها تهیه و تدوین شده است.


وی گفت: امروز مطالعات زیادی روی وجود کود و سم در محصولات مصرفی کشاورزی انجام داده ایم زیرا امروز دنیا به سمت استفاده از غذاهای سالم و ارگانیک پیش می رود که علت اصلی آن افزایش باقی مانده کود و سم در محصولات کشاورزی و برای کاهش آن تلاش می کنیم.


وی ادامه داد: در دنیا سعی می کنند ضایعات کشاورزی را به حداقل برسانند، ضمن اینکه فشار بر آب و خاک و تولید را کاهش می دهند، بنابراین در صورتی که این فشارها کاسته شود نیازی به افزایش تولید نیست زیرا فشار زیاد،‌ تولید زیاد و مصرف غیر بهینه محصولات کشاورزی باعث از بین رفتن خاک می شود لذا باید ضایعات را در هنگام تولید و بسته بندی و انتقال کاهش دهیم زیرا بر اساس آموزه های دینی ما اسراف نکردن توصیه شده و باید بدانیم که اسراف نکردن به معنای مصرف نکردن نیست. همچنین در دو سال پیش شعار دنیا برای کاهش گازهای گلخانه، مصرف گوشت کمتر بود زیرا مصرف ما در برخی مواقع بیش از حد عادی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب